Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :)


Doporučené příspěvky

před 43 minutami, Lamiczka napsal:

Seiko monster Orange-2.jpg

Jdi s tím někam.

Jsem ve stejném rozpoložení duše, konkrétně Monstra1 jem měl doma v minulosti už cca 3x. Vždy jsem si poskládal kombo černé a oranžové, na léto neznám fajnovější kousek.

Ale jak je tu zvykem, vše jsem prodal.

Aktuálně už mám doma černé jedničky, koupené a uvedené do stavu 1A za hříšný peníz a po oranžových se pokukuju.

Seasipicnu 

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 48 minutami, Xenomorfus napsal:

Lamiczka: Parada! A pritom "takove hnusne hodinky", co? :-).

Nejhnusnější, ale víš jak, odříkanýho chleba největší krajíc 😍

před 31 minutami, Radimk napsal:

Jdi s tím někam.

...

S radostí 🤣 zrovna je beru vykoupat na Rhodos :cheers:

Máš to dělat jako já, když mě nebaví, tak jdou do skříně a když mě nebaví rok v kuse, tak teprve zvažuju, že je pustím. Zakazuju si impulzivní prodeje a nákupy, na tom člověk vyždycky jen vyteče...

Mám ti poslat ještě MM300 SBDX001, ty jsou na léto taky boží 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 42 minutami, Lamiczka napsal:

Mám ti poslat ještě MM300 SBDX001, ty jsou na léto taky boží 🤣

Toto Seikoobdobí už mám naštěstí za sebou, nebyly špatné, ale nestýská se mi po nich. 

Ten genius loci u Monster1 je prostě nepřekonatelný.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle chci napsat do samostatneho prispevku. 

Tem, kteri pouzivate sluzbu Mailboxde asi ten email prisel taky. Vedet, ze na svete existuji jeste rozumni a slusni lide mi udelalo fajn den. Budme tedy k sobe tolerantni a slusni. Delejme dobre skutky a verme, ze ve vetsine lidi je porad jeste vic toho pozitivniho, bez ohledu na narodnost, pohlavi nebo vyznani.

Text emailu:

Dobrý den,

velice si vážíme toho, že jste se s námi v minulosti rozhodli přepravit zásilku z Mailboxu v Německu do Česka.

Od roku 2011 obstaráváme přepravu poštovních zásilek ze saské Žitavy. Nepatříme k firmám, které zahlcují své zákazníky reklamou. Asi to je způsobeno naši povahou. Místo toho jsme Vám chtěli poslat odkaz na stránku O nás, kde píšeme o naší cestě za posledních 13 let. Možná Vás zaujme část z doby korona viru.

Vzhledem k tomu, že se denně pohybujeme na území dvou států, chtěli bychom Vám poslat následující příběh, který je spíše reklamou na Českou republiku, ale i česko-německé vztahy.

16. ledna tohoto roku jsem projížděl Horní Lužicí při jedné z mála sněhových vánic, které za tuto zimu byly. „Státovka“ směrem z Lobavy (Löbau) byla na několika místech uzavřená a jedna z objížděk vedla skrze městečko Ochranov (Herrnhut). V roce 1722 jej založili moravští exulanti. Jejich potomci zde před 160 lety začali vyrábět světoznámé Ochranovské hvězdy. Mé oči upoutalo něco, co nebývá v jiných německých městech příliš obvyklé – vlající česká vlajka na dřevěném stožáru kontrastující se zasněženou krajinou. Ujížděl jsem dále směrem do Čech, když mi problesklo hlavou, že bych se měl vrátit. Otočil jsem se a zaparkoval na dvoře nedaleko stožáru. Netušil jsem, komu by vlajka mohla patřit. Rozhlédl jsem se po dvoře, kde jsem uviděl opravnu a prodejnu kol. Uvnitř mě uvítala starší paní a německy se mne zeptala, co bych si přál. Sdělil jsem jí, že jsem z Čech a chtěl bych se jen zeptat, proč zde vlaje česká vlajka. Velmi klidně mi odpověděla, že vlajku vyvěsili se svým manželem na podporu české suverenity. Chvíli jsme hovořili právě o suverenitách obou zemí a těžkostech, kterými si oba státy procházejí. Než přišel její manžel, rozhovor uzavřela slovy: „U nás říkáme, že každý názor by měl být vyslechnut a následně uložen do šuplíku.“ S jejím manželem Michaelem jsem pak vedl ještě delší rozhovor a dovolil mi jeho fotografii s českou vlajkou zveřejnit, pokud to bude za účelem podpoření přátelských vztahů mezi Českem a Německem. Oba jsme se na sebe chvíli mlčky dívali, z očí do očí, a přemýšleli nad vzniklou náhodnou situací. Zeptal jsem se, zda můžeme být přátelé a podali jsme si ruce. Pan Michael mi po pár dnech poslal následující zprávu, kterou mi dovolil zveřejnit dle mého uvážení. Stálo v ní:
 
