Daemonultimate Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 No jo, denně vstavam ve tři, o vikendech to zvladnu protáhnout do pěti, ale k tomu to kvrdlání časem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Dostal jsem se na CHMG až teď a prošel si diskusiohledně mojí poznámky k pokutě, se kterou jsem byl obeslán.Upřesňuju situaci - zaparkoval jsem u polikliniky - pravděpodobně na jediném volném místě v širokém okolí, parkovište (všechna) podél hlavní cesty jsem projel s naivní myšlenkou, že se tam pro nás místo najde - nakonec v Krškově ulici ihned po vozidle, které z místa odjíždělo, když jsme ulicí projížděli. Je to jednosměrná komunikace a průjezd je dosti těsný i pro osobní vozidla = je to kvůli toho, že se parkuje i po levé straně vozovky i přes zákaz zastavení. Jak jsem se dozvěděl z magistrátního Oddělení přestupkového řízení, je zákaz zastavení v úseku ulice, kde jsem zaparkoval, vyznačen dopravní značkou č. V12c "zákaz zastavení".Mám za to, že jsem všímavý člověk, ale tu povětrností vymytou dopravní značku na obrubníku jsem, bohužel, přehlídnul.Moje jediné postesknutí bylo mířeno právě na nedostatečnou čitelnost dopravního značení. Vadí mi, že se vybírají peníze za něco, co je v zanedbaném stavu - v tomto případě tězcě rozpoznatelné/viditelné. Toto chci též sdělit oprávněné osobě - referentce, která se k výzvě ouhrazení částky podepsala.Pokud je tam jednosměrná musí být zákaz zastavení na obou stranách nestačí značka vpravo (ta znamená, že vlevo můžeš a obráceně) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Dostal jsem se na CHMG až teď a prošel si diskusiohledně mojí poznámky k pokutě, se kterou jsem byl obeslán.Upřesňuju situaci - zaparkoval jsem u polikliniky - pravděpodobně na jediném volném místě v širokém okolí, parkovište (všechna) podél hlavní cesty jsem projel s naivní myšlenkou, že se tam pro nás místo najde - nakonec v Krškově ulici ihned po vozidle, které z místa odjíždělo, když jsme ulicí projížděli. Je to jednosměrná komunikace a průjezd je dosti těsný i pro osobní vozidla = je to kvůli toho, že se parkuje i po levé straně vozovky i přes zákaz zastavení. Jak jsem se dozvěděl z magistrátního Oddělení přestupkového řízení, je zákaz zastavení v úseku ulice, kde jsem zaparkoval, vyznačen dopravní značkou č. V12c "zákaz zastavení".Mám za to, že jsem všímavý člověk, ale tu povětrností vymytou dopravní značku na obrubníku jsem, bohužel, přehlídnul.Moje jediné postesknutí bylo mířeno právě na nedostatečnou čitelnost dopravního značení. Vadí mi, že se vybírají peníze za něco, co je v zanedbaném stavu - v tomto případě tězcě rozpoznatelné/viditelné. Toto chci též sdělit oprávněné osobě - referentce, která se k výzvě ouhrazení částky podepsala.hele bez jakýhokoli rejpání ....... ta dopravní značka je vidět i z kosmu ..... takže když si vystupoval, tak si jí musel vidět ..... jestli teda nemáš volant na druhý straně..... noa teda pokud si nestál půlkou auta na chodníku a samozřejmě pokud to bylo v této zatáčce ...... nikde jinde sem žlutou čáru kromě místa před popelnicema neobjevil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dawe009 Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 (upraveno) No jestli tam přijdeš s touto historkou, tak odejdeš s flastrem, tím si buď jist To to můžeš fakt zaplatit rovnou a ušetřit si nervy. Upraveno 27. října 2019 uživatelem dawe009 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 (upraveno) Mám pocit, že pokud je žlutá namalovaná tak, že jde vlastně om nadbytečné upozornění na předepsaný odstup od křižovatky, vůbec by tam být nemusela a jde vlastně často jen o klientelistický přístup města k malířům barevných čar (někdo někomu přihrál zakázku), stejně tak jako tak se tam parkovat nemá-ne ? Tvoje situace může být samozřejmě jiná...třeba se o křižovatku nejedná. Ale v Praze se s tímhle potkávám často... Upraveno 27. října 2019 