kral083 Odesláno úterý v 16:45 Nahlásit Odesláno úterý v 16:45 Hoši, už to vypadalo že letošní jaro se v nepřátelském znamení Štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem a já se nikam nepodívam, ale hvězdy (a hlavně manželka) mi byly opět nakloněny a já už sedím ve vlaku tentokrát do Bruselu. Jako vždy Strava, Instáč, občas něco vlepim i sem, ať to tu moc nezasírám. 3 3
Gustaf Odesláno úterý v 17:07 Nahlásit Odesláno úterý v 17:07 před 20 minutami, kral083 napsal: Hoši, už to vypadalo že letošní jaro se v nepřátelském znamení Štíra střetl mikrokosmos s makrokosmem a já se nikam nepodívam, ale hvězdy (a hlavně manželka) mi byly opět nakloněny a já už sedím ve vlaku tentokrát do Bruselu. Jako vždy Strava, Instáč, občas něco vlepim i sem, ať to tu moc nezasírám. Tyvle by buržousti máte život..... Tak užívej, jsem zvědavěj na reporty
kral083 Odesláno úterý v 18:00 Nahlásit Odesláno úterý v 18:00 @Gustaf Česká republika má 14 krajů. Stačí aby makalo zbývajících 13 a my už si v Praze poradíme. Odkud že seš? Jeee, Plzeňsko, tak to promiň Pardon,sem už trochu nalitej. Přípravu jsem podcenil dost,ale pitný režim určitě ne
Gustaf Odesláno úterý v 19:01 Nahlásit Odesláno úterý v 19:01 Před hodinou, kral083 napsal: @Gustaf Česká republika má 14 krajů. Stačí aby makalo zbývajících 13 a my už si v Praze poradíme. Odkud že seš? Jeee, Plzeňsko, tak to promiň Pardon,sem už trochu nalitej. Přípravu jsem podcenil dost,ale pitný režim určitě ne Se přestěhuju voe tohle nehodlám podporovat 2
Ajaj Odesláno úterý v 20:22 Nahlásit Odesláno úterý v 20:22 stejně ho nakonec jen bude dost bolet prdel…. UŽÍVEJ 1
Beet Odesláno středa v 06:39 Nahlásit Odesláno středa v 06:39 Mám problém. Defekty. Na zadním kole mého gravela mám neustále defekty. Odhalím dírku na duši, zalepím, nafoukám, drží. 1-2 vyjížďky a ráno kolo zase prázdné. Takhle se to opakovalo už snad popáté. Samozřejmě jsem vyměnil i duši. Pokaždé kontroluju plášť, teď už skoro pod mikroskopem a nic jsem neobjevil. Na ráfku taky nic. Teď už jsem si poznačil dokonce místo defektu, abych se v tom místě podíval na plášť detailněji, ale taky jsem nic neobjevil. Dírka je vždy z vnější strany obvodu, takže podezírám plášť. Nemáte někdo nějaký tip co s tím? Uvažuju, že ten plášť prostě vyměním, ale je skoro nový, tak jestli někdo nemáte nějaký tip, nebo podobné zkušenosti.
filo-boxer Odesláno středa v 08:19 Nahlásit Odesláno středa v 08:19 Trápil jsem se podobně a v podstatě jsem na nic nepřišel, nikdy jsem ani nenašel poškození pláště, vpich, díru, nepo něco Dokonce jsem tahle jednou "píchnul" na trenažéru. Můj závěr byl tedy, že z nějakého důvodu poškození vznikala třením duše o plášť. Nebo nějak podobně. Mým řešením byl přechod na tubeless, od té doby mám klid.
