Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Včera to hodně stipalo.... -9stupnu. Ale i tak to bylo krásných mrazivých 80km

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 11
  • Odpovědi 10,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Neřešili jste náhodou někdo jak vozit foťáku na cyklo vyjížďky?

Mám na mysli bezzrcadlovku s objektivem, takže něco, co se do kapsy dresu nevleze. Nechce se mi kvůli tomu jezdit s batohem. Nejrozumnější varianta mi tak připadá 3-bodový popruh. Nicméně to vypadá jako těžce nestandardní záležitost. Našel jsem jich pár, ale jsou všechny USA, NZ, AUS. To mi připadá jako celkem složitý proces na tři špagáty.

https://paperroads.co.nz/products/3-point-camera-strap?variant=46297189613847

https://shop.fernwee.cc/products/copy-of-rille-universal-cycling-camera-strap-stabiliser

https://lumiereandco.com/products/cycling-camera-strap

Nevíte o něčem dostupném v EU?

Případně budu rád za jiné vyzkoušené způsoby. Díky.

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, adamo napsal:

Neřešili jste náhodou někdo jak vozit foťáku na cyklo vyjížďky?

A neskousneš nějakou cyklobrašnu? Takhle vozit foťák by mně asi dost štvalo jak fyzicky tak psychicky (měl bych o něj strach).

Upraveno uživatelem Igicz
Odesláno
před 26 minutami, Igicz napsal:

A neskousneš nějakou cyklobrašnu? Takhle vozit foťák by mně asi dost štvalo jak fyzicky tak psychicky (měl bych o něj strach).

Představa, že si propotím brašnu na zádech se mi vůbec nelíbí 🙂 Je mi jasné, že foťák to taky nebude mít lehké, ale přece jenom to není taková "plocha". Samozřejmě náchylnost povětrnostním podmínkám je jasná. Neplánuju jej vozit v dešti, tak se mi to zdá snesitelné. Natrefil jsem ještě i na brašny na řídítka, ale to se mi moc nelíbí, nechci jezdit jako bikepacker 😀

Odesláno
před 2 minutami, adamo napsal:

Představa, že si propotím brašnu na zádech se mi vůbec nelíbí 🙂 Je mi jasné, že foťák to taky nebude mít lehké, ale přece jenom to není taková "plocha". Samozřejmě náchylnost povětrnostním podmínkám je jasná. Neplánuju jej vozit v dešti, tak se mi to zdá snesitelné. Natrefil jsem ještě i na brašny na řídítka, ale to se mi moc nelíbí, nechci jezdit jako bikepacker 😀

Batoh na plecach jsem nemyslel:-) Právě jsem si říkal, že se může hodit ta podsedlovka nebo řídítková. Zvaž. Za mne asi nej řešení a brašnu beztak využiješ i jinak než jen na foťák.

Odesláno

Tohle počasí máme rádi ☀️❄️

• Like 5
  • Dát hlas 3
Odesláno

Nedávná zkušenost s prvními lepšími kraťasy ve mně vybudila přesvědčení, že po mnoha letech ježdění ve všem možném započnu obměnu šatníku. Dnes si říkám, že jsem tak měl učinit mnohem dřív. Suma sumárum, podzimní/jarní období mám vyřešeno, letní výbava čeká na pořízení. A které že kraťasy mě tak potěšily? Minulá řada Equipe RS od Assos: 

• Dát hlas 2
Odesláno

Úkol zní jasně, zhubnout deset prasečích kilo, navýšit rapidně fyzický i psychický trénink a třeba se za rok podíváme aspoň do té trojky 😆 Mě bude upřímně stačit si sáhnout... jo a taky vlastně ještě prodat Rolexky, aby na to vůbec bylo 🤣

• Dát hlas 3
Odesláno
V 30. 11. 2025 v 16:51, walter10 napsal:

Nedávná zkušenost s prvními lepšími kraťasy ve mně vybudila přesvědčení, že po mnoha letech ježdění ve všem možném započnu obměnu šatníku. Dnes si říkám, že jsem tak měl učinit mnohem dřív. Suma sumárum, podzimní/jarní období mám vyřešeno, letní výbava čeká na pořízení. A které že kraťasy mě tak potěšily? Minulá řada Equipe RS od Assos: 

Luxus, co vozis za sedlo? 

