Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, cityfly napsal:

To docela jde. Osazeni hodně slušný a karbon ve fullu. Tady bych vzal Decathlon možná i na milost :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já koupil ten Neuron 7 a nesouhlasím. Bral jsem ho pro ženu, nahodil hodně jezdivé pláště a ta je nadšená (v základu jsou tam drapáky). Jestli máš vyježděných 60 kg, tak tě asi to, že je o 2 kila těžší štvát bude, ale to pohodlí je naprosto parádní. Pokud máš jako já vanu, tak stačí zhubnout 20 KG a každý kolo bude najednou raketa. 

Ten trek z odkazu má Recona, což je výrazně horší vidle a taky těžítko. To bych za takové peníze na kole nesnesl.

Dekáč zase Rebu - fajn průměr, ale Fox je Fox. Navíc tohle není o moc dražší díky dobré slevě: https://www.canyon.com/cs-cz/horska-kola/trail-bikes/neuron/cf/neuron-cf-8/3170.html?dwvar_3170_pv_rahmenfarbe=SR%2FBK a celkově lépe osazené.

Na exceed bych vůbec nekoukal - race kolo s fakt podivnou geometrii, které ne každému sedne a rozhodně není moc pohodlné. 

JInak jsem jezdil Fully od 100/100 až po 170/160 a těch 140mm je za mě ideál. Pořád se to dá utlumit a v případě nutnosti to pomůže. Navíc značně pohodlnější vzpřímenější posed - na záda lepší než ty závodní geometrie těch XC chrtů....

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, kloubik napsal:

Musel jsem ho aspon vybalit :) 

PXL_20231013_092052549.-01.thumb.jpeg.c2e3625287848e625240e2bb72dbd275.jpeg

Fajnový Cannondejl....co to tam je za ten černý bazmek na rámu? Držák pumpičky a nářadí? Dá se to koupit přímo od nich v originálu myslím pokud je to ono....

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, African napsal:

Fajnový Cannondejl....co to tam je za ten černý bazmek na rámu? Držák pumpičky a nářadí? Dá se to koupit přímo od nich v originálu myslím pokud je to ono....

Jmenuje se to Cannondale STASH Tool KIT.

STASH Tool Kit | Equipment | Cannondale

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, kloubik napsal:

Melo by pod to prijit maly naradi... neni to uplne frame storage, jak maji ted vetsinou novy kola, ale hodi se to.

image-24-600x400.jpeg.ee4edf57ff046a46b8a89b0442583430.jpeg

Ano - vercajk, CO2 bombice a knoty. A malá moje vychytávka - dá se pod to připevnit a tedy do rámu následně schovat i AirTag nebo SmartTag. Takže si  pohlídáš i bika, pokud by ti po něm zatoužil někdo jiný.

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, kloubik napsal:

Melo by pod to prijit maly naradi... neni to uplne frame storage, jak maji ted vetsinou novy kola, ale hodi se to.

image-24-600x400.jpeg.ee4edf57ff046a46b8a89b0442583430.jpeg

A dvě láhve na pití teď koukám, pecka :guitar: Těším se na fotky z terénu....mám mega slabost pro tuto famózní značku :punk:A teď ještě koukám, že tam mají Jekylla v deep tail, který se u nás ani neprodává, wow. Jak šla objednávka, na pohodu z bike24?

jekyll-2-deep-teal-1-1489120.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Objednavka uplne na pohodu, vsechno ok....trochu to trvalo, ale avizovali dopredu ze to muze byt 8-16 pracovnich dnu. Platbu si udelal autorizaci pri objednani, ale penize z karty pak strhli az kdyz to poslali. Nakonec v mem pripade 12 pracovnich dnu, takze asi 2 a pul tydne. Jediny trochu zasek pak s dopravou v ramci CR, klasika. Melo to prijit Next day, jeste mi z Nemecka volali pro potvrzeni, ze to muzou druhy den dorucit, ale v Praze to bylo pak 4 dny a firma same vymluvy. Nakonec to privezl Toptrans kteremu to asi predali.

Nevim jak daleko to mas do Drazdan, ja premyslel ze se tam pro to kolo otocim z Prahy, ale nestihal jsem. Kdyz zadas ze jsi z Nemecka a nechas si to poslat na jejich servis/prodejnu v Drazdanech, tak mi to myslim ukazovalo jeste o cca 100 Euro nizsi cenu. Jinak pak shipping to CR byl cca 50 EUR za nadrozmernou krabici.

