Jump to content

Recommended Posts

Další žiletka v revíru. Tož vítej:)
Jo jo. Žiletka ne ježdění na pivo. Ať mi to po konzumaci mého oblíbeneho nápoje lépe odsejpa domu.

Odesláno z mého SM-S918B pomocí Tapatalk

Kamarade africkej, chromag sedla mam na vsech kolech. Jezdim je asi od 2013, cca 3 roky zpet jsem si na endurko a trail kolo dal Lynxe. Trailmastera jsem nechal jen na xc pevnaku. Me absolutne sedej, ale kazdej ma jinou prdel:). Co se ale tyce kvality a zpracovani, chybu neudelas.

V 5. 10. 2023 v 11:24, TLD napsal:

Kamarade africkej, chromag sedla mam na vsech kolech. Jezdim je asi od 2013, cca 3 roky zpet jsem si na endurko a trail kolo dal Lynxe. Trailmastera jsem nechal jen na xc pevnaku. Me absolutne sedej, ale kazdej ma jinou prdel:). Co se ale tyce kvality a zpracovani, chybu neudelas.

Děkuji kamaráde za postřeh 🙏 Ještě jsem neobjednal a když tak gůglím, tak on ten Lynx mě bude asi opravdu blíž co se tvaru týká, je podobné i tomu co mám teď....jdu ho objednat a uvidíme 🤙

2181_sedlo-chromag-lynx-dt-black-gray.jpg

Afri objednávat sedlo z netu bez vyzkoušení je stejný adrenalin jako helmu z netu 🙂

ím to, páč jsem zrovna dnes vracel do eshopu dva kusy POC Kortal, ta menší hrozně malá a ta větší hrozně velká 😞 

P.S. teď mám na cestě ještě ABUS Cliffhanger 🙂 

před 2 hodinami, Duke650 napsal:

Afri objednávat sedlo z netu bez vyzkoušení je stejný adrenalin jako helmu z netu 🙂

ím to, páč jsem zrovna dnes vracel do eshopu dva kusy POC Kortal, ta menší hrozně malá a ta větší hrozně velká 😞 

Tak ta helma je jasná, tu bych nelajsknul, ale se sedlovkou mít problém nebudu si myslím... prdel mám tvrdou jak skálu 😁

před 9 hodinami, Duke650 napsal:

Jako chtěl bych vidět člověka co mu sedí ten největší Kortal, strašnej kýbl. 😀

A ten v M mě zas tlačil na spáncích. Takže jsem nakonec vzal Giro Manifes.

Edited by Donuts

Já měl Octal a říkal jsem si, že je super na hlavě, pak jsem koupil Omne Air a zažil jsem další level pohodlnosti, ta helma sedí dokonale😎

Pravdou je, že Octal je lehčí a lépe větrá, navíc mi na Omne chybí silikonové “držáky” na brýle, na Octalu brýle držely jak přibité. 
Dají se někde koupit ty silikonové držáky?

image.jpeg.702035132c4c59fbce00afbe34421825.jpeg

image.jpeg.cd8392c1d09fa6b31d1e281e50a76694.jpeg

Edited by moco

Ja kdyz vybiral tak sem si tech helem proste objednal dom 15 a 14 sem jich vratil tezkej zivot (nerozhodnyho) cloveka s malou hlavou. Ale v zadnym obchode jich nemaj skladem tolik aby se dalo jit nekam rozumne vyzkouset.
POC mi nesedel vubec zadnej. Nakonec mam TLD A1 MIPS a sem spoko.

