Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

No já to plechovkový kupuji z lenosti - otevřu, naleju do sklenice a plechovku vyhodím. Žil jsem nějakou dobu v USA, tak mi to přijde z plechovky úplně normální. :-D  Na skle mi vadí, že je to těžké když to táhnu, riziko rozbití a pak ještě někde musím kvůli pár drobnej skladovat a vracet lahve.. tahat se s nima, někam je házet... pro mě je zlatá plechovka. :)

Jinak k tomu pivu Plzeň je to nej. Nejhnusnější co je jsou pro mě Svijany (posrání je jistota) (Argus, Bráník a podobné piva za pár korun jsem nikdy ani nechutnal), za to ale třeba Rohozec je krásně hořkej a docela podobnej Plzni.

Byl jsem v Žatci na dočesné a ochutnal jsem tam toho fakt dost a co mě překvapilo bylo japonské Suntory, které vaří ze žateckého chmelu a fakt jsem si na něm pochutnal. 

Ad lahve to je vopruz, to jo. Já si je domu kupuju ale je fakt, že jsou otravný s vrcením. Plechovky kupuju výjimečně, když si chci vézt pivo ven (do ciziny), což činím málo, páč rád venku ochutnávám. Svijany mi poslední dobou taky nechutnaj a to ani jejich "450", které je hořčí (více chmelené). Rohozec mám taky rád.

No jinak chlapci, co se tu hned do mě opřeli, asi nedočetli druhou část věty "... když nevíš po čem šáhnout, je to jistota." Možná to nevyznělo jako pochvala pro Plzeň, stejně tak jako slovo obyčejné naproti tomu nemělo vyznít hanlivě.

Já tomu říkám syndrom Plzně a nemyslím to opět zle, aby se zas někdo nečílil a nevztahoval to na sebe ve zlém. Opravdu to neberte někdo jako nějakou špatnou vlastnost, výtku k jeho osobě, nebo nedej Bože jako projev jednoduchosti: Mnoho lidí je z mé zkušenosti na Plzeň zatíženo (ať už na typ nebo přímo Prazdroj). Důvody bývají různé - např. má natrénovanou jenom Plzeň, tam kde bydlí jí netočí, tak když se dostane tam, kde jí točí dá si ji a né nic jíného vedle, chodí na pivo poměrně málo (a pije ho málo) a než by plýtval tím "vyhrazeným" časem na experimenty, dá vyzkoušené pivo, které mu chutná (a třeba ví, že po něm nepujde na velkou :-) ) atd, atd a v neposlední řadě je to prostě pivní purista. A neříkám, že to není v naší kotlině v pořádku. Často mě ale překvapí, jak málo ochutnal "pivař" v národě pivařů piv a jak málo o pivu ví.

Já třeba piju Plzeň skoro každej den k obědu (tam kam chodíme většinou na oběd ji mají a nic jiného), když neřídím (to pak musim přežít třeba Birell, vodu a limonády nepiju a už vůbec ne po guláši). Pivo si kupuju domu v láhvích a když jsem na nákupu vybírám, hledám a zkouším (kéž by to v takové míře šlo i s točeným). Když si můžu dát tedy něco jiného než Plzeň (a to nejenom jako Prazdroj, ale i jako typ piva), rád si ho dám, jak v krámu, tak v hospodě. Když to jde, jdu někam kde točí pivo z malého pivovaru nebo jdu / jedu přímo do takového pivovaru. No a jednou za čas přijde chvíle, kdy bezradně hledám a "nevěděla, co by chtěla". Tomu pak říkám "přišel čas na krabici Plzně" (třeba je to nějaká komparace chuťových buněk :-) ). A taky v hospodě samosebou čas od času přijde den, kdy nechci nic zkoušet a dám si nějakou osvědčenou značku, často Prazdroj. Musím však říct, že pokud se budeme bavit o plzni a průmyslově vyráběném pivu, chutnají mi víc než Prazdroj některá jiná piva, namátkou třeba Bernard 12. A jiná piva, která mi chutnala dříve, mi zas teď nechutnají a nechci tvrdit, že to musí být přímo tím, že se třeba ten pivovar zhoršil, i když jsou takové, namátkou třeba Svijany.

Ale každého věc, jak chce mít svůj pivní život bohatý. Koneckonců je to třeba jako s hodinkama ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, tam mu zas dávaj číšníci najevo, že jsou lepší, než on. Jeden by se už pomalu zamejšlel, jestli neni problém na jeho straně..:)

No nevim, ale U Jelinku a U Tygra se ty vycepaci na kazdyho, vcetne cizincu, tvari jak prdel z krovi, kdyz teda nejsi ten stamgasta. Pivo tam maj ale dobry, to jo.
Odkaz ke komentáři

@geometr: vdaka za prispevok, vazne. Uplne mi hovoris z duse. Uz som tu na Plzen a jej neskutocne vychvalovanie chcel reagovat nespocetne krat ale uprimne, vzdy som si povedal ze z toho bude flejm jak prasa a ze mi to zato nestoji. Pomenoval si to do bodky presne ako to vidim ja - Plzen je istota, ale obycajna. Uprednostnim desiatky piv pred plznou no niekedy si poviem ze bude stacit aj plzen a tou sa naozaj nic neskazi. Pripadne druha moznost, ak vsetko ostatne v ponuke vyzera pofiderne.

