Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To nevím, ale žil jsem docela dlouho venku a pak dlouho na horách, tak to 

pro mě je docela kulturní šok co je stále možné když chceš jít 2x za rok na ryby.

Nerozumím, můžeš to nějak rozvést? 

Jako že jsi rád že to kvůli nesmyslné byrokracii někdo vzdá a na tebe "víc zbyde"? Myslíš že právě ti co to 

vzdají tak že by tahali domů 20 ryb týdně? Právě ti zajdou 2x do roka k řece a vezmou si domů jednu nebo dvě ryby . . .

Nebo jako že je v pořádku že je dostupnost rekreační a odpočinkové aktivity mařená byrokracií?

A to zcela pomíjím finanční stránku věci a nemusím snad zmiňovat že komerční rybolov zde nediskutujeme.

Dobrá, rozvedu. Evidentně máš pocit, že chytat ryby je něco jako tvoje právo a považuješ to za zábavu na úrovni hraní tenisu. Já mám teda zcela jiný názor. Chytání ryb je stejné jako lovení zvěře v lese a není to ani zábava, ani tvoje právo. A vody v  ČR jsou v tak špatném stavu, že chytání ryb považuju za barbarské ničení už tak chatrných a oslabených vodních společenství. Měli bychom vodní život naopak chránit a starat se, aby se mu dařilo. Kdyby se k vodě nahrnuli rybáři bez omezení, nežilo by tam už vůbec nic. Takže já osobně jsem rád, že to není tak snadné a v tomhle tu "byrokracii" schvaluju.

Jiné státy možná mají vodní toky a populace ryb v takovém stavu, že žádná ochrana není nutná a rybáři svým lovem stavy ryb nijak neohrožují, nevím. Tak musíš prostě na ryby jezdit tam.

Odesláno

Karlosi, zcela schvaluji Tvůj názor, ohledně populace ryb v ČR. Ale "chránit" rybí populaci skrze administrativní opruz mi přijde přes čáru. V tomto případě by bylo IMHO jednodušší  říct: nebudete lovit hoši, máte smůlu .....

Odesláno (upraveno)

Mně to přijde podobné, jako třeba možnost dostat se zbrojnímu průkazu. Není to zakázané, ale je tu celkem pochopitelná snaha, aby se k tomu dostal pokud možno jen člověk uvědomělý a rozumný, který bude i přínosem a ne jen spotřebitelem.

Cituji tommasovy podmínky. Ne nepopobné získávání zbroj. průkazu:

- přijít na místní organizaci rybářského svazu a podat žádost o členství, vstupní poplatek 1000
- plus roční členství 500
- složení zkoušky ze znalosti ryb, rybářských zákonů a rybářského řádu za zkoušku 1000
- s osvědčením o zkoušce jdu na městský úřad, podám žádost o vydání rybářského lístku (500 na 10 let)
- v zákonném termínu dostanu rybářský lístek - s tím ale ještě nemůžu jít na ryby, potřebuji ještě povolenku

- tu si mohu zakoupit pouze v případě že v místní organizaci odpracuji 10 hodin ročně brigádně
nebo se z tohoto vyplatím (800 korun)
- potom si koupím povolenku na vody "pstruhové" - tj. potoky a menší řeky
a druhou povolenku na vody "mimopstruhové", každá za 1200 na rok pro daný kraj,
obě dvě celorepublikové stojí 6400

Například složit zkoušky a prokázat znalosti, nebo přispět svou prací není ani byrokracie, ani opruz.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Poprvé se dozvídám, že parfém vydrží maximálně rok...to je nějaká blbost.

tiež si myslím... ten článok je napísaný dosť tendenčne podľa mňa s cieľom znechutiť nákup parfémov cez internet... nákup napr. cez notino, ale el-nino je z osobnej skúsenosti OK...

Odesláno (upraveno)

tiež si myslím... ten článok je napísaný dosť tendenčne podľa mňa s cieľom znechutiť nákup parfémov cez internet... nákup napr. cez notino, ale el-nino je z osobnej skúsenosti OK...

no vidíš to, notino...a tam ten můj koupenej mají taky za 700kč . Taky se mi nechce věřit, že by všechny eshopy prodávali šméčka...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Ani neni ucelem v hospode fajcit.. To ze to tak bolo zauzivane neznamena, ze sa to nemusi zmenit. Mne vonku chuti fajcit aj tak viac ako vo vnutri.. A ked chces pocut o com sa bavia nekuraci, tak si tu cigu odpusti. Ak si ju nevies odpustit, tak mas problem..

Není účelem návštěvy hospody stát půlku doby venku na mrazu s cigem a přijít o konverzaci s nekuřáky...

Suhlasim, ze tie neustale zmeny isto neboli dobre. Ale majitelia sa mohli rozhodnut pre alternativu zakazu fajcenia dobrovolne a hned. To co pises dalej ide mimo mna. S tym nech bojuju ludia co chcu v sluzbach podnikat. 

Dobře, ale tady to kouření už byl asi ten poslední problém... A navíc kolik kuřáckých legislativ proběhlo před tím. Přepážování místností, odvětrávání, každý dva roky jinak, hospody se přizpůsobili, investovali nemalé prachy a teď bum bac, zase všechno jinak. Lidi se dle mého snaží, ale když je každý rok všechno jinak, navíc postihy a pokuty. Jak je možné že každý restauratér ti řekne, hele když přijede hygiena, vždycky když chtějí tak si něco najdou, vždycky. Kde to žijeme? A taky jim každý sype bokem, stará známá realita v našem státě. No a pak dalších tisíc příkazů a kontrol ročně, prostě lidi už toho mají plný zuby. Nejde o to že čehůni jsou lenoši jak píšeš, ale o ti jaké mají podmínky a já tvrdím, že blbé....

