Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni,

přišel jsem opět s prosbou o pomoc.

Rád bych se naučil starat o kola co jsme si s ženou koupili a už něco málo i odjeli. Takže základní servis, čištění, mazání, seřízení a podobně. Existuje nějaká cyklobible z které bych se to mohl naučit aniž bych zkoušel metodu pokus omyl? Nebo nějaký osvědčený youtube kanál který Vám, když jste začínali servisovat své kola, pomohl s tím co a jak dělat správně?

Díky za každou radu.

Odesláno
před 14 hodinami, JakubKa77 napsal:

Ahoj všichni,

přišel jsem opět s prosbou o pomoc.

Rád bych se naučil starat o kola co jsme si s ženou koupili a už něco málo i odjeli. Takže základní servis, čištění, mazání, seřízení a podobně. Existuje nějaká cyklobible z které bych se to mohl naučit aniž bych zkoušel metodu pokus omyl? Nebo nějaký osvědčený youtube kanál který Vám, když jste začínali servisovat své kola, pomohl s tím co a jak dělat správně?

Díky za každou radu.

Trail Hunter má nějaká videa.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsAw04zzfkL3RMUvU7TxBkv-NOALpQzmo

Odesláno

Doporučuju kanál ParkTool. Ta velká modrá kniha je taky OK, ale video je video. Kdyby někdo tu knihu chtěl v pdf (rok vydání už dost fousatý), tak napiště, někde to vyhrabu.

Odesláno

Pánové, prosím o radu. Potřebuji pro svou drahou polovičku vybrat silničku a moc se mi nedaří. Podmínka je karbon, velikost xs možná s. V těchto velikostech toho nikde moc není. Řazení klidně Tiagra, elektriku určitě ne. Najezd nebude nijak vysoký, ani šplhání do alpských kopců se konat nebude. Našel jsem tuto Orbeu, za příjemnou cenu. Co vy na to?

https://www.limoo.cz/orca-m40-silnicni-karbonove-kolo-zluta-cerna-N106A2

Díky moc za jakékoliv rady a nasměrování.

Odesláno (upraveno)

Heeej gaaaajs. Kámoš má horáka z dekace a má tam tyhle manual brzdy Hayes. Desky úplně v řiti. Nevíte, jaký typ tam je a jak na výměnu? Sem mu slíbil, že se mu na to podívám. Já jsem zvyklej na hydrauliky. Tady asi budu muset sundat celý třmen, což?

IMG_20250811_121711.jpg

IMG_20250811_121719.jpg

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Díky za tipy. Knihu už jsem začal procházet.

Youtube kanály uložené. Ta aplikace mě zaujala asi nejvíc, že to má člověk vždy u sebe.

Super, tak teď mít příležitost se do něčeho pustit. O víkendu jsem čistil a mazal řetěz a myslím, že jsem to udělal správně. Jen jsem si u toho vzpomněl na dětská léta kdy jsem si myslel, že je potřeba vše namazat pořádně, aby to fungovalo a většinou to skončilo nějakou vazelínou co se našla doma komplet na řetězu, kazetě a prostě všude, protože kdo maže ten jede😂 

Odesláno
Heeej gaaaajs. Kámoš má horáka z dekace a má tam tyhle manual brzdy Hayes. Desky úplně v řiti. Nevíte, jaký typ tam je a jak na výměnu? Sem mu slíbil, že se mu na to podívám. Já jsem zvyklej na hydrauliky. Tady asi budu muset sundat celý třmen, což?
IMG_20250811_121711.thumb.jpg.0c961743ec9a7d59aa9de6aded38a57b.jpg
IMG_20250811_121719.thumb.jpg.9b9eba60acc9426995bc22c6eebbbf30.jpg
Dekac ma servis, a celkom lacny, tak pokial to nema uplne od ruky, je to najlepsia moznost. Mozno bude treba menit aj lanka.
Ale najlepsie by bolo vymenit to cele za dake hydro shimana ako mt200.
Odesláno

Jj, servis je od nás asi 40km, ale říkám si, že bych to mohl zmaknout. Jsem zvyklej ze svých brzd, že jen povolim imbus, vytáhnu závlačku a destičky a nahodim nový. Bez nutnosti sundavat třmen. Tady je to nějak jinak 😆 a asi nejspíše spodem.

Odesláno

Zvládnout bys to určitě zvládnul, ale jak píše shaggy, za tu jebacku to nestojí, kdyz na kola dávají tyhle bizarní komponenty, tak ať si s jima i hrajou, ja bych se do toho taky nepoustel a rovnou to přehodil za nějaké základní hydrauliky, v de seženeš celý set za cenu destiček.

• Dát hlas 1
Odesláno
N.B.D.
20250813_1027112.thumb.jpg.f20033bf3889122a1c5d7ca1f6bc11f4.jpg
20250813_1027442.thumb.jpg.3095f0ff5c651e541b5a0dd6a579225f.jpg
Tak tohle je raketa. Kolik to má kilo, ten Scott? Motor tam je Bosch? A co krouťák a kapacita baterie?

Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk

Odesláno

Tak dnes dorazila přilba, nakonec jsem vzal Abus Gamechanger 2.0 (na Alze v akci za cca 4,4K) a jeste jsem ji dnes otestoval. 

Musim říct že jsem spokojen, větrá líp než bych čekal, nedělá mi z hlavy hřib (no dobře tak dělá ale míň jak POC Omni co jsem do teď vozil 😀), a logicky protože je aero tak kolem uší moc nehučí. Takže za mne hned po první hodince velká spokojenost i v tomhle vedru. 🫡

5409262c-93b9-48f6-a8af-3a1183ec8c84.jpeg

Odesláno
před 19 hodinami, Duke650 napsal:

N.B.D. 🙂

👌na první dobrou jsem bych vůbec netipoval, že to je elektrokolo, jinak moc pěkný

Odesláno

Tak nakonec jsem to kámošovi udělal... výměna brzdových destiček. A prý...hele ješte jsem si koupil novej plášť...bude tam pasovat? Já říkám, chceš ho tam dát? Jj, chci 😆 tak byla ješte výměna zadního pláště. Ješte že jsem si vzal sebou i montpaky... já to nějak tušil 😆

• Like 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...