wawrik Odesláno středa v 09:46 Nahlásit Odesláno středa v 09:46 před 2 hodinami, Beet napsal: Mám problém. Defekty. Na zadním kole mého gravela mám neustále defekty. Odhalím dírku na duši, zalepím, nafoukám, drží. 1-2 vyjížďky a ráno kolo zase prázdné. Takhle se to opakovalo už snad popáté. Samozřejmě jsem vyměnil i duši. Pokaždé kontroluju plášť, teď už skoro pod mikroskopem a nic jsem neobjevil. Na ráfku taky nic. Teď už jsem si poznačil dokonce místo defektu, abych se v tom místě podíval na plášť detailněji, ale taky jsem nic neobjevil. Dírka je vždy z vnější strany obvodu, takže podezírám plášť. Nemáte někdo nějaký tip co s tím? Uvažuju, že ten plášť prostě vyměním, ale je skoro nový, tak jestli někdo nemáte nějaký tip, nebo podobné zkušenosti. Tipy mám dva. 1. Ak je to krátky rez a nie dierka, tak to môže byť uvoľnené vlákno z opletu plášťa, ktoré sa pri nafúknutí duše a pohyboch po nerovnostiach prereže do duše. Raz som sa s tým boril, pomohla až výmena (skoro nového) plášťa za iný, lebo to tenučké vlákno (120 TPI) sa prerezalo cez všetko, čo som s tým robil. 2. Ak je to dierka, môže byť v plášti niečo zalomené a zatiahnuté, napríklad kúsok skleného odštiepku. Hmatom ani pohľadom to nezistíš, treba zložiť plášť, to konkrétne miesto vyduť do opačnej strany - potom sa to zvnútra celkom dobre otvorí a ukáže, ak vieš kde hľadať. Tiež osobná skúsenosť, toto je však na rozdiel od toho plášťa ľahko riešiteľné.
African Odesláno středa v 15:02 Nahlásit Odesláno středa v 15:02 Nejlepší výhled na kopce je vždy ze sedla bajku 1
Beet Odesláno středa v 19:59 Nahlásit Odesláno středa v 19:59 před 11 hodinami, filo-boxer napsal: Trápil jsem se podobně a v podstatě jsem na nic nepřišel, nikdy jsem ani nenašel poškození pláště, vpich, díru, nepo něco Dokonce jsem tahle jednou "píchnul" na trenažéru. Můj závěr byl tedy, že z nějakého důvodu poškození vznikala třením duše o plášť. Nebo nějak podobně. Mým řešením byl přechod na tubeless, od té doby mám klid. Tak jsem našel doma jeden bezdušový ventilek a dal jsem to tam bez duše. Doufám, že výsledek bude lepší než zkušenosti z biku. Zítra to půjdu projet.
wawrik Odesláno středa v 21:07 Nahlásit Odesláno středa v 21:07 Včerajšia motačka popri teplovodnom potrubí z Nesjavelliru do Reykjavíku. Lúky plné rozkvitnutého vlčieho bôbu. Vidieť toto ma baví - aeroturistika. Ľudia sadnú do lietadla, niekam odletia, prespia pri nejakej poľnej pristávacej dráhe v stane vedľa lietadla (to je to oranžové napravo od krídla), poturistikujú okolie a odfrčia ďalej. 2
brownwld Odesláno čtvrtek v 08:10 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 08:10 Prosim o radu. Jezdil jsem na kole tak do 15, na stredni me to prestalo bavit. Posledni rok si pohravam s myslenkou, ze bych se ke kolu vratil... Co koupit za kolo? Planuju jezdit normal cyklostezky a nejaky nezpevneny cesty. Horak tedy asi neni uplne potreba. Mam 188 cm a 100 kg. Co tedy poridit? Nejakej gravel? Kolik za to dat? Cyklisti jsou jeste vetsi sekta nez hodinkari , takze dopredu rikam, ze nejaka karbonova silenost za 100k CZK + je pro mne zaheni perel svinim... Neco takovyho? https://lightbike.cz/e-shop/jizdni-kola/5763/orbea-terra-h40-2023.html Diky za rady.
