Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

To je o celkové úctě k životu. Není možné být na fóru, kde na jedné straně je vlákno "darujte krev" a na druhé straně se zpochybňuje používání pásů. 

Protože až se někdo rozseká, tak bude spotřebovávat zdroje (minimálně výjezdové složky), které v daném čase a místě může přetížit. Své okolí vystaví zbytečně zármutku ze svojí smrti, případně co hůře - se o daného "kripla" budou muset starat na úkor svého zdraví a psychiky. 

No a v poslední řadě - pokud se nepřipásujete na zadním sedadle, tak při nárazu klidně můžete zabít řidiče nebo spolujezdce ve předu. 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, safi napsal:

To je o celkové úctě k životu. Není možné být na fóru, kde na jedné straně je vlákno "darujte krev" a na druhé straně se zpochybňuje používání pásů. 

Protože až se někdo rozseká, tak bude potřebovávat zdroje (minimálně výjezdové složky), které v daném čase a místě může přetížit. Své okolí vystaví zbytečně zármutku se svojí smrti, případně co hůře - se o daného "kripla" budou muset starat na úkor svého zdraví a psychiky. 

No a v poslední řadě - pokud se nepřipásujete na zadním sedadle, tak při nárazu klidně můžete zabít řidiče nebo spolujezdce ve předu. 

Rozhodně jsem nechtěl  zpochybňovat pásy jen se mi zdá, že nedání přednosti je daleko horší přestupek

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Je vidět že @safi žádného policajta nezná, jinak by věděl že "pásy" jsou pro ně především populární zdroj bodů a flastrů : Není na ně potřeba radar a i když "záchyt" může být "tvrzení proti tvrzení" (do spousty aut není vidět a na tmavých hadrech se v šeru nepozná ani prd), tak třeba u nás na to vyloženě posílají mladý ucha šmírovat a "trénovat přesvědčování pachatelů o vině" na kruháče u supermarketů - a ta kunda načálnik jim pak ještě v civilních autech jezdí na "kontroly bdělosti". Pindy o "nepřipoutání na dálnicích" a "kdyby to mělo zachránit jediný život" s prominutím přenechte koblihářovýn pisálkům - na nejbližší dálnici je to od nás 30 kilometrů daleko (a na ní se Cobra11 soustředí hlavně uhrazení mýta), zatímco tady jde výhradně o dojení bodů při popojíždění krokem od krámu ke krámu ve městě, s průměrnou rychlostí pod 30. Mezítím chuji na baterkomopedech vesele drandí kolem bez tachecu, bez helmy, bez pásů, bez osvětlení, vestoje od hospody k hospodě, nedávají přednost, hází držky na kanálech a nikoho z Besipem zblblých moralistů to nesere... :skull:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, Radek124 napsal:

Je vidět že @safi žádného policajta nezná, jinak by věděl že "pásy" jsou pro ně především populární zdroj bodů a flastrů : Není na ně potřeba radar a i když "záchyt" může být "tvrzení proti tvrzení" (do spousty aut není vidět a na tmavých hadrech se v šeru nepozná ani prd), tak třeba u nás na to vyloženě posílají mladý ucha šmírovat a "trénovat přesvědčování pachatelů o vině" na kruháče u supermarketů - a ta kunda načálnik jim pak ještě v civilních autech jezdí na "kontroly bdělosti". Pindy o "nepřipoutání na dálnicích" a "kdyby to mělo zachránit jediný život" s prominutím přenechte koblihářovýn pisálkům - na nejbližší dálnici je to od nás 30 kilometrů daleko (a na ní se Cobra11 soustředí hlavně uhrazení mýta), zatímco tady jde výhradně o dojení bodů při popojíždění krokem od krámu ke krámu ve městě, s průměrnou rychlostí pod 30. Mezítím chuji na baterkomopedech vesele drandí kolem bez tachecu, bez helmy, bez pásů, bez osvětlení, vestoje od hospody k hospodě, nedávají přednost, hází držky na kanálech a nikoho z Besipem zblblých moralistů to nesere... :skull:

Jsem na chronomagu, fóru gentlemanů, nebo na setkání dezolátů z SPD? 

Protože tyhle pí.... co píšete, tak snad nemůžete myslet vážně......

Pásy jsou základ pasivní bezpečnosti provozu a kdo to neuznává, tak fakt nemá za volantem co dělat. 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, skalis napsal:

Pokud máš v autě další cestující, tak ohrožuješ taky je. Je to nějak nastavené, ne nutně ideálně, a to, že po dálnici jezdí orpavdový hovada Tobiho z přestupku nevyviňuje. To od Afriho nebyla racionální argumentace.

