Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

@Maro @Karussell děkuji za vstřícnost a návrhy.

Jsem opravdu výletní jezdec, + 50 a navíc po několika operacích břicha potřebuji (doufám, že to půjde) především pohodlné, nedrncavé kolo.

Top Fuel je už trailové kladivo a Procaliber závodní chrt. Mám tu značku rád, i když vím, že cena je za nabízenou výbavu vyšší. Zaslání z Německa bych asi uměl vyřídit přes rodinu.

Úplně nejvíc mi padla do oka KONA Hei Hei Cr 2025. Až se zvetím tak zkusím jestli mi bude XL, protože v L jsem ji nikde v Evropě nenašel a na 188cm je to dle tabulek pouze o 3cm v XL.

https://www.use-elitebikes.com/xc-racemarathon/17405-6478-kona-hei-hei-cr-29er-carbon-trailfully-2023-fox-green-neu.html#/1308-grosse-x_large

V záloze mám Radon Skeen Trail 9.0. Tam jsem ve vel. 20 v pohodě.  Je to teda nejhnusnější, cozvažuji.. Ale si říkám, že jak na tom sedíš a jedeš,  tak z něj vidíš stejně jen řídítka a přední kolo a to je stejný jako u pěkných kol!  😅

https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-9.0-3

Upraveno uživatelem horal
  • Odpovědi 10,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

@Maro jo, vidím to úplně stejně👍 Měl jsem přesně tuhle červenou 9.6 půjčenou na testovačku a i přes to osazení jsem z toho byl fakt nadšenej, kolo letí jako raketa, trakce do kopců je díky tomu odpružení skvělá a komfort úplně jinde, než HT. A je to nádherný kolo. 

@horal jasný, to jsou pochopitelný důvody pro trošku komfortnější bike, na druhou stranu ten fuel od těch cos vybral není zas tak daleko, dáš tam trošku civilnější pneu a bude to taky dobrý(lepší)... a mně osobně se ten Radon teda líbí víc, než Kona🙂

• Like 1
Odesláno

Žijí v týdnu v de a slevy na kola tady jeli nejvíc listopad až leden 50-70% Teď co se dívám tak už jsou zase zpět Max. 40% sale. Ale určitě se dá najít i něco zajímavého. Jinak bral jsem loni ghosta z klbikes v Regensburgu na moji německou adresu, ale posílají za 50€ kola po cele eu. Na jaře sem u nich loni v květnu pořídil Ghost trail pro v karbonu za 1800€ z 2800€ sale, pro příklad, že lze najít kolo i na jaře za dobrou cenu

Odesláno
před 16 minutami, Miroslav Slama napsal:

Žijí v týdnu v de a slevy na kola tady jeli nejvíc listopad až leden 50-70% Teď co se dívám tak už jsou zase zpět Max. 40% sale. Ale určitě se dá najít i něco zajímavého. Jinak bral jsem loni ghosta z klbikes v Regensburgu na moji německou adresu, ale posílají za 50€ kola po cele eu. Na jaře sem u nich loni v květnu pořídil Ghost trail pro v karbonu za 1800€ z 2800€ sale, pro příklad, že lze najít kolo i na jaře za dobrou cenu

Oprava: Ghost Riot Trail Pro. P.C. 4400€ a byl za 1800€ a například fahrrad-xxl.de jej ma stale za 2450€ což mi prijde hodně za to co kolo nabízí 

Odesláno
před 1 hodinou, horal napsal:

@Maro @Karussell děkuji za vstřícnost a návrhy.

Jsem opravdu výletní jezdec, + 50 a navíc po několika operacích břicha potřebuji (doufám, že to půjde) především pohodlné, nedrncavé kolo.

Top Fuel je už trailové kladivo a Procaliber závodní chrt. Mám tu značku rád, i když vím, že cena je za nabízenou výbavu vyšší. Zaslání z Německa bych asi uměl vyřídit přes rodinu.

Úplně nejvíc mi padla do oka KONA Hei Hei Cr 2025. Až se zvetím tak zkusím jestli mi bude XL, protože v L jsem ji nikde v Evropě nenašel a na 188cm je to dle tabulek pouze o 3cm v XL.

https://www.use-elitebikes.com/xc-racemarathon/17405-6478-kona-hei-hei-cr-29er-carbon-trailfully-2023-fox-green-neu.html#/1308-grosse-x_large

V záloze mám Radon Skeen Trail 9.0. Tam jsem ve vel. 20 v pohodě.  Je to teda nejhnusnější, cozvažuji.. Ale si říkám, že jak na tom sedíš a jedeš,  tak z něj vidíš stejně jen řídítka a přední kolo a to je stejný jako u pěkných kol!  😅

https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-9.0-3

Ahoj, chtěl jsem ti napsat jak je to s dopravou kol z Německa, ale šlo to dal do vlákna, o tři komenty níž. M. 

• Díky 1
Odesláno
V 22. 2. 2026 v 19:19, Z. Paul napsal:

Tak po necelých 2.000km (viz. screen) mohu ohodnotit sedlo od Posedla, model Joyseat 2.0?? (nevim jestli to bylo 2.0 nebo už aktuální 3.0), verze s hliníkovými lyžinami, pro časovku (údajně lépe měkčená přední část). 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Začalo to koupí kola na kterém bylo sedlo Fyzik tempo argo. Stejné sedlo jsem měl na předchozím kole a byla to lahoda, bohužel jsem kolo prodal i se sedlem protože na novém kole bylo stejné. Jenže zadek měl opačný názor - hlavou dolu jsem totiž špatně přečetl rozměr (160mm vs. 150mm). Ten půlcenťál na každý straně prostě chyběl :( rozteč kostí mam totiž 162mm.

