Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :)

Doporučené příspěvky

V 28. 3. 2025 v 14:06, FantasticFabio napsal:

Dnes mě potěšilo moje já! Protože sem udělal dobrej skutek a svezl jsem stopaře! Možná bychom mohli založit vlákno, kdo dnes udělal dobrej skutek….. ale asi né….  Necháme to tu, tak jak to je✌️

Rozšířit  

2019 jsem dostopoval z Prahy do Sarajeva a pak ještě projel/prochodil Srbsko. Přišlo mi, že už tenkrát bylo těžký stopnout káru, ale dalo se, tak rád čtu, že to ještě někoho napadne, svézt stopaře 👍

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 3. 2025 v 6:19, milomac napsal:

Nereagoval bych, ale nedá mi to - nerozumím tvému dotazu a poznámce, musíš se vyjádřit srozumitelněji, jsem už starší fotr. V mém příspěvku jde o rok 1983.

Rozšířit  

Před covidem obnovilo pár  nadšenců v Brně "Závod mezi pavilony" na Brněnskem výstavišti. Původně se závody na výstavišti v Brne jezdily v šedesátých a sedmdesátých letech. Nyní to bylo před  pár lety koncipováno pro zavodni auta a motorky vyrobené např. do roku 1930, 1960, 1980, různé úpravy motorů a tak. Zavodní auta kroužila na okruhu 10 minut a potom zase přišla na řadu, jiná závodní kategorie. Mohl jsi se tam setkat s originálními auty, motorkami, konstruktery v depu i s jezdci co jezdili na okruzích třeba v sedmdesatych letech, i s originálními Bugatkami na trati z let třicátých.  Myslím, že  závody už zrušili..

Odkaz ke komentáři

V 29. 3. 2025 v 8:06, kopis napsal:

2019 jsem dostopoval z Prahy do Sarajeva a pak ještě projel/prochodil Srbsko. Přišlo mi, že už tenkrát bylo těžký stopnout káru, ale dalo se, tak rád čtu, že to ještě někoho napadne, svézt stopaře 👍

Rozšířit  

To bych odněkud znal 🙂 89 - 95 stopem Francie, část Španělska, Portugalska, Maroka, Alžíru  a  Tunisu z těch vzdálenějších, Maďarsko Balaton a zpět několikrát, Slovensko komplet od Domaši k Blavě, Čechy a Moravu komplet - když mi ujel vlak, jezdil jsem stopem do školy a stopem jsem jel i po maturitě v obleku za mámou do práce se pochlubit 🙂

Když jsem pak jezdil autem, tak jsem stopaře hodně bral, ale teď už zatraceně vybírám, naposledy jsem vezl tak 6 - ti letého kloučka s tátou, co stáli v dešti na zastávce a táta tak nesměle mávnul.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

V 29. 3. 2025 v 8:08, Hudson10 napsal:

Před covidem obnovilo pár  nadšenců v Brně "Závod mezi pavilony" na Brněnskem výstavišti. Původně se závody na výstavišti v Brne jezdily v šedesátých a sedmdesátých letech. Nyní to bylo před  pár lety koncipováno pro zavodni auta a motorky vyrobené např. do roku 1930, 1960, 1980, různé úpravy motorů a tak. Zavodní auta kroužila na okruhu 10 minut a potom zase přišla na řadu, jiná závodní kategorie. Mohl jsi se tam setkat s originálními auty, motorkami, konstruktery v depu i s jezdci co jezdili na okruzích třeba v sedmdesatych letech, i s originálními Bugatkami na trati z let třicátých.  Myslím, že  závody už zrušili..

Rozšířit  

Omlouvám se za svou reakci, jak mně není dobře, mám tu tzv. chlapskou nemoc na umření - hnusnou rýmu, že mně teče i z očí a bolí mě hlava, tak jsem to pochopil blbě, ale to výstaviště mě napadlo, a proto jsem si to nemohl srovnat v hlavě.
To, co popisuješ, to jsem vůbec nezaregistroval, dneska už se tolik nezajímám a nevyjíždím, tak na akce v západních Čechách a zase jich tolik a zajímavých není.
Tenkrát jsem jezdil na původní Masarykův okruh:

Snmekobrazovky2025-03-23135545.jpg.6e7d091368f5fd1ea9553e975e9c433e.jpg

Odkaz ke komentáři

V 29. 3. 2025 v 9:23, Irwinek napsal:

To bych odněkud znal 🙂 89 - 95 stopem Francie, část Španělska, Portugalska, Maroka, Alžíru  a  Tunisu z těch vzdálenějších, Maďarsko Balaton a zpět několikrát, Slovensko komplet od Domaši k Blavě, Čechy a Moravu komplet - když mi ujel vlak, jezdil jsem stopem do školy a stopem jsem jel i po maturitě v obleku za mámou do práce se pochlubit 🙂

Když jsem pak jezdil autem, tak jsem stopaře hodně bral, ale teď už zatraceně vybírám, naposledy jsem vezl tak 6 - ti letého kloučka s tátou, co stáli v dešti na zastávce a táta tak nesměle mávnul.

