Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Doba nemoci se do zkušební doby nezapočítává, takže zkušebka je pak o tu dobu delší :worried_anim:

No právě - až skončím s nemocí, budu ve zkušební tříměsíční lhůtě, ze které jsem v lednu ukousnul pouhé tři týdny...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Ricous: Držím pěstě ať si práci udržíš, dnes to jsou totiž všude pěkný bastardi a o lidi jim už ani tolik nejde jako o škváru. Táta mé přítelkyně měl před půl rokem infarkt, byl pouhý měsíc doma a plně prosperující firma, kde makal 15 let a má teď 4 roky do důchodu ho propustila s důvodu nadbytečnosti. Doktor v HK mu na kontrole dnes řekl, že 80% infarktů dostává plus mínus po půl roce výpovědi, asi ty firmy mají strach, že to může kdykoliv přijít znovu. To je krach :wheelchair:

Odkaz ke komentáři

Aby toho nebolo malo, bol som sa po vcerajsej zrazke objednat v servise na opravu, pri cuvani z parkoviska som nacuval do druheho auta, takze poistovna a tak dalej.

to ricous : drzim palce aby si si nasiel pracu co najskor

Odkaz ke komentáři

Nemohou mne vyhodit, pokud jsem na nemocenské.................. Ve čtvrtek jedu k šéfovi do Prahy tak uvidím, jak si to představuje on...

Výpověď ti mohou dát i ve zkušební době (mimo prvních 21 dnů prac. poměru kdy náhradu v nemoci platí zaměstnavatel)- viz. par.66 Zákoníku práce. Je dobře, že o tom ani nepřemýšlí, protože pokud jsi v pracovním poměru, máš z důvodu pracovního úrazu mimo nemocenské ještě nárok na náhradu ztráty na výdělku (doplatek do výše průměrné mzdy) od Kooperativy. Pokud by pracovní poměr skončil v průběhu nemoci, tento nárok zaniká. Takže s vedoucím domluv výpověď ke skončení pracovní neschopnosti. V pracovní neschopnosti pak je třeba vydržet co nejdéle (než seženeš novou práci).

P.S. Kooperativa by navíc měla hradit i náklady spojené s léčením, jako dopravu k doktorovi (jízdné) apod.

Odkaz ke komentáři

Výpověď ti mohou dát i ve zkušební době (mimo prvních 21 dnů prac. poměru kdy náhradu v nemoci platí zaměstnavatel)- viz. par.66 Zákoníku práce. Je dobře, že o tom ani nepřemýšlí, protože pokud jsi v pracovním poměru, máš z důvodu pracovního úrazu mimo nemocenské ještě nárok na náhradu ztráty na výdělku (doplatek do výše průměrné mzdy) od Kooperativy. Pokud by pracovní poměr skončil v průběhu nemoci, tento nárok zaniká. Takže s vedoucím domluv výpověď ke skončení pracovní neschopnosti. V pracovní neschopnosti pak je třeba vydržet co nejdéle (než seženeš novou práci).

P.S. Kooperativa by navíc měla hradit i náklady spojené s léčením, jako dopravu k doktorovi (jízdné) apod.

S tím, že mne propustí po ukončení nemocenské v "nové" zkušební lhůtě počítám. Úraz byl nahlášen jako pracovní a tak mne po dobu trvání léčení nevyhodí (alespoň by neměli...). S tím souvisí i ten doplatek do výše mzdy (zatím dostávám jen nemocenskou, nevím kdy mi to Kooperativa doplatí). Každopádně ve čtvrtek budu vědět více.
Odkaz ke komentáři

Požádej mzdovou účetní, aby na kooperativu posílala každý měsíc žádost a kooperativa to pak bude platit i měsíčně. Účetní to dá víc práce, ale je to tak možné udělat a budeš mít peníze dřív. Jinak to klidně může být vyplaceno až po ukončení nemoci.

