Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Dnes ráno v Praze při příjezdu ke křižovatce mě postihl 2 vteřinový mikrospánek nebo něco podobného (fakt si ty dvě vteřiny nepamatuju) a mohlo to dopadnout fakt blbě. Musím říci, že tohle se mi stalo poprvé a dost mě to vyděsilo. Přičemž večer nebyl žádný alkohol a i spánku byl dostatek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@safi a byl to opravdu mikrospánek nebo sis to jen neulozil do pameti? Ja treba zastavim na stopce, rozhlidnu se, jedu .. ale jezdim tamtudy deset let a mam to tak zautomatizovany ze si obcas rikam "zastavil jsem a rozhledl jsem se? Vubec si to nepamatuju.". Pak si vzpomenu ze jo, ale chvili fakt nevim. Ze si to nepamatujes jeste neznamena mikrospanek (pamet neni disk kam se vsechno uklada). To kdyz se proberes v situaci kde nevis jak ses tam dostal, treba v jinym pruhu .. to je neco jinyho.

Pokud si opravdu zaspal, má to nějaký jiný možný příčiny? Nevymrznul si někde a pak nešel do tepla? Adaptace po vanocnim "klidu" na bezny stres? Nebo neco jinyho?

Odkaz ke komentáři

Tiez myslim, ze to bolo take to "podvedome soferovanie". Obcas sa mi to tiez stava, nepamatam si ako som presiel nejaky usek cesty. Zvacsa, co clovek jazdi casto a ma to celkom zautomatizovane. Jednoducho nad niecim si zamysleny a soferujes podvedome.

2s na mikrospanok je sialene dlha doba pri soferovani, to by asi nem dopadlo dobre

Odkaz ke komentáři

Jenže já projel na červenou a zastavil jsem až v okamžiku, kdy mi do cesty vjela auta. A to jsem typ, který radši na oranžovou zastaví (při zohlednění situace za autem), než abych riskoval projetí na červenou. 

Co pomohlo byl fakt, že semafor na té křižovatce byl několik metrů před samotnou křižovatkou. 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

To nemusel být mikrospánek, ale jen mozek nezareagoval korektně na vzniklou situaci. Stalo se mi něco velmi podobnýho před 8 lety v USA. Byl jsem tam po několikaleté pauze, takže jsem si odvykl semaforům za křižovatkou a navíc jsem byl den po příletu. Vjel jsem ráno po cestě do práce do křižovatky na červenou, v půlce jsem to zašlápl a paralelně s rozjíždějícíma se autama z kolmých směrů jsem pokorně zacouval zpátky na čáru. Taky mě vytrhly až ty auta na kolmo.

Teď na podzim taky blikanec, najížděl jsem z vedlejší na hlavní (2 pruhy do kopce, 1 pruh z kopce) a najel jsem do protisměru, protože jsem středovou čáru vyhodnotil špatně jako krajnici. Až po pár metrech jsem se uklidil na svou stranu silnice, borec, co jel v protisměru (naštěstí  v krajním ze dvou pruhů) ani netroubil, ale koukal na mě jako na zjevení (po právu).

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

29 minutes ago, safi said:

Po cestě jsem trochu uvažoval o tom, jaké hodinky koupit manželce. Zdali mechaniky, nebo nějaké quartz Cartiery

No tak tym sa to myslim vysvetluje 🤣

Tiez som preletel krizovatku na cervenu ( a tu istu myslim az 2x, resp. 2.krat som sa tusim este zbadal na poslednu chvilu), ked som si pri nedostatocnej pozornosti zmylil zelenu pre odbocovaci pruh za cervenu pre rovny pruh. Ale tie semafory tam su umiestnene tak nejak blbo, ze k tomu pomyleniu tam moze dojst relativne lahko.

Odkaz ke komentáři

Stalo se mi to několikrát na dálnici. Brzy ráno, dlouhá cesta, tma, houpání, bubnování deště, monotónní zvuk motoru a probudil mě až moment kdy mi spadla hlava. Vteřinka - dvě. U mě vím, že to bylo z přetažení a únavy. V tu chvíli člověk nemá za volant lézt nebo dávat pauzy a rozebrat se. 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, bluman napsal:

No tak tym sa to myslim vysvetluje 🤣

Tiez som preletel krizovatku na cervenu ( a tu istu myslim az 2x, resp. 2.krat som sa tusim este zbadal na poslednu chvilu), ked som si pri nedostatocnej pozornosti zmylil zelenu pre odbocovaci pruh za cervenu pre rovny pruh. Ale tie semafory tam su umiestnene tak nejak blbo, ze k tomu pomyleniu tam moze dojst relativne lahko.

Nebodaj v Karlovke?

Odkaz ke komentáři

Nebodaj v Karlovke?
Karadzicova/Mlynske Nivy v smere od Dunaja, ale je to uz davnejsie, tusim je to tam uz poprerabane odvtedy.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

V 4. 1. 2025 v 11:02, bluman napsal:

Karadzicova/Mlynske Nivy v smere od Dunaja, ale je to uz davnejsie, tusim je to tam uz poprerabane odvtedy.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Mne sa to práve podarilo v Karlovke pri Shellke, smerom do centra. Ten semafor pre odbočenie doľava je dosť mätúci. Stojím ako prvé auto na červenej, zmení sa farba, vyrazím a kútikom oka zazriem ako sa mi chystá odbočujúci kolega motorista z protismeru tarantovať stred vozu. Skočím na plyn a milimetrami sa vyšmyknem sa protiidúcemu vozu. Hodím očkom do spätného zrkadla, reku v akom stave som zanechal križovatku, a vidím červenomodrú svetelnú show. Disdžokeji stáli priamo za mnou. Doplachtím na druhý semafor,potom na tretí (sú tam tri za sebou na relatívne krátkom úseku), bliknem smerovkou a idem priamo na pumpu. Ani sa neobťažovali zapnúť hudobnú produkciu, vedeli, že viem, že oni vedia, že viem...

Odkaz ke komentáři

Uz ted se "tesim" na zítřejší cestu do prace- auto jsem ve 3 odpo odhazel, za 10 minut zaclo pršet a ted je krásně zamrzlé. Silnice paradni sklo. No, bude to zuzo.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, bohus76 napsal:

Tady hodinu sněžilo a teď taky poprchá, ráno to asi bude zajímavé.

Už to zajímavé je. 

Všem přeji úspěšné dosažení cíle

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...