Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Preppeři, business continuity, business resilience, řešení pro home office, konzultace, každej se na tom strašákovi veze a prodává co umí.

Tohle je ještě větší prodejní masírka než pokuty za porušení GDPR.

Ruku v ruce s médiama, který při honbě za clicky dávají update zpráv co minutu...

Tohle není hysterie, ale kalkul.

Že to může být pěkný základ pro utažení šroubů občanských svobod je jasný, když se toho chytne Brusel.

Odesláno

On to nemusí být hned Brusel, i u nás je řada politiků, kteří by měli rádi 100% finančních toků podchyceno :)

Odesláno

Jak píše Vojta1, lepší šance už nebude, koukal jsem že se už uvolnilo dost termínů a i ceny jsou přijatelnější než byli v listopadu :-) Blbý bude až tě tam nechají někde v karanténě čtrnáct dní na hotelu, protože pojišťovna platí pouze první tři dny, no ale i s tím se dá poprat....nejlepší vyskočit z okna, zlomit si obě hnáty a pak hurá do nemocnice, tam to kryje pojišťovna komplet :-)

Tak ja to psal trochu v legraci. Podobne jako predtim, ze jsem tym procoronavirus, pac je vsude uz moc lidi a pekne me serou...

Tohle neni legrace, urcite bych se vyhnul ohniskum a spolecenskym udalostem. To se ale snazim i v obdobi chripky. Obecne dle reakce WHO to legrace neni a je treba to brat vazne.

Ono ty procenta jsou zradne, WHO delsi dobu varuje pred virem X, ktery zabije 50-80 mil lidi a shodi ekonomiku o 5%. Kdyz si to spocitame, tak kdyz by byla mortalita nekde na urovni napr 5%, tak se tento vir na tyhle cisla vzhledem k rychlosti sireni ma sanci pomerne rychle dostat. No a rekneme si, ze pripadna mortalita v Africe bude na jine urovni nez v EU....

Ale rikam na horach si troufnu tvrdit, ze pokud budes dodrzovat zakladni hygienu a vyhybat se spolecenskym akcim atd, tak ta pravdepodobnost neni zase o tolik vetsi nez v CR a uplne bych neblbl.

Ale rozhodnuti neket s detmi chapu, tim spis, ze se napriklad v hotelu setkava dost ruznoroda sorta lidi...

Urcite je to racionalnejsi nez neletet na dovolenou kvuli strachu ze zraloka nebo Francie kvuli terorismu. A i tady je asi rozumne neskakat v trpitivych plavakch mezi kladivouny s otevrenou ranou :-D

A vubec to jsou temata. Kuncaku hod nejakou fotku, at je tu zase legrace :)

Odesláno

Ale jak říkám, zase bych to nehrotil.

Btw tady ukázka této sezóny a běžné chřipky jen v US:

"In general, influenza B is more common in children, while influenza A, also called H1N1, is more commonly seen in older adults, according to Dr. Jessica Grayson, an assistant professor at the University of Alabama at Birmingham. So far, 16,000 people have died and 280,000 people have been hospitalized during the 2019-2020 flu season, according to preliminary estimates from CDC. "The flu season began early this year and took off aggressively," added Schaffner. "It began prominently in the southeastern states but quickly spread. So far, there is no sign that the momentum of the annual epidemic is slowing."The majority of states, as well as New York City and Puerto Rico, are seeing high flu activity. In total, the CDC estimates that 29 million people have gotten the flu so far this season."

Odesláno

Náhodou supr, oceňuju, že se konečně vyjádřil odborník, tedy instruktor sebeobrany. Jsou tam zmíněný i zásadní věci, třeba - 

?Bez jídla sice chvíli vydržíte, ale není dobré čtyři nebo šest dnů nejíst,? uvedl Houdek."

Odesláno

Chtěl sem jít odpoledne nakoupit, ale bojím se, že ani nezaparkuju :)

Odesláno z mého LYA-L29 pomocí Tapatalk

Odesláno

Náhodou supr, oceňuju, že se konečně vyjádřil odborník, tedy instruktor sebeobrany. Jsou tam zmíněný i zásadní věci, třeba -

?Bez jídla sice chvíli vydržíte, ale není dobré čtyři nebo šest dnů nejíst,? uvedl Houdek."

Instruktor sebeobrany a propagator veganstvi.... :-D

Ale zase to maji aspon se Zmizikem spolecne.

Odesláno

Vsak na to umiraj jen lidi s oslabenym organismem ne? A taky by media mohly zminit, ze uz je skoro 30tis lidi uspesne vylecenejch.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Co znamena ze "Vsak na to umiraj jen lidi s oslabenym organismem ne?"? Tak potom ked sa uplnou nahodou nieco pok.rvi a ja to donesiem domov z lyzovacky v Taliansku, tak na to umrie "iba" moj otec ktory ma po par operaciach dost oslabenu imunitu ( ale ked dam bokom to, tak je este stale ciperny ). A s radostou budem vysvetlovat 5 rocnemu synovi ktory ho nadovsetko miluje ze ved co, dedo bol uz stary...a uplne idealne bude keby sa stalo co spominam, ale dovliekol by to sem nejaky hrdina typu "co blbnete, je to iba medialna masaz" 

Btw, manazeri z cinskych tovarni s ktorymi spolupracujeme su uz na prasky z toho ze musia sediet doma v karantene a uz 1,5 mesiaca nezarobili ani dolar...jj, som zabudol, to cinska strana a vlada si len tak zo srandy pusta svoju ekonomiku dole vodou :)

Odesláno (upraveno)

Stejne tak muzes dotahnout i "beznou" chripku, ktera nam tu ted radi a umiraji na ni rocne u nas tisice lidi. Sorry nesleduju tolik media, ale posledni zpravu co jsem o koronaviru cetl je to, ze pro cr neni v tuhle chvili takove riziko, jako "nase bezna" chripka ktera se siri bleskovym tempem. 

