Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

V 14. 2. 2012 v 7:53, 'kubson' napsal:
Četl jsem to včera a i když ty 3měsíce dostal za "mařenku" a ne za malůvky na plakáty - je to nebezpečná sranda, zejména ve spojení s "nezávislostí justice", která jistě v tomto případě byla.... :sad01_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spojení "nezávislost justice" už samo o sobě je nesmysl, protože justice je závislá minimálně na svých příjmech od státu, potažmo nás a když je závislá na něčem, nemůže být nikdy nezávislá. Nezávislý soudce by mohl být ten, který nebude závislý na svých příjmech, tedy nebude potřebovat peníze.

Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 8:35, 'Josef01' napsal:

Spojení "nezávislost justice" už samo o sobě je nesmysl, protože justice je závislá minimálně na svých příjmech od státu, potažmo nás a když je závislá na něčem, nemůže být nikdy nezávislá. Nezávislý soudce by mohl být ten, který nebude závislý na svých příjmech, tedy nebude potřebovat peníze.

Treba pan buh, ale ten ma zas nevyhovujici pracovni dobu.
Odkaz ke komentáři

Včerejší zprávy Prima

Paní 78 let ošetřena na neurologii před rokem a půl, nezaplatila /omylem zapoměla nebo jí bylo tak špatně že na to nevzpoměla/ -to je jedno regulační poplatek 30 kč, nemocnice to paušálně předala právnické vymahačské firmě a ta na dnes skoro 80 leté paní chce 7620 kč.Přidejte sem blicího smajlíka

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 9:00, Conrad napsal:

Včerejší zprávy Prima

Paní 78 let ošetřena na neurologii před rokem a půl, nezaplatila /omylem zapoměla nebo jí bylo tak špatně že na to nevzpoměla/ -to je jedno regulační poplatek 30 kč, nemocnice to paušálně předala vymahačské firmě a ta na dnes skoro 80 leté paní chce 7620 kč.Přidejte sem blicího smajlíka....bliju... :sick01:

..jo a ještě lepší je úprava zákona o dědictví..!

...budeme nezávisle na dě****ém řízení platit i ůroky z dluhů našich drahých zesnulých, než se někdo za deset let ozve..!!!

..omlouvám se..ale už je mě z této země skutečně na blití..! :sad01_anim:

Upraveno uživatelem bedja
Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 8:57, 'utrejch' napsal:

Treba pan buh, ale ten ma zas nevyhovujici pracovni dobu.

Stačilo by, kdyby každý soudce dostal po dobu své funkce odpovídající bydlení se zařízením, auto, 1x ročně 14-denní dovolenou v libovolném místě na světě do hodnoty 200 tisíc a platební kartu s dením limitem 20 tisíc.

Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 9:03, 'Josef01' napsal:

Stačilo by, kdyby každý soudce dostal po dobu své funkce odpovídající bydlení se zařízením, auto, 1x ročně 14-denní dovolenou v libovolném místě na světě do hodnoty 200 tisíc a platební kartu s dením limitem 20 tisíc.

nestacilo ... pokud na penize nebyl zvyklej, tak zblbne. pokud byl, tak jsou stale 2 moznosti, bude chtit viiiiiic (proste ze sportu a pro pocit, ze je nejlepsi) nebo bude v pohode.

Matematicky resi tvuj napad pouze 33% soudcu ... realne ani jednoho.

Odkaz ke komentáři

Jeden by řekl, že jsem už otupělej a zvyklej, ale nikdy mě nepřestane udivovat a vytáčet lidská zabedněnost a hloupost. Dnešní den je bohatý na události, které mě jen utvrzují v tom, že buďto nejsem normální anebo je dost lidí kolem mě naprosto nepříčetných.

Poslední hodinu jsem strávil diskuzí, která by se dala připodobnit dialogu:

Já: "Ale 1 + 1 jsou dvě."

On: "Můžou to být tři, vidíš to ze špatnýho úhlu."

Já: "1 + 1 jsou dvě z každýho úhlu, nezlob se na mě, ale je to blbost."

On: "Měl by ses zamyslet nad tím, jestli nemáš omezené vidění. 1 + 1 může být i 4 nebo 5 - záleží jen na tom, jak se na to díváš a přistupuješ k tomu."

Přičemž celá polemika stála na reálných faktech, jejichž výsledkem byl jen další, zcela nezpochybnitelný, fakt. Bez ohledu na úhel pohledu. Chjo.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 9:03, 'Josef01' napsal:

Mluvíš jako by jsi žádného soudce nebo právníka neznal... co já vím tak každý má nemovitostí několik, aut několik, dovolených několik a dvacet tisíc pro ně nejsou žádné peníze

Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 12:33, 'Josef01' napsal:

20 tisíc denně je myslím velmi slušný příjem pro 95%

Z čehož vyplývá, že pro horních 250 tisíc produktivních je to málo.

A počítáš 20 tisíc denně za všechny dny nebo jen za pracovní, protože 20 tisíc za pracovní dny už neni takový terno. To už je jen "slušný" příjem, ale nikoliv "velmi".

Odkaz ke komentáři

Millis: nic jiného jsem nečekal :)

Jestliže soudce vezme úplatek ve výši desítek tisíc korun, pak asi na tom soudci nejsou tak dobře, jak si někdo myslí.

Bandicoot: počítám samozřejmě 30x20 tj 600 tis. čímž neříkám, že to musí utratit, je to max. částka :)

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 12:33, 'Josef01' napsal:

Znám právníků dost, ne každý si žije skvěle (stovky "právníků" je v podnicích či institucích, kde berou 30 tisíc), ale 20 tisíc denně je myslím velmi slušný příjem pro 95% lidí v tomto státě.

Jsi se bavil o soudcích apod. Ne o koncipientech zadara v oblastních kancelářích a tvrdíš že tou absurdní částkou zastavíš zkorumpovanost lidí, kteří jsou v horní příjmové hranici leckdy právě díky těm kšeftům

Odkaz ke komentáři

V 14. 2. 2012 v 12:46, 'azeppelin' napsal:

tvrdíš že tou absurdní částkou zastavíš zkorumpovanost lidí

To je samozřejmě blbost, výše korupce je přímo úměrná výši příjmů. Což je vidět i v praxi.

Korupci lze potřít jedině zaražením zdrojů špinavých peněz, nikoliv zvednutím příjmů příjemců korupce.

Odkaz ke komentáři

Sory pepiku. Bytostně nesnáším tydlety Brouky Pytlíky, navíc pokud disponují nulovou sociální inteligencí a stojej si za svejma demagogickejma názorema stůj co stůj. První člověk v mým ignore listu, protože tydle nabubřelý povýšenecký kecy se fakt nedaj číst.

Odkaz ke komentáři

Nesmíš to brát tak vážně, tohle není vládní návrh zákona, jen téma k diskuzi, jestli majetek který někomu propůjčíš či dáš zavazuje a vytvoří spolu s dalšími nástroji nezávislou juustici a nebo je to úplně jedno a je to jenom o lidech. Myslím, že na obojím něco je.

O koncipientech se nebavím, ty dělají za 15 hrubého. Kolik myslíš, že bere právník třeba v nemocnici?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...