Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 1 hodinou, kloubik napsal:

Nepsal bych to sem ale kdyz uz jste nakousli to tema... dneska jsem si od plic zanadaval v Praze. Na kazdej krizovatce se na zelenou lidi rozjizdi zpusobem....pockam az se rozjede auto prede mnou, necham ho odjet aspon 5 metru, pak se zacnu rozjizdet.... Na kazde krizovatce kde jsem stal jsem se zacal pomalinko rozjizdet na zelenou a na kazde jsem musel uplne zastavit protoze prede mnou auto porad stoji. Pres kazdou krizovatku by stihlo projet tak 5x vic aut kdyby se ty ridici umeli rozjet trochu plynule soucasne s autem pred nimi a nenechavali 10 metru rozestup. Normalne uz nenadavam, netroubim, poustim....ani dneska jsem na nikoho netroubil a nechal vsechny v klidu, ale co se deje posledni dobou to je neco.  Zavrsil to pred chvili klasicky okruh pred Lochkovskym tunelem, v prostrednim pruhu auta 70! km v hodine az nahoru k vyjezdu z tunelu, pravej pruh prazdnej. To proste nepochopis....

Jo, realita posledních let, pak ještě pár dalších lahůdek, třeba namátkou vjíždět z připojováku dlouhýho 200m do průběžnýho hned na začátku asi tak padesátkou, čekat na odbočení doleva (než přejedou proti) v pruhu širokým na dva autobusy uprostřed nebo ještě líp vpravo... a tak. Někdy to chce hodně trpělivosti.

Odesláno
Před hodinou, DavidLC napsal:

Tak proč by nešlo.... já to mám na magnet 😀.

No troubit na autoškolu jsem viděl maníka, jen pro to, že se žák rozjížděl pomalu a na druhý pokus, za mě trochu xxxxxxx. To co píšeš je asi jinak, nevím, za mlada jsem to viděl jinak než zastara a i muži mají své dny. Jen je jich potřeba mít méně...🤔

Většinou je to nálepka, tak jak tak, já bych s tím nejezdil. Sousedovi je 70, řídí od 18 -ti, loni koupil Dustera se Z, sundavat to nehodlá 😞

Na autoškolu netroubím, auto je označené, někde se to naučit musí, nebudu žáka ještě stresovat. A člověku, který na začátečníka v autě označeném " autoškola " troubí, nebo gestikuluje, bych dal pár facek. Tohle byla spíš záležitost učitelky

Odesláno

Dnes jsem konečně poznal všechny obyvatele naší vesnice- místostarostce chytla garáž když nabíjela elektroauto. Osobně mě zajímala jen technologie haseni, kvůli tomuhle zablokována celá hlavní a davy lidí ( upřímně, já ji neznám osobně, ale nikdo ji nepřál nic dobrýho ). Jediné pozdvižení na vesnici ( mimo toho fotbalu, kterej tu stojí za prd- posledni zápasy doma prohra 0-10 ).

• Haha 1
Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Irwinek napsal:

Na autoškolu netroubím, auto je označené, někde se to naučit musí, nebudu žáka ještě stresovat. 

Je to jako s dětmi - za nevychované dítě většinou může rodič. Mě u nás vytáčí, když se v běžném provozu žáci v autoškole učí naprosté základy, protože autoškoly šetří a než na dopravní hřiště vyrazí rovnou do provozu. A tím nemyslím nějaké zapadlé uličky, ale městský okruh (Brno, Koliště, Lidická apod.). Nevím, jestli se mi to nezdá, ale mám pocit, že dnešní omladina to za volantem moc nedává. Ale možná trpím jenom stařeckým sentimentem.

A k té rychlosti - hodně často je předjedu na kole... A to mi táhne na šedesát.

Jinak, kdysi jsem na kole předjel autoškolu na křižovatce. Zprava, přesně dle zákona. Instruktorovi málem rupla cévka, tak jsem mu celkem zdvořile vysvětlil, že správná odpověď je v paragrafu 57, odstavec 4 a jako instruktor by to měl znát.