Micey Odesláno čtvrtek v 08:25 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 08:25 Hlavne se na tom gravelu projed, jestlis nikdy nejezdil s beranama, mohl bys to nenavidet:) Moje mamka si ted koupila todle a musim rict ze jako supr. Jede to jako gravel, relativnimu necyklistovi se to lip ovlada, trochu pohodlnejsi posed a vic tereni gumy tam klido nacpes, tusim do 50mm. Todle konkretne je damskej model, ale neco podobnyho by mohlo bejt dobry. https://www.giantstorepraha.cz/liv-thrive-1-steampunk-2025/
Beet Odesláno čtvrtek v 08:43 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 08:43 Já mám naopak berany raději. Při delší vyjížďce už nevím jak bych ty řidítka na horáku chytil, ale na silničce si různě přehmatávám. Je to pro mě pohodlnější. 1
Maro Odesláno čtvrtek v 09:28 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 09:28 (upraveno) Co tohle? https://www.bike-discount.de/de/cervelo-aspero-grx-rx600-1 Ale 61 velikost bude asi moc na 188, to bude asi pro větší čahouny. A pohodlné to vlastně taky moc nebude, bude to blíž k silnici. Zároveň pokud jsi dlouho nejezdil a jsi na 100 kilech, trochu kacířsky bych zvážil i elektro. Čistě jenom z toho důvodu, že kolo je zas trochu jiný druh pohybu a nějakou dobu bude trvat se do toho zpátky dostat. Před měsícem jsem koupil po dlouhé době bez kola silnici a můžu ti říct, že když jsem se z pražských rovin vydal na Šumavu, tak jsem se proklinal, že jsem hrdě sáhl po klasice. Realne jsem skoro co 2 km kopce stal a vydychaval, něco co jsem nikdy nezažil a nedokázal jsem ani změnit styl jízdy tak, abych si do toho kopce trochu odpocinul. Takže po návratu jsem si přišel naprosto neschopný a věřím, ze to může mít i vliv na hlavu a na to, jak rád a casto clovek bude jezdit. Čili jenom z toho důvodu bych zvážil i Elektro, aby tě to nepřestalo bavit dřív, než si tělo zvykne. Edit: mimo budget, ale něco takového https://www.staterabikes.de/p/bmc-urs-amp-lt-two-tq-hpr50-360wh-30005406 Upraveno čtvrtek v 09:32 uživatelem Maro
brownwld Odesláno čtvrtek v 09:49 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 09:49 před 18 minutami, Maro napsal: Co tohle? https://www.bike-discount.de/de/cervelo-aspero-grx-rx600-1 Ale 61 velikost bude asi moc na 188, to bude asi pro větší čahouny. A pohodlné to vlastně taky moc nebude, bude to blíž k silnici. Zároveň pokud jsi dlouho nejezdil a jsi na 100 kilech, trochu kacířsky bych zvážil i elektro. Čistě jenom z toho důvodu, že kolo je zas trochu jiný druh pohybu a nějakou dobu bude trvat se do toho zpátky dostat. Před měsícem jsem koupil po dlouhé době bez kola silnici a můžu ti říct, že když jsem se z pražských rovin vydal na Šumavu, tak jsem se proklinal, že jsem hrdě sáhl po klasice. Realne jsem skoro co 2 km kopce stal a vydychaval, něco co jsem nikdy nezažil a nedokázal jsem ani změnit styl jízdy tak, abych si do toho kopce trochu odpocinul. Takže po návratu jsem si přišel naprosto neschopný a věřím, ze to může mít i vliv na hlavu a na to, jak rád a casto clovek bude jezdit. Čili jenom z toho důvodu bych zvážil i Elektro, aby tě to nepřestalo bavit dřív, než si tělo zvykne. Edit: mimo budget, ale něco takového https://www.staterabikes.de/p/bmc-urs-amp-lt-two-tq-hpr50-360wh-30005406 No taky me to napadlo, ale je mi jen 29 let. Navic teda mam 100 kg, ale tlusnej nejsem, takze pocitam, takze to elektrokolo jeste par let ne, nicmene diky za postreh, neni to mimo... A chapu, ze ze zacatku mi ty kopce moc chutnat nebudou, ale zvyknu si