Edit: kamarad od nich kupoval BMC hardtail na konci srpna, rikal ze v poledne objednal, ve 4 odpo volali jestli to muzou druhy den dorucovat a druhy den na obed uz mel kolo v Praze. Asi se trefil do nejakeho volnejsiho datumu a dorucovalo DHL. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, kloubik napsal:

Objednavka uplne na pohodu, vsechno ok....trochu to trvalo, ale avizovali dopredu ze to muze byt 8-16 pracovnich dnu. Platbu si udelal autorizaci pri objednani, ale penize z karty pak strhli az kdyz to poslali. Nakonec v mem pripade 12 pracovnich dnu, takze asi 2 a pul tydne. Jediny trochu zasek pak s dopravou v ramci CR, klasika. Melo to prijit Next day, jeste mi z Nemecka volali pro potvrzeni, ze to muzou druhy den dorucit, ale v Praze to bylo pak 4 dny a firma same vymluvy. Nakonec to privezl Toptrans kteremu to asi predali.

Nevim jak daleko to mas do Drazdan, ja premyslel ze se tam pro to kolo otocim z Prahy, ale nestihal jsem. Kdyz zadas ze jsi z Nemecka a nechas si to poslat na jejich servis/prodejnu v Drazdanech, tak mi to myslim ukazovalo jeste o cca 100 Euro nizsi cenu. Jinak pak shipping to CR byl cca 50 EUR za nadrozmernou krabici.

Edit: kamarad od nich kupoval BMC hardtail na konci srpna, rikal ze v poledne objednal, ve 4 odpo volali jestli to muzou druhy den dorucovat a druhy den na obed uz mel kolo v Praze. Asi se trefil do nejakeho volnejsiho datumu a dorucovalo DHL. 

Parádička, děkuji za postřeh 🙏 Já mám z toho hlavu v pejru, nevím co dřív...no copak, to já bych věděl ale nejsou prachy 🤣

Odkaz ke komentáři

Ad Pavel: chápu správně, že máš teď endurance silničku a xc hardtail? Pokud ano a plánujš si ta kola nechat, určitě bych přikoupil full a klidně něco víc down-country/trail. Zdvihy 120+. Kupovat k tomu co máš doma xc full kolo mi nepřijde logický, ale každý to má jinak. Nevím kolik toho najezdíš ročně, aby bylo potřeba řešit tak moc gramařinu a výbavu. Chápu, že pro většinu tady je kolo pod stovku aušus, ale jsou i tací, kterým přijde 60k jako luxusní budget :)

Mrkni třeba ještě na německý Rose bikes: např. Ground Control 120/120 mm. Pokud je nutnej ten karbon, váha a xc zaměření, tak mají Thrill Hill 120/100 mm.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, cityfly napsal:

To si kupoval soused...moc toho tedy nenajezdi. Ale osazeny je to slušně. Uložení tlumiče vypadá divne, ale za ty prachy dobrej bajk....

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, PavelSch napsal:

Dík za komentář. No u Canyon by tomu odpovídala řada Lux, ale ta je cenově jinde. U Treku ve full xc je to přesně jak píšeš, řada Top Fuel, která se dle recenzi od roku 2023 dost změnila a to k lepšímu, takže to by byla taky varianta, ale opět nad budget.
Vychazi z toho dvě varianty. První dosetrit na jeden ze svou zmíněných full xc a druhá koupit HT XC Procaliber s Isospeed a alespoň částečně ulehčit zadum. No a pak vlastně třetí, zkusit bezduse na současném GC 6.0, ale čekám na odpověď z Canyon, jestli to je tubeless ready rafek.

Nevím jestli jsi se dívál i na Orbea, ale modely Oiz mají podle mě geometrii co by odpovídala tvým požadavkům
https://www.orbea.com/cz-en/velos/montagne/oiz/cat/oiz-h30-2023

Na bike24 je i se slevou:

https://www.bike24.de/p1710127.html?sku=2423941&utm_medium=referral&utm_campaign=idealode

Upraveno uživatelem viders
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Happy88 napsal:

Ad Pavel: chápu správně, že máš teď endurance silničku a xc hardtail? Pokud ano a plánujš si ta kola nechat, určitě bych přikoupil full a klidně něco víc down-country/trail. Zdvihy 120+. Kupovat k tomu co máš doma xc full kolo mi nepřijde logický, ale každý to má jinak.