Sedlo mam nejaky od Ergonu. U tech sedel se da aspon trochu postupovat tak, ze si clovek zmeri ty sedaci kosti a urci tvrdost jaka mu vyhovuje. A par obchodu sedla i pujcuji, napr. WTB v Pepe biku. https://www.pepebike.cz/testovaci-sedla/

No právě u POC je to divné. Mám obvod 58, všechny dosavadní helmy jsou L. Objednal jsem L, dorazil extrémně velký megakýbl. Objednal jsem o číslo menší M a ta byla tak úzká že vůbec nešla nasadit na kebuli. Zkusím ten Abus a případně Giro Montaro II. Ambush od spešlu vypadá po pár sezónách děsně lowcostově

Ja kdyz vybiral tak sem si tech helem proste objednal dom 15 a 14 sem jich vratil tezkej zivot (nerozhodnyho) cloveka s malou hlavou. Ale v zadnym obchode jich nemaj skladem tolik aby se dalo jit nekam rozumne vyzkouset.
POC mi nesedel vubec zadnej. Nakonec mam TLD A1 MIPS a sem spoko.

A to ještě nemusíš hledat helmu se síťkou. Jsem alergickej na bodnutí hmyzem a síťka je nutnost. Doteď jsem měl všechny helmy od Cratoni, ale ti helmu C-Pro co mám na gravel a už je na vyhození, překopali a už je bez síťky. V podstatě jedinou helmu co by se mi tak líbila je Smith trace s mipsem. Tak se budu modlit ať mi sedí.

Nazdar, zvazuju porizeni gravela a vubec se nevyznam na trhu. Pujcil jsem si to a napul me to sralo - naprosto cizi geometrie. Ale vyslap na Sv. Jure je na tom oproti mtb hardtailu dost zadarmo a trening na asfaltu ma svy kouzlo. Ale naprosto jiste vim, ze na cistou silnicku to u mne neni, i kdyz chvili jsem pokukoval po Domane.

Povinne chci:

gumy 35mm se musi vejit (prostor na vetsi byt nemusi)

navarky na hodne kosiku (na predni vidli -nikde jinde netusim, kde by mohly dalsi bejt). 

Prevody 1:1 a dam prednost jeste lehcimu prevodu.

Vaha 9kg max, a lehci - lepsi.

Karbonovy ram.

Diskovy brzdy.

2tac.

Skladovka k mani.

Nejde mi o rychlost, spis o treningovy stroj na vyslapy. Docela bych se chtel orientovat na pohodli. Urcite pojedu na platformach, uvazuju o upgradu na teleskop. Sorry jako.

Vidim, ze uz i na gravelech existujou dlouhy geometrie. To by se mi libilo.

https://www.kolokram.cz/gravel-kolo-specialized-diverge-e5-expert-evo-satin-pine-forest-chrome-clean-2022-p244460/

Tak nejak mi z toho leze:

https://www.spoke.cz/superior-x-road-team-elite/?v=11800&gclid=EAIaIQobChMI29mvq-7mgQMVlpiDBx1lxgytEAQYAiABEgJZbvD_BwE#

Ale nema dodatecny navarky na kosiky

Takze :

https://www.koloshop.cz/cs/gt-grade-carbon-elite-wgr-gravel-kolo/148012

Nebo

https://www.koloshop.cz/cs/Cannondale-Topstone-Carbon-4-G2-SBK-gravel-kolo/140716

https://www.koloshop.cz/cs/Cannondale-Topstone-Carbon-3-G2-QSD-gravel-kolo/140717

To GTcko vypada napredku delsi. Ani u jednoho kola neni vaha. Mate nekdo zkusenost s pohodlim tech bajku? Odpruzeni KingPin u Cannona - funguje to nejak? Rozdil mezi generaci 1 a 2?

Doporucite neco jinyho?

Koukal jsem 5 minut i na Savy (grus 6) ale to asi ne - minusy: proprietarni sedlovka, je prej strasne tuha, prej se neda poradne zasunout, kvuli bordelu v ramu. Je to asi zmetek. Prej zijem jenom jednou...

Diky za nokopnuti spravnym smerem.

Jsem nekde mezi M a L. Tohle jsem mel pujceny a nejak to slo.

Edited by maama