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Neviem ci nastvalo, potesilo alebo zaskocilo. Taky brutalny atak chronobundusu som nezazil davno. Som si vravel ze som uz davno zorientovany a v principe spokojny a zrazu drb. Dufam ze to dopadne (chrono24, verified dealer), ale velky sen je na ceste. To vlastne asi patri do ineho vlakna .A zaroven nastvalo ze par hodin po mojon objednani sa v predajnom vlakne objavil dalsi skvost - Credory. Nebyt hodiniek na ceste tak neodolam. Ach jo. Nehovoriac o tom ze v priebehu minuleho tyzdna som zistil ze akutne potrebujen Uton, tak uz je jeden doma. A v zapati som v panike zistil ze mi akutne chyba k zivotu aj keramicky Shapton 2000, aby som pri bruseni nerobil prilis velky skok medzi kamenmi. Ved to je na prasky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Z jinýho soudku. Koupil jsem si kvůli práci novej mobil. Jakože další, s jiným číslem, ale od stejnýho operátora. Mám ho od včerejška. Dneska jsem ho vzal na výlet (soukromej nechal doma), po cestě chci ukázat dětem rozdíl mezi květy pryskyřníku a blatouchu. Vlezu s tímhle mobilem poprvé na net, začnu ťukat do googlu BL... a okamžitě mi to nabídne Blancpain. Říkám si "notyvole" a zkusmo zadám CH... google nabídne chronomag a chrono24. Dám TI.. a automaticky se předvyplní timeandtidewatches. Tvl, novej mobil s novým číslem má nasdílenou historii vyhledávače mýho soukromýho telefonu a tabletu. Asi jsem hloupej fosil, ale tohle jsem nečekal Jak už ti kolega psal, to je tím, žes ten nový telefon přihlásil ke svému Google účtu, kterýs používal i s tím starým - Google tě má v databázi, no. Nemá smysl se čílit, bez aktivního Google účtu telefony s Androidem fefungujou Maximálně pro tísňové volání. Jak sis přehrál ze starého do nového mobilu kontakty? To mně se stala jiná věc: Šel jsem po Karlíně s mobilem, který měl vypnutou wifi i GPS, pustil jsem si seznamácké offline mapy, jenom abych se bez navigace podíval, kterou odbočku mám hledat, a Mapy mi ukázaly, kde zrovna jsem, s přesností na několik málo metrů. Tak tohle zase nechápu já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Mal si zapnute data? Takze podla BTSky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Ani data, jenom GSM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 ... Ved to je na prasky. Na práškách jsem já a moc dobře mi ty antibiotika nedělají. Žena s dítětem mi ujeli za babičkama, prý aby to ode mě nechytli, tak se doma snažím aspoň si uklidit staré věci, vytáhl jsem na stůl nějaké hodinky, že bych když už ne zredukoval sbírku, tak aspoň poslal pár kusů do oběhu jako úlitbu za ty nové, co budu chtít brzy pořídit... takže nafoceno nemám a místo jedněch nových už hledám dvoje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Mám pocit, že pokud je žlutá namalovaná tak, že jde vlastně om nadbytečné upozornění na předepsaný odstup od křižovatky, vůbec by tam být nemusela a jde vlastně často jen o klientelistický přístup města k malířům barevných čar (někdo někomu přihrál zakázku), stejně tak jako tak se tam parkovat nemá-ne ? Tvoje situace může být samozřejmě jiná...třeba se o křižovatku nejedná. Ale v Praze se s tímhle potkávám často...Přesně. Co víc dodat, asi už nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 (upraveno) Dostal jsem se na CHMG až teď a prošel si diskusiohledně mojí poznámky k pokutě, se kterou jsem byl obeslán.Upřesňuju situaci - zaparkoval jsem u polikliniky - pravděpodobně na jediném volném místě v širokém okolí, parkovište (všechna) podél hlavní cesty jsem projel s naivní myšlenkou, že se tam pro nás místo najde - nakonec v Krškově ulici ihned po vozidle, které z místa odjíždělo, když jsme ulicí projížděli. Je to jednosměrná komunikace a průjezd je dosti těsný i pro osobní vozidla = je to kvůli toho, že se parkuje i po levé straně vozovky i přes zákaz zastavení. Jak jsem se dozvěděl z magistrátního Oddělení přestupkového řízení, je