Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Hmm, mimo rusáka a číňana asi cokoliv..... včera jsem měl sen, kde jsem kvůli vakcíně šel s batohem přes kopec do jedné polské nemocnice. Tam polský doktor černoch natáhl do injekce nějakou hnědou vodu z takového starého kýble a já byl strašně šťastný že to dopadlo, ráno se mi normálně krásně vstávalo 
Myslím, že tohle bych ti dokázal taky splnit

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Odesláno
Právě teď, Prochy68 napsal:

Myslím, že tohle bych ti dokázal taky splnit emoji1787.png

Nejsi černoch, takže možná v příštím životě :D

Odesláno

Mám týden po druhé vakcíně Moderny. 27. prosince mne pouštěli z nemocnice po těžkém průběhu, takže 1 dávka byla asi po dvouapůl měsíci. Bolelo mne pouze rameno asi tři dny. Druhá dávka minulý pátek a bolelo mne to druhé rameno také asi dva dny, jinak žádné negativní poznatky.

Odesláno
Nejsi černoch, takže možná v příštím životě 
Sakra, upnul jsem se na tu hnědou vodu, černocha jsem přehlédl.

Odesláno

Já jdu v pondělí, nevím na co, druhá dávka po 42 dnech. Se mi poprvé vyplatilo, že mám BMI nad 35. A pak prej zhubni... No co, tak už aspoň vím, kdy začnu :D

Citovat

Odesláno
před 10 hodinami, damankapsky napsal:

Nevíte někdo, z čeho vyplývá, že je zakázáno konzumovat na zahrádkách restaurací?

https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/mimoradna-a-ochranna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/

Je to hned první nařízení vlády dle pandemického zákona, konkrétně body 2 a 10. plus je dle typu provozu potřeba vzít na zřetel i body 8 a 9.

Ne, zakázáno to není. Viz. "10. omezuje provoz provozovny stravovacích služeb tak, že v případě prodeje z provozovny stravovacích služeb mimo její vnitřní prostory (např. výdejové okénko) jsou osoby, které v bezprostředním okolí provozovny konzumují potraviny a pokrmy včetně nápojů zde zakoupených, povinny dodržovat rozestupy od jiných osob alespoň 2 metry, nejde-li o členy domácnosti,"

Odesláno

Zakázáno to samozřejmě je :) 

Zahrádky, terasy a zimní zahrady restaurací nyní využívat nelze. Pro zahrádky či terasy platí stejný režim, jako pro restaurace apod.

Restaurační zařízení mohou mít otevřené výdejní okénko a prodávat jídlo s sebou. Celý den mohou fungovat rozvozy jídla. 

V okolí restaurací je zakázáno shlukování osob, pohromadě mohou být max. 2, s výjimkou členů domácnosti a je nutné dodržovat od ostatních min. dvoumetrové rozestupy. Pokud si koupíte jídlo s sebou, snězte si jej raději doma nebo v práci. Když budeme dodržovat zvýšená hygienická opaření a budeme k sobě ohleduplní, budeme se moci vrátit na zahrádky restaurací o to dříve.

Zahrádky, terasy, zimní zahrady · Covid Portál (gov.cz)

Odesláno

Záleží co se myslí "zahrádkou". Hospoda  u nás má venku pár lavic na sezení a výdejové okénko, ty sety k sezení jsou 2m od sebe, a tedy je vše ok a nic z toho zakázano není. ;)

Nařízení vlády tady mluví jasně, myslím že citovaný covid portál přináší určitý výklad. Nejsem právník, ale při dodržení výše uvedeného nařízení je sice zahrádka zavřená, ale sednout si tam s 2m odstupem ve dvou lidech s jídlem zakoupeným v okénku můžu. Jako vždy, nařízení je jasné a přehledné :)

Odesláno

@Liqid ještě navazující info o těch zahrádkách, na webu vlády třeba stále visí info o rozvolnění s daty loňského dubna a května a koukám že to co jsi citoval z toho covid portálu je také uz neplatné, ale přiznávám, znejistěl jsem co jsem přehlédl  :cheers:

279258866_2021-04-1708_34_48.thumb.jpg.fd11feb95166fc21a92208aa8bf855f8.jpg

Odesláno

Pokud by to měla být zahrádka s obsluhou a servisem z restaurace tak ta otevřena být nemůže. Konzumace před hospodou povolená je a konkrétní pravidla vymezují aktuálně platná nařízení vlády, jakmjsemmpsal před tím. Myslím že se pouze rozcházíme v pojmu zahrádka, např. u restaurace na Staromáku vs. zahrádka jako lavice před hospodou na vsi.

Odesláno

Vzhledem k tomu, ze je povolene jen vydejni okenko, tak zadna zahradka jiz není zahrádkou v puvodnim zahradkovem smyslu a jsou tak, myslis, vsechny povoleny v novem smyslu? :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...