Upraveno uživatelem STRKKT
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 1 hodinou, Irwinek napsal:

Většinou je to nálepka, tak jak tak, já bych s tím nejezdil. Sousedovi je 70, řídí od 18 -ti, loni koupil Dustera se Z, sundavat to nehodlá 😞

Na autoškolu netroubím, auto je označené, někde se to naučit musí, nebudu žáka ještě stresovat. A člověku, který na začátečníka v autě označeném " autoškola " troubí, nebo gestikuluje, bych dal pár facek. Tohle byla spíš záležitost učitelky

Proč nejezdil, nerejpu, nechápu. Když jede holka, prásknu to tam. Když to vidím na autě před sebou, zpozorním a víc si to hlídám. To je snad to, o co jde. Nebo jsem mimoň, nechápu...🤷‍♂️

Odesláno

Já mám pocit, že to Ztko je dvousečné, slušný řidič se pousměje a má víc pochopení. Ale jsou i lidi, na které působí jak rudý hadr a jsou potom ještě agresivnější. Mě ho kdysi dávno po autoškole vysloveně nedoporučovali. Dcera dodělává autoškolu teď a Ztko neplánuju.

Odesláno
před 51 minutami, prischera napsal:

Já mám pocit, že to Ztko je dvousečné, slušný řidič se pousměje a má víc pochopení. Ale jsou i lidi, na které působí jak rudý hadr a jsou potom ještě agresivnější. Mě ho kdysi dávno po autoškole vysloveně nedoporučovali. Dcera dodělává autoškolu teď a Ztko neplánuju.

Kurňa od toho to přeci je, o pochopení...Jako že se najde mamrd, chápu, že to bude ale nějaká "větší"  část to už ne.... ale vlastně když lidi tráví zvířata, napadají v partě lidi (Třeboň a pod.) a tak dál, tak asi jo. Jen mě tahle varianta, jako běžný jev, nenapadla....

Lidstvo si fakt zaslouží nějakou pohromu....☹️☹️...

Odesláno
před 10 hodinami, DavidLC napsal:

Proč nejezdil, nerejpu, nechápu. Když jede holka, prásknu to tam. Když to vidím na autě před sebou, zpozorním a víc si to hlídám. To je snad to, o co jde. Nebo jsem mimoň, nechápu...🤷‍♂️

Trojkové báwo předjížďějící v nepřehledné zatáčce na plné čáře a ze zadního skla se šklebící Z asi nebude začátečník. Na straně druhé - přískoky se rozjíždějící pětistovka s holkou nalepenou na volantu s čirým zadním sklem nebude vyježděný profík. To označení za stávajícího stavu prostě ztratilo smysl 😞

Pokud by byl řidičák třeba na rok na zkoušku, auto povinnost mít takhle označené by mělo smysl. Ale kdo bude hlídat, jestli jsi za ten rok opravdu něco najel a nějakou zkušenost máš, nebo jsi jen hodil řidičák do šuplete, kdyby někdy?

Odesláno
před 8 hodinami, DavidLC napsal:

Lidstvo si fakt zaslouží nějakou pohromu....☹️☹️...

Neboj, kolaps naší "vyspělé" civilizace je nevyhnutelný.... vydrž 😇

• Dát hlas 2
Odesláno
před 15 hodinami, kloubik napsal:

