Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

a nebo je druhá, náročnější varianta, naučit se reálie a vžít se do situací, na které je ten daný cizinec zvyklý.

...a nebo tyto fráze nepoužívat.

Odesláno

...a nebo tyto fráze nepoužívat.

to je první level toho, kdo nechce postoupit výš

Odesláno

to je první level toho, kdo nechce postoupit výš

Myslím to opačně. Vyhnout se frázím při komunikaci s člověkem, který se snaží mluvit mým mateřským jazykem.

Odesláno

Myslím to opačně. Vyhnout se frázím při komunikaci s člověkem, který se snaží mluvit mým mateřským jazykem.

Tak to ano, takzvaně zasvěcovat do tajů postupně...  :)

Odesláno

Tak ještě jinak: bez jakéhokoliv překladu - prostě mi ta fráze přijde kouzelná. Překlad jsem do toho hloupě zamotal jen proto, že jsem si skutečný význam slov ve frázi "Postav vodu na čaj" uvedomil až v okamžiku, kdy jsem ji kdysi vysvětloval Angličance v podnájmu. Do té doby jsem se nad tím nijak nepozastavoval. Tak a jestli mi tu začnete říkat, že ten slovní obrat není ani vtipně absurdní (=kouzelný), tak už se vážně naštvu :) což bude v intencích tohoto vlákna vlastně na místě :) )

Odesláno (upraveno)

Tak komedie s mBank a SEPA pokračuje nadále. Jistý dobrák z jejich reklamačního centra se mi rozhodl sdělit to, co jsem jim sám řekl již v pátek sám, a to že je problém v IBANu, takže ve skutečnosti nic neudělali. Navíc mě vysvětlil že i přepočet jejich skvělým kurzem je naprosto v pořádku a nic vracet nebudou. S řešením mě poslal na eBay, byť platbu jsem zadával já u nich přes jejich UI...

Váš požadavek na vrácení kurzovního rozdílu nemůžeme bohužel přijmout. Pokud platba proběhla za pomocí portálu eBay, prosíme se obrátit přímo na internetový portál s reklamací na chybně provedenou zahraniční platbu SEPA (pokud jste nemohl změnit ani uvést číslo účtu příjemce a BIC kód banky příjemce) a navrácení kurzovního rozdílu.

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno

Nevíte kam se mám přihlásit abych dostat zaplacený za svícení mlhovkama?

Není možný že ty lidi je pouští jen tak zadarmo. Něco je k tomu vede když je viditelnost asi km.

Odesláno

Třeba takový nos nebo uši rostou celý život.

Ano, ale jak ten chlup pozná, že už je dlouhý tak akorát? Je to přece neživá tkáň.

Nehet roste furt, vlas roste furt, ale chlup ne, ten si vyroste do nějaké délky a dál nic. Zkrátíš ho na půlku a hned zase doroste jen do předchozí délky. Má snad nějaké čidlo? :)

Mně to přijde fascinující.

A obrat "přijde mně to" taky :) Čeština je velice zajímavá. Závidím lidem, kteří mají dar slova a s češtinou dovedou různě vtipně kouzlit.

Odesláno

Nevíte kam se mám přihlásit abych dostat zaplacený za svícení mlhovkama?

Není možný že ty lidi je pouští jen tak zadarmo. Něco je k tomu vede když je viditelnost asi km.

Ja jsem dneska videl experta kterej jel kombo denni sviceni + mlhovky :D

Odesláno

SCIFI  :lol2:  :lol2:  :lol2:  seru smichy jak jsi to hezky napsal... presne na tohle jsem myslel dnes rano celou cestu do prace. Dokonce jsem az hluboko v Praze v kolone pred semaforem musel nejakeho strejdu upozornit ze v kolone mu ty mlhovky moc nepomuzou, az pak si je vypnul.

No v radiu rikali ze je mlha, tak si ty mlhovky snad zapnu ne?

Odesláno (upraveno)

Já to docela i chápu. Je trochu mlha a než jet v nejistotě, jestli zapnout, nebo nezapnout, a při představě kolik tisíc pokuty hrozí za kdeco, tak je mnoho lidí radši zapne. Podle hesla bližší košile než kabát je pro ně vlastní klid přednější, než co tomu řekne ten za nimi.

Nezapneš mlhovky, něco se stane, v záznamu bude, že byla mlha... nikdo se nebude pídit jaká byla mlha,  pojišťovna dlouhý nos a vše máte na triku.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

A stejnou logikou by člověk měl třeba furt držet klakson, páč jinak ti tam třeba někdo vjede, tys o sobě nedal řádně vědět, no a pojišťovna dlouhý nos.. :)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Nasr... mě auto. Dal jsem ho servisákovi, ať se podívá na zadek a před chvílí volal, že je v háji píst a destičky. Sakra, vždyť jsem před rokem dělal generálku zadní nápravy a všechno se měnilo za nové. Najeto od té doby necelých 20 tis. km. Ty předtím vydržely o hodně víc - písty původní 160 tis. km a 2x destičky po 80 tis. km.

A zrovna dnes jsem potřeboval vypadnout pryč. A k tomu obě náhradní auta, která tady běžně stojí, jsou zrovna někde po republice, kua fix...

Odesláno

A ja si blahove myslel, ze mlhovky poustim podle viditelnosti a ne podle pokuty :). Mam osobne tu mez hodne daleko, to uz musi bejt fakt mliko, abych je zapnul...

Já to docela i chápu. Je trochu mlha a než jet v nejistotě, jestli zapnout, nebo nezapnout, a při představě kolik tisíc pokuty hrozí za kdeco, tak je mnoho lidí radši zapne.

Odesláno

Hlavne debilita, hlavne ta debilita... Svitit zadni mlhovkou do ksichtu autum za sebou, kdyz je normalne videt na kilometr nebo treba jen na pul kilometru, to je bezohlednost protoze u vetsiny aut je mlhovka pomerne silna, u novejsich az nesnesitelna. Ze je mlha kolem silnice na polich? No a co??? Skoro vzdycky je nekde na Zemi mlha, ale kvuli tomu prece nebudu zapinat mlhovku, ne? V takove kolone pred Prahou, ve fronte pred semaforem, na dalnici v zavesu s pomerne kratkymi rozestupy - to je pane za tmy moooc prijemne mit v ocich...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...