Já chtěl jenom poukázat na naše zákony a vymáhání práva, které jsou pro smích králiků. Na jedné straně tě buzerují že nemáš pásy, a na straně druhé po silnicích nechají jezdit zfetovaný hovada a to až do té doby, než někoho zabijí. Paradoxy naší země, jinak s Vámi souhlasím se vším, pásy jsou důležité, a bez nich ani metr v autě.

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Z mé strany omluva za expresivnější slovník. Úplně jsem nepochopil Conrádův příspěvek. Mého strejdu sejmul opilý němec když dělal v devadesátkách žlutého anděla. Samozřejmě že byl na místě mrtvý. Takže bezpečnost na silnici je pro mne citlivější téma. 

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, African napsal:

Přijde mi to už maličko absurdní, když se u nás bez postihu prohání po dálnici závodní Formule a totálně zfetovaný hovada bez řidičáku se zákazem řízení, chyceni v jednom týdnu po třetí v řadě....🤮

Na ty drogy pozor, drugwipe 5s (to co vozej policajti, ty lizaci testy), maji 10% chybovost na amfetaminy, je o tom spoustu přednášek na netu, to že člověk nikdy nic neměl (a to že v tu chvíli člověk nebyl pod vlivem ničeho prokáže i krevní test) .. o tom už média informovat nebudou. Jen že "způsobil nehodu, orientační test byl pozitivní na pervitin" .. a pak maj lidi pocit že tady fetuje každej druhej řidič. Každej desátej nalíže ... volání pro přísnějších trestech (který ty lidi co mají svědomitost tak nízko že neřešej drogy za volantem stejně neřešej) .. odserou akorát slušní řidiči.

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, zceyee napsal:

Na ty drogy pozor, drugwipe 5s (to co vozej policajti, ty lizaci testy), maji 10% chybovost na amfetaminy, je o tom spoustu přednášek na netu, to že člověk nikdy nic neměl (a to že v tu chvíli člověk nebyl pod vlivem ničeho prokáže i krevní test) .. o tom už média informovat nebudou. Jen že "způsobil nehodu, orientační test byl pozitivní na pervitin" .. a pak maj lidi pocit že tady fetuje každej druhej řidič. Každej desátej nalíže ... volání pro přísnějších trestech (který ty lidi co mají svědomitost tak nízko že neřešej drogy za volantem stejně neřešej) .. odserou akorát slušní řidiči.

Nezlob se, ale já mám na mysli řidiče totálně na šrot, kteří u nás pomalu ob den ujíždějí policajtům a ohrožují životy ostatních a ne  možná měl, možná neměl, asi byl chybný test. A ten samý týpek, kterého zakleknou policajti po dlouhé honičce, to udělá ani ne o měsíc znova. My měli taky jednoho, celá vesnice na něj upozorňovala přes rok, chycen asi šestkrát na šrot, zákaz řízení po tom co zabil ženskou. A jezdil a jezdil, než zabil další dva lidi, takové mám na mysli a čteš o nich v novinách každý týden. Proto mě těch patnáct stovek za pásy přijde v tom našem Kocourkově docela bizár....

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-ktery-zabil-dva-chodce-v-adrspachu-jel-v-obci-90-km-h-40419742

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, African napsal:

...

Ja samozrejme chapu co rikas, jenze tu lidi maji svedomitost na nule, je jim to jedno. Ja vim. Chapu te. Jen rikam ze represe neni a nebyla cesta, ze represe ublizi jen slusnym ridicum (kterych je naprosta vetsina).

Odkaz ke komentáři

hele já tak nějak chápu liberální chápání světa “polibte mi”, ale co je přesně pointa se v autě nepoutat? 
Nehod jsem měl 5 od plechů po totálku, ve městě i dálnici, a i při blbým nedobrždění na světlech jsem měl i s pásama pocit, že mi hodili traverzu na hrudník. Tudíž si moc nedokážu představit, jaký to je když ten hrudník obtisknu o volant

Odkaz ke komentáři

no to pojetí “polibte mi” chápu, jenom se snažím pochopit co člověku sepne v hlavě, že si řekne “a nebudu se poutat”. 
Pokud teda člověku není 20 a nemá potřebu se vy svý káře položit jednou rukou vo volant. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...