Nepsal bych to sem ale kdyz uz jste nakousli to tema... dneska jsem si od plic zanadaval v Praze. Na kazdej krizovatce se na zelenou lidi rozjizdi zpusobem....pockam az se rozjede auto prede mnou, necham ho odjet aspon 5 metru, pak se zacnu rozjizdet.... Na kazde krizovatce kde jsem stal jsem se zacal pomalinko rozjizdet na zelenou a na kazde jsem musel uplne zastavit protoze prede mnou auto porad stoji. Pres kazdou krizovatku by stihlo projet tak 5x vic aut kdyby se ty ridici umeli rozjet trochu plynule soucasne s autem pred nimi a nenechavali 10 metru rozestup. Normalne uz nenadavam, netroubim, poustim....ani dneska jsem na nikoho netroubil a nechal vsechny v klidu, ale co se deje posledni dobou to je neco.  Zavrsil to pred chvili klasicky okruh pred Lochkovskym tunelem, v prostrednim pruhu auta 70! km v hodine az nahoru k vyjezdu z tunelu, pravej pruh prazdnej. To proste nepochopis....

Bohužel pochopíš, už několikrát tohle (bezduvodna jízda v prostředním jízdním pruhu ) byla v novele silničního zákona. Buď se z toho stalo souvětí, které nedávalo smysl nebo to úplně vypadlo. Bude ti jen řečeno, že pravěj pruh je rozbitej a jezdit tam nebudou. A tuším, že v tunelu je 80, ale pro jistotu jedou min, co kdyby ( nepochopím ). Navíc to nikdo nehlida

Odesláno
Před hodinou, Irwinek napsal:

Trojkové báwo předjížďějící v nepřehledné zatáčce na plné čáře a ze zadního skla se šklebící Z asi nebude začátečník. Na straně druhé - přískoky se rozjíždějící pětistovka s holkou nalepenou na volantu s čirým zadním sklem nebude vyježděný profík. To označení za stávajícího stavu prostě ztratilo smysl 😞

Pokud by byl řidičák třeba na rok na zkoušku, auto povinnost mít takhle označené by mělo smysl. Ale kdo bude hlídat, jestli jsi za ten rok opravdu něco najel a nějakou zkušenost máš, nebo jsi jen hodil řidičák do šuplete, kdyby někdy?

No něco na tom bude...S tím řidičákem na zkoušku, nějakým omezením výkonu a pod. souhlas, ale, zase bude řvát druhá strana a jak je známo "Masa má vkus" 😀.

Já se na to díval z mého pohledu, prostě mě nenapadl ten druhý..... 😕

Odesláno

Místní problémový cigoš si opět blbě šlehnul, vylezl na strom a řval na celý park že se zabije, že Eržika ho opustila 😆 Dvoje hasiči, sanita, policajti, tři hodiny divadlo, prostě mazec a za měsíc tam bude sedět zase....zmrd zfetovanej  😖 Akorát dobrej takovej starší děda co tam stál říkal policajtovi, tak na co furt čekáte, už střílejte a to úplně vážně...policajt na to jen, no tak ale dědo, pokračujte v chůzi 🤣

• Haha 3
Odesláno
před 2 minutami, African napsal:

Místní problémový cigoš si opět blbě šlehnul, vylezl na strom a řval na celý park že se zabije, že Eržika ho opustila 😆 Dvoje hasiči, sanita, policajti, tři hodiny divadlo, prostě mazec a za měsíc tam bude sedět zase....zmrd zfetovanej  😖 Akorát dobrej takovej starší děda co tam stál říkal policajtovi, tak na co furt čekáte, už střílejte a to úplně vážně...policajt na to jen, no tak ale dědo, pokračujte v chůzi 🤣

A k čemu tam jsou ty hasiči, když nepoužijou dělo ? 

• Haha 3
Odesláno
před 23 minutami, DavidLC napsal:

No něco na tom bude...S tím řidičákem na zkoušku, nějakým omezením výkonu a pod. souhlas, ale, zase bude řvát druhá strana a jak je známo "Masa má vkus" 😀.

Já se na to díval z mého pohledu, prostě mě nenapadl ten druhý..... 😕

To neřeš, já mám taky občas klapky na očích 🙂

• Dát hlas 1
Odesláno
před 7 hodinami, African napsal:

Znám, tohle oni dělají ....

