Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 38 minutami, geometr napsal:

Ano, tohle znám, předpokládám ten bod 1a), ale,..... No dobře, nebudu do toho rejpat. Je zaplaceno, debata by byla co kdyby.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

debata by nebyla, je to " jasné porušení pravidel silničního provozu" -viz bod1a. Vím to od r.1988, Pardubice před zimákem, snaha stihnout začátek zápasu a tehdy pokuta ve výši 100,- Kčs😬.  Diskuze byla zbytečná, SNB byl nekompromisní. Od té doby si netroufnu postavit auto podélně do protisměru

Odkaz ke komentáři

To je vcelku známé pravidlo, když ho znám i já :-). 
I ja a pomerne mi i sere jeho nedodrzovani v miste meho bydliste. Hlavni ulice a celkem silny provoz, chapu ze nekde v bocni ulici to asi problem nebude. U nas se to teda neresi ani na te hlavni.

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, nickie napsal:

debata by nebyla, je to " jasné porušení pravidel silničního provozu" -viz bod1a. Vím to od r.1988, Pardubice před zimákem, snaha stihnout začátek zápasu a tehdy pokuta ve výši 100,- Kčs😬.  Diskuze byla zbytečná, SNB byl nekompromisní. Od té doby si netroufnu postavit auto podélně do protisměru

Debata by byla, zkus si ten bod přečíst znovu a zamýsli se ( nemyslím to nijak zle, prostě si ten text v klidu rozeber, slovo po slově). . Je to o slovickach v textu. Víc ti můžu napsat do SZ, tady to rozebírat nebudu.

Mám něco lepsiho- manželka mě vytáhla na muzikal- Doktor Faust, divadlo Na Maninách. Klid pátečního večera v hajzlu. Představení začalo o 25 minut později, jsou zde prodané lístky do rad 13,14,15,16, blbý je, že rad sedadel je jen 12. Publikum je asi z řad fotbalových fanoušků a herci jsou inspirováni koncerty a make upem hudební skupinou KISS. Naprostej hnus

Odkaz ke komentáři

Debata by byla, zkus si ten bod přečíst znovu a zamýsli se ( nemyslím to nijak zle, prostě si ten text v klidu rozeber, slovo po slově). . Je to o slovickach v textu. Víc ti můžu napsat do SZ, tady to rozebírat nebudu.
Mám něco lepsiho- manželka mě vytáhla na muzikal- Doktor Faust, divadlo Na Maninách. Klid pátečního večera v hajzlu. Představení začalo o 25 minut později, jsou zde prodané lístky do rad 13,14,15,16, blbý je, že rad sedadel je jen 12. Publikum je asi z řad fotbalových fanoušků a herci jsou inspirováni koncerty a make upem hudební skupinou KISS. Naprostej hnus
Kuncaku, ty mas neco proti Kissakum? Idol meho destvi

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Prochy68 napsal:

Kuncaku, ty mas neco proti Kissakum? Idol meho destvi emoji28.png

Miluju je, ale v divadle na to moc zvyklej nejsem. V tom skandování fanousku, promiň diváků,vje to jedno 🤣🤔

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Kapo napsal:

Sněmovna schválením snížení valorizace důchodů. Teď budu mít práci matce vyřídit příspěvek na bydlení, protože kdyby prošla valorizace v původním znění, tak by nárok na příspěvek nevznikl. 

Ted to bude záležet na Pavlovi jestli jim to podepíše🤥.Ale myslím že podepíše.

Odkaz ke komentáři

To škemrání na úřadu mám za sebou. Sháněl jsem pro matku spoustu dokladů, prosil a žádal. Paní na sociálce se několikrát odešla na něco zeptat. Vůbec se nedivím mnoha důchodcům, že na sociálku nejdou. Je to tam hodně ponižující, nepřeju to nikomu a to jsem otrlý v jednání na úřadech. Navíc už třetí měsíc čekáme na příspěvek. Možná snad kdybychom byli alespoň více opálení.....🤪 Kdyby prošla ta valorizace důchodů, nebylo by to potřeba. Fialová vláda pro příště přišla o pár voličů

Odkaz ke komentáři

Čekačka na úřadu práce nepatří k mým oblíbeným činnostem. A o matku se staráme s bráchou vzorně. A protože před časem měla nárok na příspěvek na bydlení, tak se v tom docela dobře orientuji. Taky tím chci říct, že vláda sebere důchodcům část valorizace a velká část jich bude muset si vyřídit různé dávky, s čímž budou mít úřady více práce a výsledná úspora z valorizace bude nižší. Snížení valorizace je u průměrného důchodu asi 55%, u vyšších důchodů se to blíží 70%. A nerozporuji to, že je třeba provést důchodovou reformu. Jen  způsob nynější změny ve stavu legislativní nouze a retroaktivity mi přijde dost za hranou. Taky se mě to dotýká, protože jako důchodce s trochu lepším důchodem přijdu příští rok o třičtvrtiny jednoho důchodu.

Odkaz ke komentáři

Celej důchodovej systém je zanedbanej řadu let. Nikomu se do toho nechtělo. A moc ani nemuselo, obzvlášť v dobrých letech = časovaná bomba, která je teď před výbuchem. Shrábnu si svoje prachy ve volebním období, když jsem se dostal ke korytu a na voliče seru - jeden za osmnáct druhej bez dvou za dvacet. A největší problém je, že tohle se nedá řešit nějakým momentálním expres projednáváním a teď hned rychle (celý tohle divadlo kolem toho, může bejt úplně k hovnu, když se příště ke korytu dostane opozice a na truc to zas stejným způsobem pošle do kopru). To je dlouhodobá věc, na který musí bejt dlouhodobá všeobecná politická shoda (kompromis), která bude robustní napříč budoucími volbami. Ne tahle šaškárna. Bych blil z nich, ze všech.

Odkaz ke komentáři

Příspěvek na bydlení se nevyřizuje na úřadu, ale doma při kafi. Záležitost na 5 minut. Špatně vyplněný formulář nejde odeslat, takže úředník dostane správná data, která se převedou do systému, zkontroluje odklikne a jde na další. Když mu tam někdo přijde se štosem papírů, které musí ručně přpisovat do počítače, stráví tím půl hodiny. A když mu zapomene donést nějaké přílohy, tak si to zopakuje několikrát.

Vyřizuji to pravidelně pro několik důchodců, odezva z úřadu o schválení bývá do týdne.

Odkaz ke komentáři

VS: Víš, tady snad nejde ani o ten úřad, to se nějak dá. Spíš je to pro spoustu lidí hodně ponižující žádat o nějaké příspěvky na stáří když celý život makali, platili daně a teď vidí že se jimi volená vláda chová podle hesla:

"Dědeček a babička ujídaj nám chlebíčka"

Za mne už "howgh"

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...