Ano, mám silničku a základní HT. V případě koupě fulla by šel HT z domu a full by zastával funkci primárního kola. Další otázka je, jak se full chová v případě, že budu chtít tahat malýho za sebou, zatím je mu měsíc, ale jednou to přijde :)  

Odkaz ke komentáři

Zdravím místní🚵, na středně stará kolena, si chci postavit enduro/am, a jelikož jsem staromilec, objednal jsem rám na 26" kola, ale vidlici mám vyhlídnutou na 27,5". Vím o mulletech 27,5/29 teď jsem dočetl na mtbr o mém vysněném hybridu, nicméně by mě zajímal osobní vhled, některého z místních zkušenějších cyklistů zde.

Předem díky, Jirka

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, nizkotucnytvaroh napsal:

Zdravím místní🚵, na středně stará kolena, si chci postavit enduro/am, a jelikož jsem staromilec, objednal jsem rám na 26" kola, ale vidlici mám vyhlídnutou na 27,5". Vím o mulletech 27,5/29 teď jsem dočetl na mtbr o mém vysněném hybridu, nicméně by mě zajímal osobní vhled, některého z místních zkušenějších cyklistů zde.

Předem díky, Jirka

Tak 26 byl nejlepsi rozmer. Svet se tocil diky 26 rychlejc.

mam Liteville 301 mk13, kterej od prirody umoznoval kombinovat 26zadek/650b predek pro urcity velikosti bajkeru. Jsem mezi M a L, LV mam Lko. Puvodni setup by 650b vsude. Na zadnistavbe je moznost zkratit retezovou zperu. Moje preference byla kratka zadni stavba, ale 650b kolo s rozumnou gumou se s chainstay nastavenymi nakratko neveslo. Experimentoval jsem s nejakym 2palcovym plastem, a ani tak moc prostoru mezi gumou a mustkem retezovych vzper nebylo, a obcas jsem sel az na rafek. Spatny. Tak jsem si nechal vyrobit od Kubada zadni 26.

Mam 12speed Sram GX sadu. 

A ta kombinace je problematicka - dlouhy voditko 12rychlostnich prehazovacek je se 26 kolem proklate nizko. Kdyz jsem pokrivil behem kratky doby 2 hazky, vratil jsem tam 650b kolo, retezovy vzpery prodlouzil a nemyslim na to. Je to vesely kolo i tak.

kdybys nahodou tu zadni 26 chtel, mozna bych ji pustil. Myslim, ze je to boost. 26 s boostem asi po svete moc nejezdi:)

Druha varianta, jak to oexperimentovat - je tenhle bajk

https://www.specialized.com/us/en/enduro-comp-650b/p/106331?color=196643-106331

mam ho jako "investicni kolo", jak tady nekdo tenhle termin zavedl pro staromilce, co jim nevoni dnesni tezka velka kola. Tenhle ram byl puvodne na 26 kola, neboost. Spesl v roce 2016 chtel vyuzit hype 650b, a ony se do ramu vesly. Takze nic nebrani tomu, do tohohle bajku zkusit vlozit zadni 26. Voditko hazky bude vys - je to 11 speed.

jak jsem nadsene zacal, blbe koncim. 26/650b mullet imho nefunguje v dnesnim 12s jednotacovym svete (kteremu je vlastni nizka zivotnost komponentu pohonu). Ale jsem pro kazdou blbost - boostovou 26 nebo Spesla Enduro pujcim. LV ne:) neexistuje odpovidajici lehkahlinikova nahrada.

Odkaz ke komentáři

@Duke650 a @kral083

Dekuju za info o Equatorech. Ctyrictky ultimate jsou doma. Vyplety, Speedera a lehky duse = minus 1,14kg. Screenshot_20231014-001610_Gallery.thumb.jpg.8c0c310deed5048ea32cdbabd8dbd56b.jpg

Na gravelu jsem zkratil predstavec, nasadil teleskop a sedlo si to. Z prvni vyjizdky jsem se vratil rozbitej, dneska po zkraceni posedu o dost lepsi. Zejtra prvne prozenu equatory.

A lamackej dotaz. Kolik ml mlika do 36c plaste (pokud pujdu na bezdus)? A kolik foukate tlaky na dusi / na bezdus? Vubec nic o tom gravelim svete nevim.

Upraveno uživatelem maama
Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, kloubik napsal:

Musel jsem ho aspon vybalit :) 

PXL_20231013_092052549.-01.thumb.jpeg.c2e3625287848e625240e2bb72dbd275.jpeg

🙂 Mám na chlup stejného, budeš spokojený. Kamarád se na tom teda svezl a říkal, že je to tvrdé jako 🐷, že jsem si skoro mohl koupit pevný. Pravda je, že to mám trošku přefouklé skrz mojí váhu. Je to prostě tuhý sportovní bike, žádná uhoupaná koza. A ta modrá je parádní! 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...