Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Musíte ale uznat že vývoj jede kupředu. 20 let zpátky jsem bojoval s tím abych měl tri band telefon abych mohl poslat smsku z ameriky do evropy. Z Nokie 6310 která má jednobarevný displej o rozlišení 00nic. O 20 let později se koukáte na fórum z placky která umí do té ameriky převést peníze lusknutím prstu, fotí tak že jsou z toho fotky v chronokalendáři a ještě se odemkne snímačem otisku prstu. Jo a umí navigaci. 

U zubaře dnes a v roce 2000 . . . sakra rozdíl. Vlastně u spousty lékařů. TEP je dneska běžná operace. Atd. atd., nevidím jediný důvod proč by odvětví vývoje léků  / vakcín mělo být nějak pozadu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dřív odmítal ale nechám se pichnout, vzhledem k tomu kolik mi je, tak doufám že než mi vacína modifikuje DNA tak mě klepne pepka nebo přehlídnu semafor.

Moje žena, která pracuje na covidovém oddělení na klinice u Vídně striktně, ne. Těch debat co tahá z práce domů mám už nad hlavu.

Pokřiveným statistikám nevěřím. Dnes to řekl i Blatný , že čísla posledních dnů jsou i výsledkem plošného testování. Ono kdyby nebyly čísla, nebyla by vůle k očkování.

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, kamilb napsal:

Já dřív odmítal ale nechám se pichnout. Moje žena, která pracuje na covidovém oddělení na klinice u Vídně striktně, ne. Těch debat co tahá z práce domů mám už nad hlavu.

Pokřiveným statistikám nevěřím. Dnes to řekl i Blatný , že čísla posledních dnů jsou i výsledkem plošného testování. Ono kdyby nebyly čísla, nebyly by vůle k očkování.

A kdyby nebyly média, tak možná ani ten covid není

Odkaz ke komentáři

A tenhle vakcinolog nadšení nad mRNA vakcínami zase tak moc nesdílí a teď si z toho vyberte🙃

S vakcínami jsme na tenkém ledě. Je otázkou, jestli je pokus Pfizeru namístě, říká vakcinolog Petráš

https://domaci.ihned.cz/c1-66845750-s-vakcinami-jsme-na-tenkem-lede-je-otazkou-jestli-je-pokus-pfizeru-na-miste-rika-vakcinolog-petras

Upraveno uživatelem neuromancer
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Liqid napsal:

Žádný precedent, prostě bez očkování nebudeš moci do práce, děti do školy a manželka do letadla.

Jak nebudou moci děti do školy, když je očkování pro starší 16 let?😉

https://www.fda.gov/media/144413/download

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-product-information-approved-chmp-21-december-2020-pending-endorsement-european-commission_en.pdf

Upraveno uživatelem neuromancer
Odkaz ke komentáři

Pánové, když už jsme u těch ministerských powerpointů k očkování "tím co zrovna bude v mrazáku", tak jak Herr Reichspritzenmeister očkovaným zařídí že akorát měsíc (!) po první dávce bude pro dotyčného na daném místě k dispozici i druhá = kompatibilní = od té samé firmy🤔

Odkaz ke komentáři

Beze srandy - nejsem žádný odpůrce očkování ani propagátor konspiračních teorií, dokonce bych řekl že už jsem se při houmofisování stihl vyžrat do 1a rizikové skupiny - a i proto by mě fakt zajímalo co vlastně bude s 1x naočkovanýma, na které (třeba kvůli ukončení kontraktu a nebo jinak nezvládnuté logistice) nezbude příslušná dávka od dané firmy? 

• Bude se dělat jako že nic a nacpe se do nich to co zrovna bude v mrazáku (čert vem jestli jedno nebo dvoudávkovej model :skull:)?
  • Nebo se jim oznámí že mají smůlu a v lepším případě jim stát na vlastní riziko zaplatí (možná jen 2) dávky něčeho jiného, padni komu padni?

Nedělám si marné iluze že při současném překotném (politiky/dotacemi/korupcí motivovaném) tempu schvalování by si někdo troufnul zdržovat se něčím tak banálním jako jsou studie vzájemné kompatibility schvalovaných přípravků - ale neměly by to být právě státní instituce, které by nedostatek vlastní vědecké erudice měly kompenzovat aspoň logistikou podporou?

Jestli jsem tímhle dotazem někomu z powerpointových sráčů na MZ zkazil vánoce (protože s takovou se Bureš po 2. svátku vánočním nebude moct prsit se začátkem očkování), dobře mu tak :censored:

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, Radek124 napsal:

Jestli jsem tímhle dotazem někomu z powerpointových sráčů na MZ zkazil vánoce (protože s takovou se Bureš po 2. svátku vánočním nebude moct prsit se začátkem očkování), dobře mu tak :censored:

🙂 👍 To mně připomnělo moji kultovní knihu:

Jednu roli protiplynového koberce má mít podle předpisů ve skladu každá rota. Protiplynový koberec
je vyroben z několika slisovaných vrstev silného papíru opatřeného speciálním chemickým nátěrem, který ho činí
odolným proti tekutému yperitu. Protiplynový koberec je dostatečně pevný, aby na normální zemi vydržel váhu oddílu
v plné pochodové polní. Jestliže postupující pěchota narazí na oblast zamořenou kapalným yperitem, musí dostat
rozkaz k zastavení a okamžitě musí být přinesen protiplynový koberec. Normalizovaná role koberce je sto třicet pět
centimetrů široká a pětadvacet metrů dlouhá. Musí být položena na zem dva metry od zamořené oblasti a musí být
rozvázány zajišťovací tkanice. Dále musí být určeni dva muži, kteří postupují po koberci a rolují ho cestou před sebou.
Když je koberec naplno rozvinut přes zamořenou oblast, zbytek oddílu po něm musí svižně přejít na druhou stranu.
Protiplynový koberec je pro sklad spotřební materiál, musí být ponechán na místě použití a nesmí být činěny pokusy
nějakou část z něho zachránit... Má někdo nějaký dotaz?"
Vstal jsem. "Říkal jste, seržante, že role je pětadvacet metrů dlouhá?"
"Souhlasí."
"A co tedy uděláme, když protiplynový koberec rozvineme, necháme na něj napochodovat celou jednotku a pak
zjistíme, že zamořené pásmo je široké padesát metrů?"
Seržant Hoop na mé mlčky upřel dlouhý pohled. "Jak se jmenujete?" zeptal se nakonec.
"Goodbody, seržante."
"Pane Goodbody," řekl zřetelně. "Potřebujete zřejmě sprdnout."

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...