Edit: V zadnem pripade jsem nechtel nekoho urazit a nikym nepohrdam. Chtel jsem tim rict, ze je hodne pravdepodobne, ze clovek MUSI mit vyrazne oslabeny organizmus aby te nemoci podlehl. Jinak by se mel normalne vylecit. 

Ted ten puvodni post po sobe ctu (Vsak na to umiraj jen lidi s oslabenym organismem ne? A taky by media mohly zminit, ze uz je skoro 30tis lidi uspesne vylecenejch.)   a evidentne jsem to spatne formuloval.

Upraveno uživatelem Pepino777
Odesláno

Btw, manazeri z cinskych tovarni s ktorymi spolupracujeme su uz na prasky z toho ze musia sediet doma v karantene a uz 1,5 mesiaca nezarobili ani dolar...jj, som zabudol, to cinska strana a vlada si len tak zo srandy pusta svoju ekonomiku dole vodou :)

Kde ta Vaše továrna v Číně je ? My máme v Suzhou což byl taky oblast se zvýšenou opatrnosti, karanténa jim prodloužili na 9.2, pak se normálně sjeli opět do Suzhou. Ten, kdo si dopravil z nebezpečné oblasti má 2 týdny domácí karanténa, z ostatní oblasti 1 týden. Teď fungují skoro na 100%. Nepozorujeme skoro žádné prodlevy v dodávkách.

Jesti těch 1,5 měsíců nebylo tím, že lidí si připravovali na Lunární Nový rok, jeli domů, slejzali se do půlky únoru a též v pracovní laxnosti Asijatů v prvních měsíci v roce (hned po Nové roce)

Odesláno

Shenzhen...komunikujem s ním každý druhý deň, ale stále im fabrika stojí. Xiamen sa ako tak rozbieha ale zdržanie bude tiež značne čo mi akurat dnes písali...vraj nech si prirátame ešte 2-3 týždne k termínu pôvodného dodania.

Odesláno

Nepozorujeme skoro žádné prodlevy v dodávkách.

Jesti těch 1,5 měsíců nebylo tím, že lidí si připravovali na Lunární Nový rok, jeli domů, slejzali se do půlky únoru a též v pracovní laxnosti Asijatů v prvních měsíci v roce (hned po Nové roce)

Shenzhen...komunikujem s ním každý druhý deň, ale stále im fabrika stojí. Xiamen sa ako tak rozbieha ale zdržanie bude tiež značne čo mi akurat dnes písali...vraj nech si prirátame ešte 2-3 týždne k termínu pôvodného dodania.

Můžete to vy dva prosím rozeslat našim novinářům aby prestali šířit paniku? ;)

Dnes v nejmenovaném makroobchodě -

skladník si u ratraku stěžuje druhému že nejsou lidi kvůli tomu že místní okres má jarní prázdniny, dodává že se jako asi někdo posral v kině, tak že prostě dělají co můžou ale že jsou jenom lidi. Taky to podle toho vypadá, desítky palet se zbožím v uličkách, v každé několik, nemá kdo vybalovat. Říká hele já valím dopředu pro rýži a těstoviny, sem to nestihl dovézt.

Mezitím paní štěbetá do telefonu: " No hele, jó, fak jako nóó, jak to ukazovali ve zprávách jako jo, normálně těstoviny a rýže jsou napůl vykoupený, no nekecej, tý jó"

A teď babo raď, byla to kachna, nebo slepice? :D

Odesláno

Mi jebne už :suicide_anim: nejdřív 2 týdny doma s brutální angínou, když se z té vyhrabu, tak jako odchodné dostanu ještě zánět duhovky a bonus v podobě nějakého zánětu v kyčli, nebo co že to. Chodím jak důchodce, bolí to jako kráva, léky s tím zatím nedělají nic, bych nejraději skočil z okna...akorát z toho mého prvního patra bych si tak leda něco zlomil.

A pak, že je problém nějaká corona, si dostatečně užiju i bez ní.

Tak a poté třešinka na dortu v podobě DHL, abych se mohl ještě pořádně zavstekat...balíček dnes doručen, to je fajn, jen byl doručen někam do podělanýho Německa a ne ke mě a ve sledování jen vidím doručeno zplnomocněnému zástupci, to je jako co? Jsem nesvéprávný a proto nemám nárok, nebo co? Takže ani nevím komu a kam přesně bylo doručeno a nějakou reklamaci nikde nevidím, to by mě vážně zajímalo, kde to mám řešit.

Sorry, někde jsem si musel ulevit. Otevřel bych si doma flašku, ale to taky nemůžu.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...