• Haha 2
Odesláno (upraveno)

Zasilkovna ...

Objednal jsem Microtech MSI, prisly kryty na telefon ......... zasilkovna prehodila baliky .. vzhledem k tomu ze adresat byl na stejny z-box prvotni uvaha " proste to prehodili" .. pres eshop prodavajici kryty jsem dohledal koncoveho zakaznika, ti ji kontaktovali a ona svolila se sdelenim cisla me. Po asi pul hodine volani na zasilkovnu sem se dostal k zivemu cloveku (to se mi jeste nikdy nepodarilo, vetsinou jsem to po pul hodine cekani s robotem vzdal) .. muj balik byl nakonec nekde na depu jeste .. takze ho "zachytili" .. svezou ho nekam kde zbozi prekontrolujou ja balik musel zabalit a poslat take (byť by šlo i předání osobně spravne osobe, doporuceno bylo poslani zpet pac je to "oficialni postup". Chtel jsem to poslat hned zpatky, takze jedina open pobočka byl zverimex .. v albertu ... zjistil jsem že sem ve špatnym zverimexu .. v albertu .. takže cesta do jinyho albertu .. deset minut pred zavirackou tak prijdu a tam vietnamka a podle ruznych otazek a vyrazu vubec nechapala co po ni chci. Nakonec vyjela nejakou etiketu kde bylo moje jmeno. Ta se nalepila na ten balik a bylo to tim pro me zatim vyresene. Zajimave, tohle se mi jeste nestalo.

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno
před 34 minutami, zceyee napsal:

Zasilkovna ...

Objednal jsem Microtech MSI, prisly kryty na telefon ......... zasilkovna prehodila baliky .. vzhledem k tomu ze adresat byl na stejny z-box prvotni uvaha " proste to prehodili" .. pres eshop prodavajici kryty jsem dohledal koncoveho zakaznika, ti ji kontaktovali a ona svolila se sdelenim cisla me. Po asi pul hodine volani na zasilkovnu sem se dostal k zivemu cloveku (to se mi jeste nikdy nepodarilo, vetsinou jsem to po pul hodine cekani s robotem vzdal) .. muj balik byl nakonec nekde na depu jeste .. takze ho "zachytili" .. svezou ho nekam kde zbozi prekontrolujou ja balik musel zabalit a poslat take (byť by šlo i předání osobně spravne osobe, doporuceno bylo poslani zpet pac je to "oficialni postup". Chtel jsem to poslat hned zpatky, takze jedina open pobočka byl zverimex .. v albertu ... zjistil jsem že sem ve špatnym zverimexu .. v albertu .. takže cesta do jinyho albertu .. deset minut pred zavirackou tak prijdu a tam vietnamka a podle ruznych otazek a vyrazu vubec nechapala co po ni chci. Nakonec vyjela nejakou etiketu kde bylo moje jmeno. Ta se nalepila na ten balik a bylo to tim pro me zatim vyresene. Zajimave, tohle se mi jeste nestalo.

Zásilkovna má tento týden nějaký systémový problém.

Odesláno

V noci telefon od policie. V půl páté ráno nám vykradli firmu. Škoda na ukradených věcech malá, ale vypáčené dveře, všude nepořádek. Cikáni si ani nevšimli kamery, která je natočila, nebo jim to možná bylo jedno. Takže dnes mě čeká zábava s opravou dveří a dopoledne na policii 🙈 Vtipné je, že bezpečnostní služba přijela zároveň se mnou, tedy až cca za 20 minut.

• Sad 1
Odesláno
před 46 minutami, Pepino777 napsal:

@Jehlan @zceyee Zasilkovna nema problem jen tento tyden, ty problemy se jim hromadi uz cca od dubna a je to cim dal tim horsi..

Nevim nevim ale manželce i dceři to chodí správně a včas ….. takže u nás je asi něco špatně 🙈 nic co by je odradilo….. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...