Jump to content

Recommended Posts

za chvilku mám odjíždět a pro slzy nevidím na cestu.

to zas teda stornuju a jebu na to! 

budu chodit jen do vody, tam to znám a nic mne nezaskočí. 

nikoho nemám, proto sem se ptal tady, ale je to ještě víc věda, než to na začátku vypadalo. 

20220715_203920.jpg

Tak přece to nevzdáš voe, když už jsi jednou zmáčknul objednat, tak jen vyměň tretry za bikové a je to. :)

Ještě doporučím nebrat s tkaničkama. Je to oser. Ber suchý zipy nebo boa nebo kombinaci.

edit - hoď jsem pak nákupní seznam než to zmáčkneš, a objednáš to až ti to tady kolektivně od souhlasíme. Objednat se to dá i z Kolína, none? ;)

edit2 - na ty druhý co tam máš se dají namontovat oba systémy koukám, nicméně pokud nemáš vyloženě silničku tak tahle hladká podrážkabez vzorku je na hovno i na chůzi do sklepa pro kolo. 

Edited by Tom4

Měl sem dvoje boty různý abych si zkusil co a jak. Obě jsem už linkoval. Tak i ty sou blbě?

Chtěl sem k tomu pedály, možná že by byly snad i lepší ty z jedný strany hladký na botu a druhý na tu tretru. (to kdybych se netrefil se systémem...

Nejlepší by bylo, kdyby pedál a bota do sebe pasovala.   Že by se to jako nechalo do sebe zacvaknout. 

Sem si původně myslel. 

Screenshot_20220715-210125_Chrome.jpg

Screenshot_20220715-210058_Chrome.jpg

Já byc doporučil tyhle: https://www.sportisimo.cz/mavic/xa-elite-ii/241600/?varianta=1491852&gclid=CjwKCAjwoMSWBhAdEiwAVJ2ndpZGntKBWReX10-KaTPZrkIfYzJSAe4nWJQNZtrkUU3_fSr3IpkvFhoCcl0QAvD_BwE

Chodit se v tom dá normálně, pohodlí jak v normální botě, utahování Quick lace + sucháč. 

@hopa26 ten guláš v hlavě ti ještě promíchám😬 … pokud jezdíš na silničce, tak si kup look nášlapy a tvrdé silniční tretry ať do toho můžeš dupat. 
Nebo systém spd, ale ať máš pod chodidlem větší plochu. 

2275ECF8-A327-4507-9B6A-9B9AB2F3EEC2.jpeg

842310A1-5B3E-42CD-9081-3F749CA5A78C.jpeg

Edited by moco

Mocco, jebu to fakt. 

Šel sem si dneska vyčistit hlavu po noční, (unavenej,nevyspalej, nasranej a vzteklej) a zajel si nejlepší čas ever. I bez bot z karbónu a zámku na pedál. 

Žil jsem s keckama doteď, tak to ještě chvilku vydržím až pojede někdo znalej okolo.  🙂

Jo a ještě radost -ruce mne přestaly brnět, posunul sem sedadlo o cenťák dopředu, srovnal ho do roviny a je to cike.

Screenshot_20220716-112409_Connect.jpg

@hopa26fakt to moc řešíš 🙂 navíc se tu tak trochu míchají jabka s hruskama. Pokud sem dobře pochopil,tak ty drtíš hlavně silnici. Tam podle mě není na platformy (normál boty, šlapky s hroty) místo. A nebavím se o nějakém výkon, prostě ty zámky mi tam připadají úplně normální. Jasně, v silničních botách se chodí naprd,ale můžeš koupit takový, že chození bude celkem ok. Já třeba doporučuju Lake.

A ten pád? Třeba nespadnes a když jo,bude to v rychlosti nula a aspoň budeš mít co psát na blog. Prostě samý pozitiva. Tak už nech toho dumání a pořiď si ty nášlapy 🙂 

Obcas sem nakouknu a vazne jsem jeden z mala lidi na svete, kterej nikdy s naslapama nemel zadnej problem a to od sameho zacatku jejich pouzivani (myslim tim problem typu zastavim a nevycvaknu apod.?

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Král: Díky, je to fakt už zacyklený a kapku trapný. 4 stránky plků o tom jak sem nerozhodnej a nevím. Mrzutej sem. Možná, proto že jsem nedal jasný zadání.

Opravdu jezdím pouze na silnici. Doma před garáží vlezu na kolo, vyrazím a dupu do rytmu co to dá, nikde nebrzdím, nezastavuju, neslejzám a nohy ze šlapek sundam za hodinu jízdy. Maximálně, (až se trochu vylepším) za hoďku a půl, déle jezdit nechci. V botech nikde chodit nebudu, ujdu přesně 5 metrů ze štorklete kde se obouvám. Až se z jízdy vrátím zas ujdu 5 metrů na štorkle, kde se převléknu do jiných bot a jdu na veslo. Kolo je pro mne teda také hlavně takovej trenažer venku, jen sportovní náčiní které mi slouží k námaze. To vsechno 90 procent času. Těch 10 co zbejvá jsou kochací výlety s paní a děckama.  Proto možná teda, když by byla druha strana pedálu hladká na tenisku, nic nepokazím.  To je všechno.  :(

před 27 minutami, Prochy68 napsal:

Obcas sem nakouknu a vazne jsem jeden z mala lidi na svete, kterej nikdy s naslapama nemel zadnej problem a to od sameho zacatku jejich pouzivani (myslim tim problem typu zastavim a nevycvaknu apod.?

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Do konce prázdnin tě to potká 🧙‍♂️😅

@hopa26určitě to není trapný. Prostě chceš poradit,tak se ptáš. Já třeba na ježdění s dětma mám nechaný svoje první kolo,co sem dostal před 25 lety a tam mám normální šlapky, protože v jednom kuse slejzám a s nášlapy by to nebylo úplně komfortní. Ty máš ale děti starší než já, takže i ta frekvence bude mnohem nižší. Fakt bych se nebál tam dát oboustranný SPD a ze začátku je hodně povolit. Pak stačí jen mikropohyb do strany a noha vyskočí.

A pády? Já spadnul jednou. V lese strom přes cestu,tak jsem ho objížděl kolem volným terénem. Najednou to dál nešlo a já koukám, že padám do ostružin. A žena? Naplánoval jsem trasu výhradně lesem,loukou, prostě aby padala do měkkýho. Za celou dobu nic a pak si ustlala přede všema před bytovkou na štěrku:-) 

Prostě máš pak na co vzpomínat,to je celý. Nebo viz výše, budeš přírodní úkaz a nikdy nespadnes:-)

Když už tady letí technický rady, tak jaký pláště jezdíte na silnici? Mám duše

já jsem to nikdy neřešil a měl od Continental 23x700 s nějaký “nic-vzorkem”, kterou jsem ale předminulý víkend dost brutálně prorazil. Tak jsem koupil nový, ale nevšiml si, že je to 28x700. Tak řeším, zda koupit teď 23 nebo 28 (vyměnit i ten zdravý plášť)

@Ajajjá měl na první silničce 23. Pak koukám, všichni kolem 25,tak sem do toho šel a super. Na jaře vybírám novou silničku a koukám, všechny minimálně na 28mm. A víš ty co? Je to super. Hlavně tady po Praze na kostkách a okolních středočeských ( rozuměj příšerných) silnicích.

Vozím něco od Continentalu a spokojenost. Nemám ale srovnání, nic jinýho sem tam nikdy neměl.