Odesláno (upraveno)

Já nejsem rozhorcenej a klidně se bav dále. Já sem snažím pochopit tvorbu jejich cenové politiky. A byl sem ten blbej hejl, co koupil. Teď už vím, že tam ani nepachnu a budu nakupovat jinde ;) dojel jsem na to, že sem ten poctivec, co koupi rovnou...

A tím to jako kolenovrt uzaviram

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Tvl, až nějakej šu       . . .eh . . .     můžu napsat "chuj"? vymyslí houbařský povolenky . . . 

byrokracie v tomto státě, kde je aktuálně přibližně dva milióny platných právních norem 
potřebuje strašlivě přiškrtit, zjednodušit a zadupat do země, jinak si tady za chvílí člověk

ani nezapálí ve své vlastní hospodě ve stavebně oddělené a řádně označené části.

Mám plné právo si ulovit rybu ve státě kde jsem občanem a kde platím nemalé daně,
stejně jako mám právo nosit zbraň a další, vyzdvihuji to, že u nás je to byrokratický sáhodlouhý
postup vs. jiné státy, ten rybářský lístek. Kde jsem chytal tak mohu prozradit jak to funguje,
všechny státy USA - permit koupíš na pumpě nebo v obchodě. Rakousko v turistickém infocentru.
Polsko v obchodech s rybářskými potřebami. Dánsko na poště nebo online. Další nevím, jinde
jsem rybařil jen z lodi která měla komerční licenci a tedy já nemusel mít svou.

Znalost tamních rybářských zákonů a pravidel je na osobní odpovědnosti každého jednotlivce
a je jeho povinnost se seznámit s tím co potřebuje. Všude mi dali letáky s potřebnými informacemi
o rybách. Mimochodem u nás pro cizince platí stejná byrokracie jako pro našince.

Odesláno (upraveno)

Ja tomu teda taky neverim s tema parfemama/toaletkama, nakupuju vetsinou na el ninu, ale i na cestach v letistnich obchodech, nekolik parfemu jsem mel hodnekrat - Chanel, Dior, YSL a vse z vice zdroju, mam je nacuchany a vsechny byly stejny.

Jestli se bavime o opravdu levnejch parfemech okolo 500 tak verim ze ve vyrobe muzou byt ruzny serie ktery voni jinak.

Ta trvanlivost taky nevim, pritelkyne ma tech parfemu pres 20, mozna 30 a nektery jsou uz par let stary a porad voni, tak nevim. Mozna jen spadam do ty casti populace co ten rozdil nepozna.

A co se tyce tech obratu, myslim ze ty velky eshopy jsou na tom velice podobne jako ty retezce Marionaud, Sephora ...

Upraveno uživatelem Bob
Odesláno

Jsem si ráno při protahování kostry blbě natáhl nějaký sval na boku. Mám trochu kašel. Při každém zakašlání se můžu posrat bolestí.

Odesláno (upraveno)

Ta trvanlivost  . . .

Kámo, právě jsi dal do jedné jediné věty slova: přítelkyně - trvanlivost - číselný cifry - starý - nevím. Jsi na nejlepší cestě do pekla jestli to tu paní Bobová čte :lol2:

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Mám plné právo si ulovit rybu ve státě kde jsem občanem a kde platím nemalé daně,

stejně jako mám právo nosit zbraň a další,

Jak jsi na to přišel? Jsi pán všeho tvorstva a majitel veškeré přírody? A jaká jsou ta tvoje další práva? Máš právo ulovit si zvíře? Právo zkácet strom v lese? Právo vjet autem kam tě napadne?

Odesláno

Italove na to maj takovy nepsany pravidlo.

Blby zakony se nemusi dodrzovat !

A je na rozhodnuti kazdeho jedince, ktere zakony si da na seznam tech blbejch :D

Návštěvník qoyi
Odesláno

Dneska jsem nepotkal cyklistu na silnici .. fakt ani jednoho, hrozně pršelo. Celkem mi to udělalo radost. Pak dojedu k řezníkovi ... fronta na 30 minut (klasika, řezník je to kvalitní), předemnou pán .. blembák na hlavě .. odrazka mu na prsou 30 minut červeně blikala, vypadal jak ninja, celej v černym ... nevim jestli fakt tyhle lidi jedí maso nebo tam přišel čekat než se setmí aby mohl ve stealth módu za toho deště vyrazit směr D6. Vzal jsem si ale před nim radši eet lístek, nechtěl jsem nic riskovat.

Odesláno

Nemám právo ulovit si rybu? Na zbytek mimo debatu nereaguji.

Protestuji zde proti nadměrné byrokracii pokud vidíš, stáčíš už podruhé debatu jinam,
jestli ti došli argumenty a začínáš na mě nesmyslně útočit a v tom případě s tebou nechci diskutovat,

díky za pochopení.

Odesláno

Proč ses vyhnul tomu ostatnímu?

Hele a víš co je vtipný paradox? Že za všechno co kolem sebe vidíš a o čem si můžeš myslet že na to máš právo, tak za to vděčíš lidem, kteří si dobře uvědomovali, že na to nikdo právo nemá a nedovolili lidem jako ty to tu všechno dávno vydrancovat. Kdyby tihle lidé nebyli, tak tu dnes nemáme žádnou přírodu a žádné ryby, a to svoje právo by sis mohl leda tak napsat na tričko :)

Návštěvník qoyi
Odesláno

Nemám právo ulovit si rybu? Na zbytek mimo debatu nereaguji.

Myslim že to právo máš, ale ne ve vodách mimo vlastní pozemek. Právo kácet si stromy na svym pozemku maj tušim ve Švédsku, ale nechci kecat.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...