zákaz zastavení v úseku ulice, kde jsem zaparkoval, vyznačen dopravní značkou č. V12c "zákaz zastavení".Mám za to, že jsem všímavý člověk, ale tu povětrností vymytou dopravní značku na obrubníku jsem, bohužel, přehlídnul.Moje jediné postesknutí bylo mířeno právě na nedostatečnou čitelnost dopravního značení. Vadí mi, že se vybírají peníze za něco, co je v zanedbaném stavu - v tomto případě tězcě rozpoznatelné/viditelné. Toto chci též sdělit oprávněné osobě - referentce, která se k výzvě ouhrazení částky podepsala.Referentka se ti vysmeje, ta je tam od psaní výzev k pokutam. Pokud chceš obnovu dopravního značení, bude to dělat někdo jinej. Nebo se obrat přímo na správce komunikace s podnětem. Nové soutěžej i tyhle obnovy, takže to obtahnou cca v březnu 2020. Upraveno 27. října 2019 uživatelem kuncák7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 ... Asi jsem hloupej fosil, ale tohle jsem nečekal Tohle nema nic spolecnyho s cislem, ale s google uctem.Jak už ti kolega psal, to je tím, žes ten nový telefon přihlásil ke svému Google účtu...Kluci, dobrý, jsem technologickej fosil, přesně jak jsem si myslel žádný kontakty apod jsem nepřehrával, je to mobil pro spešl účel, ale asi jsem pŕi jeho první inicializaci fakt zadal ten google účet. Blbec, no. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Kluci, dobrý, jsem technologickej fosil, přesně jak jsem si myslel žádný kontakty apod jsem nepřehrával, je to mobil pro spešl účel, ale asi jsem pŕi jeho první inicializaci fakt zadal ten google účet. Blbec, no.To se stane, ani nevíš jak Kdyby ho používal někdo jiný, tak tě odhlásí a přihlásí na tom telefonu svůj účet se svými kontakty, jestli je spešl pro tebe, tak si na to založ ještě jeden spešl Google účet a přihlaš to na něj Nicméně i tak je možné, že cílit reklamu už bude Google na ten nový účet podle toho tvého současného, často stačí jediné přihlášení... Ale nemělo by to nabízet stejné nápovědy v prohlížeči. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 (upraveno) Ani data, jenom GSM.GPS nepotrebuje data. funguje samostatne. Upraveno 27. října 2019 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 (upraveno) Děkuju, Filipe, zkusím.------------------https://www.lidovky.cz/byznys/statni-pokladna/do-penze-se-pujde-az-v-75-letech-a-manzele-budou-mit-stejny-duchod.A100722_095827_ln_domov_spad Od tý doby, co to sem YPO frknul, o tom zprůměrování důchodů přemýšlím. Jak to jako chtějí v praxi dělat? Manželé nechodí do důchodu ve stejnou dobu, manželé se rozcházejí, jeden z manželů umře... tvl to budou každej rok přepočítávat nebo co? Osobně v tom vidím zase jen přerozdělování. Kolikrát má každej z manželů jinou životní resp dúchodovou strategii, typicky podnikatel, kterej platí minimální odvody, protože se dok?ůe zajistit jinak a hlavně nevěří, že systém vydrží a raději investuje každou kačku do živností nebo firmy; a manželka zaměstnanec. Ta na tom bude po zprůměrování docela bitá... Upraveno 27. října 2019 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Je to nesmysl, to by nemohlo v praxi fungovat, populismus hadr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Ani data, jenom GSM.Může to být podle btsky nebo třeba GPS spustí na pozadí, dnes už nemáš záruku, že když to vypnes "tlacitkem", je to vážně vypnutý. Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Může to být podle btsky nebo třeba GPS spustí na pozadí, dnes už nemáš záruku, že když to vypnes "tlacitkem", je to vážně vypnutý.No doufám, že z BTS, protože aby mi to samo zapínalo GPS a žralo baterku... děkuji, nechci! Díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 27. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2019 Dnes je plno aplikací, které si samy aktivují GPS. Například i apka na předpověď počasí. Zkontroluj si nahoře v liště, jestli není aktivní. Odesláno z mého LG-H870 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky