Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

No já si myslím že je to dobou 1 převodníky se dávají i na levnější kola,Já mám třeba 9 let starýho APACHE je osazen full Deore SLX 2×10 má nalítáno asi 30 tis. a za tu dobu jsem měnil a měním jenom kazetu,převodníky a destičky. Řetěz každý rok.

Řazení jsem seřizoval jednou a to bylo po výměně bowdenů jinak o něm nevím šlape jak po másle pěkně hladce a přesně na 9 let starým kole.

Občas koukám na závody horských kol a vím že ženy s tím 1 převodníkem mívají občas problém že jim vzadu schází ještě lehčí převod hlavně po jízdě na kamenech a kořenech.

To je můj pohled až si budu pořizovat novýho bike tak určitě půjdu do jednopřevodníku už jenom kvůli tomu že se lépe shánějí díly a na to moje ježdění je ten rozsach převodů dostačující.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Micey napsal:

Jasně že ne, pokud už je to takovej kopec, je stejnak rychlejší běžet. Jinak @Gustaf viděls ceny řetězů a kazet u novýho AXS Sramu? Bych se posral:)

Předpoklad od Sramu je, že nové Flattop řetězy by měly vydržet 2-3x dýl ... tím by se to srovnalo. Na silnici mi taky vydržel 3x tolik co DuraAce, takže bych tomu i věřil :)

Odkaz ke komentáři

Nevím,jak vás,ale z toho počasí poslední dobou jsem nějakej přešlej. Těšil sem se na jaro a místo toho je buď zima, nebo prší nebo aspoň fouká. 

Tak v přestávce mezi tím vším jsem aspoň vyrazil umejt veterána a stavil se v minipivovaru Horymír na ALE 17'. To mi snad zvedne náladu 🙂

PXL_20230331_153530352.jpg

PXL_20230331_155650280.jpg

Odkaz ke komentáři

Dorazil upgrade.

20230401_164316.thumb.jpg.d25623dc6d402ef06b74396a287db93b.jpg

Pri tej príležitosti chcem vymeniť aj kľuky. Potrebujem ľahšie prevody (teraz mám 32/34) a zároveň ten najťažší skoro vôbec nepoužívam, zaobídem sa bez neho, tak mi je asi zbytočné meniť kazetu.

Nejaký tip na kľuky s menšími prevodníkmi? Mám tam Praxis Praxis Zayante X Carbon, 32/48, sú pekné aj ľahké, tak nejakú obdobu okolo 28/45 alebo tak něco, len nič také neviem nájsť. Okrem asi Gebhardta, ale ten hogo-fogo dizajn sa mi dosť nepáči.

Odkaz ke komentáři

Jednoprevodník bude, keď bude dvanástkové GRX :D Ja som s dvoma prevodníkmi spokojný, veľa jazdím po cyklochodníkoch. 1x som jazdil na tých Laufoch (celých bikoch) pred pár rokmi, a dosť mi to nevyhovovalo.

Praxis menší malý prevodník nerobí, tie skrutky sú už dosť blízko pri ozubení.

20230401_172830.thumb.jpg.4131088d3277e3a67e00d97419412265.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...