Odkaz ke komentáři

Ber to tak, ze kdybys neuzival legalni drogu a nenicil si zdravi, tak ti krabicka teto drogy uz 2 x nezmizela. Dale by me zajimalo, jestli tato krabicka venku odlozena nahodou nevypada jako vec opustena a zda mas prokazatelny dukaz, ze to byl skutecne on.

No jo, ty a tvoje "životní moudrost" tu už chyběla ...

Odkaz ke komentáři

Jsem totálně ucpal odpad ze sprcháče. Blbě odtýkal, tak jsem tam nasypal krtka, zalil horkou vodou...a nic. Jediná změna - předtím odtejkal blbě, teď už vůbec. Nevíte jestli tam narvu péro normálně zvrchu odtokem? K sifonu se nedostanu, páč tam není servisní otvor.

Ještě by to mohlo pomoct octem. Případně vodu opravdu vařící...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Ber to tak, ze kdybys neuzival legalni drogu a nenicil si zdravi, tak ti krabicka teto drogy uz 2 x nezmizela. Dale by me zajimalo, jestli tato krabicka venku odlozena nahodou nevypada jako vec opustena a zda mas prokazatelny dukaz, ze to byl skutecne on.

Krtku ty di taky do prdele, nemám na tebe náladu.

Odkaz ke komentáři

Naposled, když jsem nalil opravdu vařící vodu do dřezu, tak mi dole upadlo koleno od odpadu, čehož jsem si nevšiml. No a když se pak naplnil vodou odpadkovej koš....   fuj, ani se mi na to nechce vzpomínat.

Odkaz ke komentáři

Já bych ve všech těch hospodách a nevím. Lokál je takové pro hipstery, v tom zbytku čisníci ti dávájí vědět, že oni jsou ti lepší a ty jsi ten méně ceněný. Nebo já tam mám vždy tenhle pocit

Nesmysl. Lokál je nálevna a ty ostatní v podstate také. Tam nemaj mangovej fresh ani latte machiato pro hipstery. A ti zasadne pivou Matusku nebo Unetice a ne komercni plzen :-)

Odkaz ke komentáři

Naposled, když jsem nalil opravdu vařící vodu do dřezu, tak mi dole upadlo koleno od odpadu, čehož jsem si nevšiml. No a když se pak naplnil vodou odpadkovej koš....   fuj, ani se mi na to nechce vzpomínat.

No já se právě bojim tam lejt úplně vřelou vodu, je to všecko plast a když nevidim co se tam děje...

Odkaz ke komentáři

...je to všecko plast a když nevidim co se tam děje...

Kolegovi to minule krtek všechno spekl do pevné hmoty a musel měnit celý odtok...

Ono to přece jenom při té chemické reakci uvolňuje hodně tepla. Nelil bych to nikam, kde nemám možnost přístupu :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

No já se právě bojim tam lejt úplně vřelou vodu, je to všecko plast a když nevidim co se tam děje...

když se tam nedostaneš vodspod tak to musí jít zvrchu ... já z toho furt vyndavám kundí srst, vlasy, kožní buňky apod..... vrchem!!!

Odkaz ke komentáři

Svijany mě moc chutnaly a teď je nemůžu ani cítit tak přemýšlím co se změnilo sládek receptura nebo moje chuť.

A co takhle Holba pivo z hor přicházím ji na chuť

Odkaz ke komentáři

Jsem totálně ucpal odpad ze sprcháče. Blbě odtýkal, tak jsem tam nasypal krtka, zalil horkou vodou...a nic. Jediná změna - předtím odtejkal blbě, teď už vůbec. Nevíte jestli tam narvu péro normálně zvrchu odtokem? K sifonu se nedostanu, páč tam není servisní otvor.

A co zvon, zkusils?

Odkaz ke komentáři

Nejde o protlačení, ale nasátí svinstva zpět do sprcháče. A mimochodem, není jisté, zda by sifon vyjel, přece je jen poněkud jiný, než pod dřezem, a nevíme, jak to tam kolega má...

Odkaz ke komentáři

Krtkom sa rozumie pripravok na baze hydroxidy sodneho? V takom pripade velky pozor na kombinaciu s inym krtkom na bazi kyseliny najcastejsie sirovej ci fosforecnej, reakcia byva burliva.

Inak mne sa celkom osvedcila taka improvizovana tlakova cisticka vo forme hadice od sprchy s odmontovnou hlavicou + najteplejsia voda aku dokazes nastavit.

Odkaz ke komentáři

cali: Inak mne sa celkom osvedcila taka improvizovana tlakova cisticka vo forme hadice od sprchy s odmontovnou hlavicou + najteplejsia voda aku dokazes nastavit.

presne tak ako píšeš, aj ja to takto občas robím a pohoda :-)

ehm pravdu povediac myslel som si, že som divný no vidím, že v tom nie som sám  :clap:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...