Odesláno
V 17. 11. 2025 v 8:54, Vanilla napsal:

Ahoj všem,

zima na krku, tak vybírám cyklotrenažer. Zatím mám v úzkém výběru:

Tacx 2T Neo

https://www.garmin.com/cs-CZ/p/701670/

Van Rysel RCR - Zwift Cog and Click

https://www.decathlon.cz/p/domaci-trenazer-van-rysel-rcr-s-zwift-cog-and-click/_/R-p-347879?mc=8861638&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=cz_t-perf_ct-pmax_n-3-pla-pmax-heroes_ts-gen_f-cv_o-reve_pnl-mkt_xx-attract&gad_source=1&gad_campaignid=22365289383&gbraid=0AAAAADoQNS6tn6fAm3-rEukJvwkQgRzPq&gclid=Cj0KCQiAiebIBhDmARIsAE8PGNIwwc6THSJs_nJI3g5hOBbwwrFi4aE9DXcN-_NP-KqRJaVFXxnoJakaAjagEALw_wcB

Byl jsem rozhodnuty pro Taxc, ale pak jsem došel k názoru, že v případě Zwift Cogu člověk nemusí řešit další kazetu nebo ji sundavat z kola. Trenažer bych chtěl používat celoročně.

Díky za postřehy/reakce.

doporucuju wahoo kickr 6. automaticka kalibrace, tichej jak blazen, skvele skladnej. 

Odesláno
V 3. 12. 2025 v 17:47, Kid_A napsal:

Luxus, co vozis za sedlo? 

Na hlavním biku mám úplně obyčejné tovární sedlo (součást standardní konfigurace Meridy Big.Nine XT; dlouhé cca 25,5 cm, široké cca 14,5; velmi pohodlné). Na záložním hardtailu - starší týmový SUP na XTR, je o cca 2 cm užší a o 3,5 cm delší Fizik Tundra, dříve Gobi (oboje odlehčené závodní verze).

P. S. Faktem ale je, že otlačením pozadí jsem nějak zvlášť netrpěl ani u dosud používaných kraťas - běžně dostupné Pells, Lawi, Kalas. I když jedna výjimka se našla. Jednalo se o dlouhé kalhoty Endura Xtract Bib Tights s 15mm vložkou série 400; už po 10 minutách jízdy mě začala trápit oblast perinea, po hodině úplně mokrá vložka, což při cca 10 °C není nic příjemného, a po třech hodinách už jsem zadek a okolí zimou ani necítil.

Jinak řečeno, u Equipe RS cením celkový fit, díky kterému ta skvělá vložka sedí tam, kde má. Dle tabulek jsem u Assos jasné "L", dle konfigurátoru ale jasné "M". Zkouška v obchodě "M" potvrdila, ty jsem si také odnesl. Ne že by velikost "L" byla nepoužitelná - teda až na délku, ale vložka byla evidentně větší než u "M", a v přímém srovnání to na mě působilo, jako kdybych měl v případě "L" mezi nohama obrovskou plenku. Vložka u velikosti "M" takříkajíc splynula s mou postavou a dodala celkový pocit, že kraťasy můžu vnímat jako druhou kůži, že je vlastně nijak zvlášť nevnímám. A to je ten moment, který mě baví. Prostě se do těch "hader" těším. Stejně tak to mám s dlouhými kalhotami Castelli Espresso (velikost "L", ačkoliv konfigurátor mě žene do "XL"; ale tady jsme u posunutých italských tabulek o cca jednu velikost, než jsme u nás zvyklí).

• Díky 1
Odesláno

Dneska nešlo nevyjet....

• Like 5
Odesláno

Reaguju na tu vlozku od assosu, ale spis ze zoufalstvi.

Assos byl pred lety pro me taky game changer, vozim tu samou vlozku v modelu trail, kterej luxusne dejcha. Mam jich 5 kusu a poctive stridam, ale pohodli vydrzelo 3 roky. Bohuzel asi jak starnu, se mi mnozi problemy.

Ted teda to zoufalstvi.