„Ahoj Ondřeji, po pádu se zlomeninou krčku stehenní kosti na Malevil Cupu 2023 kousek před Nadějí jsem měl spontánní obavy, že mě odvezou do české nemocnice, protože lékaři a sestry utíkali za prací do Německa. Ale k mému velkému překvapení byl výjezd s českou záchrannou službou a příjem do nemocnice v České Lípě včetně operace a péče mimořádně přátelský a profesionální. Lékaři a sestry nikdy nevypadali tak, že by byli ve stresu a vždy naslouchali pacientům. Nic z toho jsem bohužel poté v Německu nemohl zažít. Můj německý spolubydlící ze západního Německa to cítil stejně a řekl, že by nyní léčbu kompletně absolvoval v České republice. Rád bych také řekl, že si velmi vážím českého lidu, který se vydal cestou k demokracii a tržnímu hospodářství zcela sám bez německé marky a finanční podpory Spolkové republiky Německo. Můj dnešní dojem je, že Česká republika není o nic horší než nové spolkové země Spolkové republiky Německo, pokud jde o infrastrukturu, konkurenceschopnost a životní úroveň svých občanů. Co mi také imponuje, je, že lidé v České republice působí mnohem uvolněněji a spokojeněji. Rád bych vám řekl malou epizodu: V roce 1997 jsem jel na silničním kole poblíž Doks a uviděl mladého českého cyklistu, který ze své staré zrezivělé Škody Favorit vyndával nové, elegantní a drahé silniční kolo Cannondale. Ano, jen si stanovil priority. Se sportovním pozdravem – Michael“

S přátelským pozdravem

Ondřej Krabs, Mailboxde.cz

Jeste prilozena fotografie:

image.thumb.png.b69ae1f00c193c5148496217bc2c05d8.png

  • Like 3
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě potěšili zdejší mongolští ševci a šičky, specializující se na kožené autodíly (kromě volantů dělají i sedačky, stahovací střechy i renovace kožených věcí na veteránech). Už jsem na jejich zručnost slyšel chválu, ale tak hezkou práci jsem nečekal, navíc v porovnání s 30x dražší "výměnou celého kompletu volantu" u AD to bylo doslova za pusu. Tenhle typ "ekonomické migrace" si klidně nechám líbit B)

image.jpeg.2ef5083d6e2a7aade439346d953532a8.jpegimage.thumb.jpeg.1a0f7971f57f12cf0fdb9cbc5e8237b9.jpeg

PS: A protože svět chce být v rovnováze, technik při sundávání volantu spěchal a nepočkal až se vybijí kondenzátory, takže po sborce a zapojení baterky na mě hned vykoukla "porucha airbagů" - pochopitelně pár minut poté co už to dnes všichni čtyři známí technici v okolí disponující diagnostikou zabalili a vyrazili na víkend/dovolenou :weird:

  • Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepotěšilo, ale spíše pobavilo. Na letišti Praha nyní vykládají kufry hasiči.... 😎

Toho se měl dožít Forman, mohl by sledovat supernámět na film Hoří, má panenko 2.

Rozhodně by to stálo za snímeček. :goof: A Miloš už není mezi námi, taková smůla... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes D1 směr Brno, před Velkým Meziříčím ve stoupání na 3 pruzích okamžitě po rozšíření v každém pruhu jeden kamion, rozdíl rychlostí max 0,5kmh. Celý úsek se 3 pruhy si to v klidu jeli ve všech 3 pruzích. Ke konci ale v levém ale údržba sekala trávu, takže hezky zpomalit na 20kmh a zařadit se za kamion v prostředním. Ale co nevidím vzadu? Policejní motorka na majácích a jede si proto kamioňáka z levého pruhu. Upřímně mě to potěšilo. 

A kousek před Brnem už v omezení opět kamion v levém, 2 km předem značka se zákazem pro kamiony.  Před začátkem betonových bariér, kde je to opravdu úzké samozřejmě brzda, až úplné zastavení obou pruhů při snaze zajet do pravého. A hele policejní oktávka ho hned bere.

Jen tak dál pánové policajti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska ráno jsem šel na akci do Karolina a jelikož jsem měl docela čas, tak jsem si v takovém okénku/kavárničce na rohu Havířská x Rytířská chtěl dát kafe. Jenže při placení zjišťuji, že neberou karty. Říkám v pohodě, dáme cash, jenže ejhle šrajtofle zůstala doma. Vypadal jsem asi hodně nešťastně, takže chlapík, který stál opřený o pult, vychutnával si svoje kafe a kochal se roztomilou baristkou, neváhal a kávu mi zaplatil.

Vzpomněl jsem si na kavárničku U zavěšenýho kafe, tak mi to nedalo a odpoledne jsem se tam stavil a dal si další a "jedno" tam nechal pro jiného smolaře.

Takže dnešek začal fakt příjemně (možná to bylo novým řemínkem na hodinkách).

  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím se pochvalit- ráno nam přestal napoustet zachod v patře, tak mě manzelka zbuzerovala, abych to opravil. Jako naprostej nymand jsem zvládl rozebrat ten bazmek a smutne usedl na misu ( tyhle rechnikalie jsou na me moc, nedokážu odvodit, zda tam něco chybí, je zlomený ci upadlo) a ejhle, po pul hodine sezení se to opravilo samo, bohužel netuším jak. Smontoval jsem to zpet a ted se tvarim hrde, ze to funguje. Pochvala byla 🤣 Tak ještě by se takhle melo opravit okno- nejde otevřít na vetracku a ja za boha nemuzu přijít na to, která páčka preskocila blbe a je ze mě kutil Tim 🤣

  • Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...