Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@JR_2010 Čistě fylozoficky 🙂 vzato, mohou. Typickým příkladem je závěť, obsahující podmínku či příkaz (konání, zdržení se konání). Jsi právník, takže už jen krátce: NOZ 1551.

Odesláno
před 22 minutami, JR_2010 napsal:

Čistě fylozoficky, jak mohou mrtví lidi činit nátlak?

Čistě fylozoficky, mimo právní normy, si na sebe ten nátlak tvoříš sám nebo ho udržuje žijící společnost skrze tradice, zvyky a další sociální konstrukty. Často třeba vycházející od lidí co už nežijí a nebo imaginárních kamarádů co nikdy nežili...ale do náboženských témat se pouštět nebudeme.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 35 minutami, Bert napsal:

@JR_2010 Čistě fylozoficky 🙂 vzato, mohou. Typickým příkladem je závěť, obsahující podmínku či příkaz (konání, zdržení se konání). Jsi právník, takže už jen krátce: NOZ 1551.

To je ale jiná kapitola, tak za života zakládají nějaké skutečnosti na období, kdy budou mrtví, tradicí to ale dělat nemohou, ta se přebírá živými, Ti sami tedy ovlivňují, jestli bude trvat, nebo zanikne.

Odesláno
před 21 minutami, ragu napsal:

Čistě fylozoficky, mimo právní normy, si na sebe ten nátlak tvoříš sám nebo ho udržuje žijící společnost skrze tradice, zvyky a další sociální konstrukty. Často třeba vycházející od lidí co už nežijí a nebo imaginárních kamarádů co nikdy nežili...ale do náboženských témat se pouštět nebudeme.

Jen mě udivilo to "fylozoficky". Bert tam dá smajlíka a x lidí to přepíše bez uvažování.... 

Odesláno
před 15 minutami, JR_2010 napsal:

To je ale jiná kapitola, tak za života zakládají nějaké skutečnosti na období, kdy budou mrtví, tradicí to ale dělat nemohou, ta se přebírá živými, Ti sami tedy ovlivňují, jestli bude trvat, nebo zanikne.

IMHO tradicí to dělat též mohou. Jako příklad bych uvedl tzv: naplňování odkazu Vladimíra Iljiče Lenina. Vysvětlím: ten stárnoucí dementní syfilitik to takhle určitě nemyslel, ale ona se z toho tak nějak stala "tradice", které se chytili schopní, či lépe řečeno všehoschopní další soudruzi, no a už to jelo ....

Odesláno

Tak tradice bez pochyb vycházejí z minulosti, tím pádem je založena z větší části mrtvými lidmi, mě ale zaujalo to slovní spojení "nátlak od dávno mrtvejch lidí", respektive jak a čím dokáží ti mrtví svůj nátlak uplatňovat...ale to se možná spíš dostáváme do oblasti teologické, možná psychologické.

Odesláno
před 14 minutami, Bert napsal:

@bohus76 Příteli drahý, chce to číst ještě více dozadu. Tuto milou tradici založil svým příspěvkem (záměrně) @JR_2010

Edit: tak jr byl rychlejší :-)

Poukazoval jsem jen na to, že ty sis všimnul.... 

Odesláno

Je tedy nátlakem dávno mrtvejch lidí poukazovat na chyby ostatních a přehlížet, nebo se snažit omlouvat chyby vlastní .🙂

Odesláno
před 8 minutami, JR_2010 napsal:

Ten je momentálně ve vazbě, kterou na něj uvalil státní zástupce😁

Ty jseš strašnej rebel 🙂

Odesláno
před 30 minutami, JR_2010 napsal:

Ten je momentálně ve vazbě, kterou na něj uvalil státní zástupce😁

Počítám, že to není ten stejný.... modří vědí...

Odesláno
před 14 minutami, JR_2010 napsal:

A to víš, nebo se jen domníváš?

Někteří ví, a jiní tuší.....

Odesláno

Jasný, já tedy tuším, že to nebude ta samá persona, jen jsem tady za ta léta zažil pár okamžiků, kdy se diskutovala nějaká konkrétní osoba, veřejně známá, leckdy i nelichotivě, a ona se tady vyskytovala pod anonymním nickem, člověk prostě nikdy (někdy) neví, s kým si tady vlastně povídá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...