Posledni rok jezdim vyrazne vic gravel -na nem se vic monotonne sedi a stycny plochy jsou ve full kontaktu vetsi podil casu vyjizdky. A nechapu, jak to delate, treba pan @kral083 , ze vydrzite v sedle tak dlouho. Nemam problem s fyzickou, ale mam jistotu, ze 4hodinovou vyjizdku na gravelu zaplatim vyznamnym krvacenim v mezikouli - kuze na nejvyssi vnitrni casti stehna, nez se otoci a zacne tvorit ballbag. 3hodinova vyjizdka vede k mensimu vydreni, kdy kuze nekrvaci, ale uz se vytvari bezbarva tekutina a pri hygiene to stipe jako otevrena kuze samozrejme. Takze kurva jezdim jen dvouhodinovky a to jednou dopadne ok jindy ne.

Sobota naprosto v pohode a dneska nevinna 2hodinovka z toho ostre sotva hodina, nijak zvlast propocenej, zimni capaky ne-assos, ale s pohodlnou vlozkou, za jizdy uz byl znat diskomfort, a po svliknuti na vlozce vpravo krvava fialova 2koruna, vlevo o dost min, ale taky krev.

Ten rozdil je danej tim, ze mam pravou nohu kratsi, a panev se za kratsi pravackou vic vychyluje. Akceptuju to, v bote to nevypodkladam, jak je nekdy doporuceno, o pulku rozdilu v delkach nohou. A platim za to nachylnosti na vydreni pravyho mezikouli. Seru na to a na mtb problem zridka, frekvence jak kramy:) na gravelu casto. Blby je, ze jak je to nakrev, tak se hojeni vlece, protoze v patek sednu na kolo zase a do ty doby se to nezahoji.

Zacinam premejslet, jestli na ten gravel nepridat nejakou prvni vrstvu - nemate nejakou predstavu, co by to mohlo byt? Musi to bejt dovnitr jemnouckej matros, bezesvu nebo jen na vnejsi strane stehna, a nesmi to studit mokry.

Ma tohle smysl zkusit?

https://www.decathlon.cz/p/panske-vetruodolne-boxerky-na-bezky/_/R-p-342671?mc=8754712&c=ŠEDÁ

Vozite nekdo uspesne neco i kdyz se to mezi kuzi a vlozku nema?

Odesláno

@maama Přemýšlím nahlas a říkám si, že když se pánev vychyluje, jestli nemáš vysoko sedlo. Bez ohledu na fakt, že máš jednu nohu - jak píšeš - kratší. To prvně. (Respektive, chápu správně, že se na sedle během šlapání mírně kymácíš? Nebo je to možné?) Ať tak či onak, nedotýká/neodírá se ona drážděná část kůže o okraje sedla, než že by byl problém primárně v kalhotách? Viz pro tebe vhodný tvar/velikost.

Odesláno (upraveno)

@walter10 no chapes to spravne, kymacim se vic nez kolegove, ale tak je to u mne normal kvuliva rozdilu. Ono je to 1,5 -2cm. Je to znat. Ale je to docela bezny a telo se pro chuzi a stoj s tema rozdilama naprosto v klidu vyrovna. Coz neplati pri slapani, pochopitelne. Holt na sedle tancuju, ale tak to musi bejt, pokud nedorovnavam vlozkama do bot, coz na mtb je no go - chci citit pedal. A mtb vsechno podrizuju. Takze nez gravela prestanu jezdit zcela, vymejslim blbosti typu nejdriv trenky.

A stopro jde o to, ze se dru nez o kalhoty. Pouzivam obcas @Robertilos i chamois od assosu a nemam dojem, ze je to rozhodujici, bohuzel. Rozhodujici je sucho. Ale kdyz makam, tak si mokro vyrobim.

I na gravelu vozim teleskop a mas pravdu, ze vysedavam vys nez na mtb. Ale prave i diky teleskopu mam neomezeny moznosti experimentovani - odebral jsem trochu vejsky, a taky to neni rozhodujici. Ale ta finalni vyska sedla, kterou pouzivam, je dobra pro efektivitu slapani atd. 

Za jizdy jsem se vsim happy i pres ten obcasnej diskomfort, kdy proste za jizdy cejtim ze dru. - coz teda na gravelu k ty 4ty hodine vzdycky. Blby je ten navrat na kolo druhy den. 

Upraveno uživatelem maama

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...