Chtěl jsem teda zkusit Posedla. Změřil jsem si zadek podle jejich podložky s pěnou, vysolil 8 tisíc kč (po slevě 10% od Petra Vabrouška), 4 týdny čekal a nahodil na kolo.

Tím, že jsem měl konečně správný rozměr tak to bylo hned znát. Jenže to bylo vše - Joyseat byl tvrdý od začátku a pak ještě tvrdnul, přední část údajně lépe měkčená mi teda vůbec měkčená nepřijde, prostřední kanál na úlevu choulostivých partií nic moc. S kolem jsem byl na fittingu takže jsem myslel, že si sedlo musim osedět, ale jak jsem už psal, sedlo spíš tvrdlo a bylo víc nepříjemné než na začátku.

Už jsem se na to vykašlal, Zásilkovnou mi jede ověřený milovaný Fizik Argo ve správném rozměru 160mm (od 160 do 169mm rozměru sedacích kostí). Nemůžu se dočkat.

Za mne Posedla prostě doporučit nemůžu.

Ahoj, ja tedy primo sedlo od  “posedla”  jeste nemam , cekam az “prosedim” svoje od vyrobce Most , ale pak urcite do karbonove verze pujdu . Maji to v okoli asi 4 znami a chvali . I ja vyzkousel a bylo to ok . Jen jeste chci rici , ze u mne, i kdyz jsem mel sedlo spravne dle sedacich kosti ,tak jsem prosel Kalasem , Castelli a uz si nepamatuji treti , ale az u Assosu mne sedly kratasy a  stelka, kde do 200km je jizda v pohode (pak uz samo si stoupa snad kazdej 😃) . Jen moznost , ze zmena kratasu/stelky by mozna byla taky varianta .

Odesláno
před 2 hodinami, Kulda17 napsal:

Ahoj, ja tedy primo sedlo od  “posedla”  jeste nemam , cekam az “prosedim” svoje od vyrobce Most , ale pak urcite do karbonove verze pujdu . Maji to v okoli asi 4 znami a chvali . I ja vyzkousel a bylo to ok . Jen jeste chci rici , ze u mne, i kdyz jsem mel sedlo spravne dle sedacich kosti ,tak jsem prosel Kalasem , Castelli a uz si nepamatuji treti , ale az u Assosu mne sedly kratasy a  stelka, kde do 200km je jizda v pohode (pak uz samo si stoupa snad kazdej 😃) . Jen moznost , ze zmena kratasu/stelky by mozna byla taky varianta .

Nevěřim tomu, že kraťasy který fungovali na všech sedlech si nesednou zrovna se sedlem od Posedla. Nevim jak dlouho jsi sám testoval, ale lidi rádi “věří”, že kdyz to stalo tolik peněz tak je to super. Má zkušenost je jiná, ale doufam a přeji ostatním opak 🫡

Odesláno

Dneska to ale už opravdu nemá chybu, na to že jsem ráno škrábal auto -3C, tak teď jenom v termo triku....a Galfer se fajnově zakusuje 🤙

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 4
  • Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Po 4 měsících😅

• Like 4
Odesláno

Som chvíľu na SK, veľa jazdím na Giante Revolt... Dnes som bol odniesť na predsezónny servis Trek Checkpoint, čo som kúpil synátorovi na narodky, a aj na tých pár kilometroch vozenia je úplne bez najmenšej pochybnosti zjavné, o koľko je ten Trek lepší bike...

A to voči tomu Giantu nemám vlastne žiadnu konkrétnu výhradu, ale už po pár desiatkach metroch človek pocíti ten rozdiel. A zvyšok si len užíva... Takže zahajujem pátranie po jazdenom ráme vo veľkosti 54, ak by niekto o nejakom vedel, dajte vedieť, plíz.

Odesláno (upraveno)

Nirvána 🙏

Upraveno uživatelem African
  • Like 2
Odesláno

Dneska dopoledne po delsi dobe zase s prckem, protoze bylo pekne a on v zime proste nejezdi :) bylo to skvely.

• Like 10
Odesláno

Dneska to bylo fajn... 

• Like 7
Odesláno

V patek servis brzd xtr a xt. Na podzim jsem na to hodil bobek, myslel jsem ze olej bude cerny jak bota plny bublinek. Ani houby, vse ciste, par bublin ze zadni, predek nic. Samozrejme mne upadla na konci akce hadicka z povoleneho odvzdusnovaku, desky a kotouc mastne. Nastesti mam v zaloze cinske semikeramicke a to nemelo vcera chybu! Brzdilo to skoro hned, po dlouhem sjezdu brzda furt tvrda. Oproti origo sintru lahoda. A za petinu ceny. Jestli vydrzi aspon pulku co original  tak budu happy. Ale prekvapila neprijemne kazeta. Je tam slx, najeto pres 2tis, ted jsem dal treti retez, ale ctvrty uz neda. Je to jak z blata ty pastorky. Holt elektro je elektro no.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...