Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to jsou ti, o kterejch se ví. Kdo ví, kdo co všechno ještě zatloukl. A navíc ten žvást "metodika" počítání / určování počtu nakažených, tvl, co to je jako? Matematika je jen jedna a tam pořád platí 1+1.

Odesláno

300 prokázaných nakažených. Prokázaných, Maro. Vzhledem k délce inkubace to v reálu může být klidně dvanáct stovek nakažlivých lidí, k dnešku, a to číslo bude v době, kdy chtějí kluci vyrazit, zase jiný.

Mě štvou jak úplný panikáři katastrofici, tak lidi, co to berou zbytečně na lehkou váhu. Každej, kdo nemá předem zaplacenou drahou dovolenou, by měl letos zvážit spíš tuzemskou dovolenou a individuální dopravu, jinak úplně zbytečně riskuje svoje zdraví i zdraví všech kolem sebe.

Odesláno

Proboha lidi... 300 nakažených 7 mrtvých v zemi, která má 60 milionu obyvatel... bych se bal víc zůstat doma a čelit riziku chřipky...

No jo no, každého svobodná volba :-) Můj kamarád třeba jede zítra s třemi dětmi, protože mu dnes v cestovce řekli že je to mediální bublina, cha, jak říkám úplně každého věc. Já na to dlabu...

Odesláno

Ano, opět krásně vidět že jsou prachy vždy a všude až na prvním místě...pěkně před zdravím svých klientů :-) Mě dneska upřímně ta paní u Fischera také dostala, asi pětkrát se zeptala zdali si uvědomuji že přijdu o pět tisíc korun českých pizda jedna :-)

Odesláno

Já nějak nepotřeboval cestovku už x let ... tak ani nevim jak to dneska dělaj.

My dvacet let s New Dama, dnes už spojenou s Fischerem. Asi jenom třikrát jsme jeli na lyže napřímo a vždycky to byla rána jako z děla...

Odesláno

Jak říkáte - je to každého věc, akorát po týdenní lyžovačce se nic neprojeví a pak bude takový dement vesele týden rozsévat viry v kanclu. 

Odesláno

Jak to tu ctu, tak na letosni hory jedu do Italie. Prazdne sjezdovky a nizke ceny, vypada to lakave :-D

Odesláno

Do Dolomitů bych jel z fleku, bez obav.

Jak píše Vojta1, lepší šance už nebude, koukal jsem že se už uvolnilo dost termínů a i ceny jsou přijatelnější než byli v listopadu :-) Blbý bude až tě tam nechají někde v karanténě čtrnáct dní na hotelu, protože pojišťovna platí pouze první tři dny, no ale i s tím se dá poprat....nejlepší vyskočit z okna, zlomit si obě hnáty a pak hurá do nemocnice, tam to kryje pojišťovna komplet :-)

Odesláno

Jak píše Vojta1, lepší šance už nebude, koukal jsem že se už uvolnilo dost termínů a i ceny jsou přijatelnější než byli v listopadu :-) Blbý bude až tě tam nechají někde v karanténě čtrnáct dní na hotelu, protože pojišťovna platí pouze první tři dny, no ale i s tím se dá poprat....nejlepší vyskočit z okna, zlomit si obě hnáty a pak hurá do nemocnice, tam to kryje pojišťovna komplet :-)

Prdlačky a ne karanténa.

Odesláno

Prdlačky a ne karanténa.

O Tenerife by jsi napsal před týdnem úplně to samé :-) Ale jak jsem psal, každého věc, nás se sešlo z party asi dvaceti lidí co jsme jezdili dříve stabilně dlouhá léta pět kluků, byli jsme za to strašně rádi a moc se těšili. No a trvalo nám to přesně dvě pifka, aby jsme se shodli na tom že nejedeme. Už nejde jenom o nás, ale o dalších milion věci kolem nás, všichni už máme určitá omezení a hlavně proč ale riskovat. Myslím že každý z nás má rád určitý druh risku, někdo v práci, někdo v přírodě, ale tento typ risku se nám zdál úplně zbytečný, ale úplně, prostě chujovina čekat na to co se tam kde odehraje a celé dlouhé večery se špagetkama probírat posraný číňany. Pojedeme za rok a bude to krásný, přesně tak jak to v Itálii má být :-) Modlím se za to.....

Odesláno (upraveno)

Panika neni na miste. Nebezpecnost na urovni chripky, kterou tu mame kazdorocne. Jen se toho chytla media a kvuli brutalni masazi je kazdy priposrany.

Fakt bych byl štastnej, kdybys měl pravdu.

Italie má 60 milionů lidí a nakažených/mrtvých je jen 30/3. Desátého ledna, tedy před pouhými 45 dny, byl obdobný počet nakažených/mrtvých v Číně, konkrétně 41 nakažených a jeden mrtvý (vzhledem k důvěryhodnosti činských informací řekněme, že ten stav byl ne před 45 dny, ale dvěma měsíci). Dnes je nakažených přes 80.000. To v kombinaci z doteď nejasným procentem smrtnosti není úplně dobrej progres.

Mým rodičům je hodně přes osmdesát, jsou aktivní, vcelku zdraví a život jim chutná. Kdybych to např. na dovolené chytil já, tak bych je mohl klidně nejen v inkubační době, ale dokonce i po úspěšném překonání nemoci osobnim kontaktem zabít. Nebo že bych si s nimi do smrti už jen telefonoval? Stejně jako řadě starších přátel a kolegů? Mě přijde, že hromada zdejších členů rodiče a prarodiče snad nemá, nebo na ně ještě nepomysleli. Navíc v Čině umírají i padesátníci a šedesatníci, co vím.

Ale přesto doufám, že máš pravdu ty. Evropské hygienické standardy, otevřený přistup k informacím pro lékaře, epidemiology a farmaceuty snad budou výhodou. Nebo alespoň kompenzují nevýhodu danou menší schopností demokratickeho lidskoprávního státu uzavirat karanténní oblasti a trestat lidi porušující karanténní pravidla.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Jsem ještě zapomněl napsat, že jsem docela zvědavej, kdy se tý epidemie chytne evropská bezhotovostní lobby. Jako že bankovky a mince jsou nejhorší riziko přenosu a proto by se měly jednou provždy zrušit :D

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...