Odkaz ke komentáři

Požádej mzdovou účetní, aby na kooperativu posílala každý měsíc žádost a kooperativa to pak bude platit i měsíčně. Účetní to dá víc práce, ale je to tak možné udělat a budeš mít peníze dřív. Jinak to klidně může být vyplaceno až po ukončení nemoci.

Odpověď z firmy, která má na starosti naše výplaty a daně, přímo šéfovi:

"Při této příležitosti bych Vás chtěla informovat o skutečnosti, že pan XY by měl mít nárok na náhradu za ztrátu na výdělku. Základní princip je takový, že Firma s.r.o. tuto náhradu vyplatí, a Kooperativa pojišťovna a.s. po ukončení dočasné pracovní neschopnosti náhradu Firmě refunduje. V praxi se však vyskytují problémy, protože pojišťovna se např. domnívá, že odškodnění by mělo být kráceno. Zejména z tohoto důvodu odborné materiály i praktické zkušenosti doporučují uspokojovat náhradu spíše formou zálohy. Vše musím propočítat a dám Vám vědět jakým způsobem budeme postupovat."

Jak se vše propočítalo a jak se bude postupovat už nevím - ale vzhledem k tomu, že se se mnou už nebude do budoucna počítat si myslím, že ten rozdíl dostanu po ukončení neschopnosti. Doufám...

Jinak mne už oslovily "firmy" a jejich zástupci, že mám nárok na "spoustu peněz, které sám jen tak nezískám a že mne jejich tým právníků bude zastupovat a za malou provizi 30% mi pomůžou...".

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Jinak mne už oslovily "firmy" a jejich zástupci, že mám nárok na "spoustu peněz, které sám jen tak nezískám a že mne jejich tým právníků bude zastupovat a za malou provizi 30% mi pomůžou...".

Ahoj,

asi největší borec-praktik na pracovní právo v Čechách je tahle paní:

http://www.randls.com/clanky/natasa-randlova-01.html

Nepochybuju o tom, že když tam zavoláš, normálně Ti pár minut pověnuje a zadarmo řekne, jestli máš na něco šanci, atd atd..

Jinak já mám pocit, že bys od firmy možná mohl případně něco vysoudit - mám pocit, že když Ti v průběhu neschopnosti sdělují, že po jejím skončení končíš, je to špatně a dali by se na tom nachytat. Ale to je jen můj pocit - Randlová to řekne přesně a zadarmo.

Kdyby Ti neříkali nic, prostě někoho přijali a pak Tě vymastili první den po návratu, jednali by přesně podle zákona.

Otázka je, jestli je chceš "trestat" za "fér" přístup.

Další věc možná je náhrada škody, jestli je to pracovní úraz, ale neznám detaily - to by všechno měla Randlová vědět a říct.

Odkaz ke komentáři

Jeremy: No já se nechci soudit se zaměstnavatelem, ten se ke mně zachoval celkem fajn a dokonce i jejich situaci chápu - byl jsem přijmut na potřebné místo a čekají více jak 4 měsíce, konec neschopnosti v nedohlednu, zákazníci bez podpory...

Ty "30% zástupci" chtějí ždímat pojistku (povinné ručení) od chlapa, co mne porazil. Přijde mi to celkem dost (těch 30%) vzhledem k tomu, že hlavní částka bude na základě lékařské zprávy, kterou mi napíše doktor z nemocnice a která prý nebude malá vzhledem k mému poranění, 5-ti operacím, náročností léčby a komplikacím, které nastaly a hlavně trvalým následkům, které si ponesu celý život...

Ale čert vem všechny peníze - co bych dal za to, kdyby mi nic nebylo a já mohl chodit zase do práce, která mne bavila...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Jeremy: No já se nechci soudit se zaměstnavatelem, ten se ke mně zachoval celkem fajn a dokonce i jejich situaci chápu - byl jsem přijmut na potřebné místo a čekají více jak 4 měsíce, konec neschopnosti v nedohlednu, zákazníci bez podpory...

Ty "30% zástupci" chtějí ždímat pojistku (povinné ručení) od chlapa, co mne porazil. Přijde mi to celkem dost (těch 30%) vzhledem k tomu, že hlavní částka bude na základě lékařské zprávy, kterou mi napíše doktor z nemocnice a která prý nebude malá vzhledem k mému poranění, 5-ti operacím, náročností léčby a komplikacím, které nastaly a hlavně trvalým následkům, které si ponesu celý život...

Ale čert vem všechny peníze - co bych dal za to, kdyby mi nic nebylo a já mohl chodit zase do práce, která mne bavila...

Ohledně těch 30% zástupců.

Já jsem byl na školení u jedné takové firmy a na rozdíl od Vás tam nevidím zas takovou zlodějnu. Samozřejmě musím jedním dechem říct,že zástupce, který Vás chce zastupovat hned ze startu nárokování uplatnění odškodného, je pěkný dacan a je to vyloženě proti Vašemu zájmu.

Správný postup je takový, že poškozený si sám sepíše škody které utrpěl ( zničené oblečení, hodinky,notebook,mobil,ušlou mzdu,tzv. bolestné atd.) a toto vymáhá na pojišťovně viníka.

Až po vyplacení požadovaných nároků pojišťovnou, se má dát do práce ten 30% zástupce a začít vymáhat vše, na co máte nárok, a o čem dost lidí neví,že můžou nárokovat.

Takže např. jste si vynárokoval na pojišťovně 100.000Kč a 30% zástupce ještě vymohl dalších 30.000Kč a až z těchto peněz, co vymohl, si nechá svých 30%.

Samozřejmě, když se dacan vetře hned od začátku nárokování, tak je ve vatě a Vy jste škodní (30% z 30.000 a 130.000 je samozřejmě citelný rozdíl ).

Mě to nepřipadne jako špatný kšeft. Vy mu dáte vlastně jen plnou moc, že Vás bude při jednání s pojišťovnou zastupovat a když to vyjde, tak Vám vyboxuje další peníze, a když nic víc už nevymůže, tak mu nic neplatíte. Zkrátka bez Vašich finančních nákladů Vám může pomoct. Když jsem to probíral se svým spolužákem, který je už 15 let Američanem, tak v USA je tato služba normální a jedou tam na 50% - 50%.

Odkaz ke komentáři

Odpověď z firmy, která má na starosti naše výplaty a daně, přímo šéfovi:

"Při této příležitosti bych Vás chtěla informovat o skutečnosti, že pan XY by měl mít nárok na náhradu za ztrátu na výdělku. Základní princip je takový, že Firma s.r.o. tuto náhradu vyplatí, a Kooperativa pojišťovna a.s. po ukončení dočasné pracovní neschopnosti náhradu Firmě refunduje. V praxi se však vyskytují problémy, protože pojišťovna se např. domnívá, že odškodnění by mělo být kráceno. Zejména z tohoto důvodu odborné materiály i praktické zkušenosti doporučují uspokojovat náhradu spíše formou zálohy. Vše musím propočítat a dám Vám vědět jakým způsobem budeme postupovat."

Jestli zaměstnavatel bude vyplácet zálohy, tak je to OK.

My to děláme bez záloh napřímo s Kooperativou, která vyplácí náhradu měsíčně, nemusí se pak nic vyúčtovávat (vracet).

Znamená to ale každý měsíc vyplnit žádost, získat na sociálce potvrzení o výši nemocenské za ten který měsíc a odeslat Kooperativě, která pak hradí přímo na účet zaměstnance.

Jinak na 30%ní pomocníky a soudy je ještě dost času, když věci neproběhnou tak jak mají standardně.

Upraveno uživatelem baza
Odkaz ke komentáři

pavel67+baza: První firmy mě kontaktovaly ještě za mého pobytu v nemocnici - docela by mne zajímalo, kdo jim sdělil mé "problémy" a kontakty (policie, nemocnice, někdo jiný?).

S tím, že si něco vymohu sám, předám jim seznam a oni udělají další kroky, ze kterých si vezmou 30% - to už zní zajímavěji. Leč tohle nikdo z nich ani nenaznačil, není divu...

Jinak mne právě štve, že u nás sněží.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...