Lou Odesláno čtvrtek v 09:59 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 09:59 Hlavně si to od někoho půjč a vyzkoušej. Já koupil horáka a pak jsem zjistil, že mi to na cyklostezky vůbec nesedí. Šel z domu hned a pak jsem šel do gravelu. Pouč se z mých chyb
Maro Odesláno čtvrtek v 11:19 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 11:19 Jako upřímně ja bych to viděl přesně opačně a prijde mi přirozenější zrychlit horáka, než ztereňovat silnici, celkově koncept gravelu vubec nechápu. Jasně jsou tady specificke případy jako wawrik, který přesně ví, proč zrovna takovéhle kolo chce a přesně pro ty potřeby ho ma úzce vyprofilovane. ale obecně mi to přijde jako kolo, co kombinuje nevýhody obou světů. Kdyz uz gravel, tak jediný, co bych vzal na milost je Niner MCR9. Ale jebat se bez milimetru zdvihu po stoline mi prije, ze je pro lidi co nenávidí svoje zada. Navíc to bude vážit podobne jako HT ve stejné ceně (protoze z nějakého důvodu stoji gravel o půlku víc než srovnatelná silnice nebo HT) K té elektrice, ja jsem na tom vlastně podobné jako ty, sice o pár roku starší a pár cm kratší, celý život něco dělám a I kdyz fyzicka není jako před 10 lety tak na všechny aktivity zatím i bez treninku stačím, jenom to kolo je prostě peklo a je to o to těžší, kdyz jsem kdysi jezdil docela dost a ted to prostě nejde tak zlehka jako dřív a ja nevim, co mam zmenit. Na morální dilema bych se vysral. Ale samozřejmě kdyz jsem kupoval svoje, tak jsem uvažoval úplně stejne, ne ze ne, jenom po tom měsíci si říkám, ze bych ji vzal na milost.
brownwld Odesláno čtvrtek v 13:00 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 13:00 před 1 hodinou, Maro napsal: Jako upřímně ja bych to viděl přesně opačně a prijde mi přirozenější zrychlit horáka, než ztereňovat silnici, celkově koncept gravelu vubec nechápu. Jasně jsou tady specificke případy jako wawrik, který přesně ví, proč zrovna takovéhle kolo chce a přesně pro ty potřeby ho ma úzce vyprofilovane. ale obecně mi to přijde jako kolo, co kombinuje nevýhody obou světů. Kdyz uz gravel, tak jediný, co bych vzal na milost je Niner MCR9. Ale jebat se bez milimetru zdvihu po stoline mi prije, ze je pro lidi co nenávidí svoje zada. Navíc to bude vážit podobne jako HT ve stejné ceně (protoze z nějakého důvodu stoji gravel o půlku víc než srovnatelná silnice nebo HT) K té elektrice, ja jsem na tom vlastně podobné jako ty, sice o pár roku starší a pár cm kratší, celý život něco dělám a I kdyz fyzicka není jako před 10 lety tak na všechny aktivity zatím i bez treninku stačím, jenom to kolo je prostě peklo a je to o to těžší, kdyz jsem kdysi jezdil docela dost a ted to prostě nejde tak zlehka jako dřív a ja nevim, co mam zmenit. Na morální dilema bych se vysral. Ale samozřejmě kdyz jsem kupoval svoje, tak jsem uvažoval úplně stejne, ne ze ne, jenom po tom měsíci si říkám, ze bych ji vzal na milost. Ad zada: dalsi faktor je, ze jsem mel 2 roky zpatky vyhrezlou plotenku L5-S1, takze ono mozna ten gravel bez vidlice asi nebude uplne to pravy. Na druhou stranu si rikam, ze cistej horak je mozna zbytecnej, pochybuju ze se dostanu nejak vic do terenu...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se