Rozšířit  

Tiez som zamlada vela stopoval, casto Bratislava - Vieden, alebo domov z koleje. Najdlhsi a najdobrodrzuznejsi trip som dal s partiou niekedy v 90-tych ( i ked aj v kombinacii s nejakymi autobusmi a vlakmi) zo SR cez HU, RO, BG, TR az do Syrie do Damasku.

Potom som aj hodne braval stoparov, len raz jeden tak smrdel, ze.som ho mal chut hned po kilometri vyhodit 🤣, no, nejak som to prezil 😅. Inak to bolo vela prijemnych zazitkov ako stopar i ako sofer.

Dnes sa uz stopuje cez apky 😉. Naposledy som tak bral borca do Prahy. Vysvitlo, ze si ide do servisu po svoje Ferrari, tak ma potom na oplatku povozil aj on 🤣.

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři

V 29. 3. 2025 v 12:24, gathol napsal:

Mě to přijde jako takový ty plechový univerzální klíče, co kdysi bývaly v cyklonářadí. Ale prej je to titan 😀

Rozšířit  

Titan titan, to může tvrdit každej….. máli  to značku či punc “ Ti ” ? Jesi jo tak je to titan ….. 

• Haha 2
Odkaz ke komentáři

Filmový archiv v podání K.Čáslavského - autentické filmy o našich letcích RAF z Anglie, jmenovitě 310. a 313.Wing. Asi opakování, ale předtím jsem neviděl. 😎 Mohl jsem si spojit hodinky z limitky RAF se skutečností...

Odkaz ke komentáři

Táta prodával kus lesa na severu. Zájemců bylo víc, ale rozhodl se pro brněnskou firmu Solid Forest. Z jejich strany perfektní příprava, dokumentace, průběh i výsledek. Když mi říkal, že jdou společně do jeho banky, oni mu pošlou instatní platbu (tátovi je 77 a nemá banku v mobilu) a pak hned jdou na checkpoint se smlouvama, tak jsem se chytal za hlavu, přehrával si všechny ty fraudulentní scénáře (a taky jsem tatika připravoval), ale nakonec je z toho opravdu hřejivý pocit, že jsou tu firmy, které jednají profesionálně a poctivě. Nemělo to jediný háček.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

V 29. 3. 2025 v 9:36, milomac napsal:

Omlouvám se za svou reakci, jak mně není dobře, mám tu tzv. chlapskou nemoc na umření - hnusnou rýmu, že mně teče i z očí a bolí mě hlava, tak jsem to pochopil blbě, ale to výstaviště mě napadlo, a proto jsem si to nemohl srovnat v hlavě.
To, co popisuješ, to jsem vůbec nezaregistroval, dneska už se tolik nezajímám a nevyjíždím, tak na akce v západních Čechách a zase jich tolik a zajímavých není.
Tenkrát jsem jezdil na původní Masarykův okruh:

Snmekobrazovky2025-03-23135545.jpg.6e7d091368f5fd1ea9553e975e9c433e.jpg

Rozšířit  

Taky jsem chodil ještě na  ten starší Brněnský okruh, ten čtrnactikilometrovy.  Jsem už skoro pamětník.  Průjezd vozů F3 městskou čtvrtí  s Niki Laudou, motorky s Agostinim, fakt zážitek. Na ten nejnovější okruh v lesích už nechodím.. 

Odkaz ke komentáři

Takže, balíček vybalen a mam chuť vzít si dovolenou, zavrtat se do postele a nonstop číst. Ale budu muset počkat na víkend, manzelka plánuje shopovat a nebude me potřebovat ani jako řidiče. Snad nevymysli nějakou zábavu pro mě a na doma :-(.

20250401_170345.jpg

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

To vypadá, že jsem sehnal po lítém boji s totální ignorací firem v okruhu 80 km statika. Člověka, kterej reaguje na mail tentýž den a nabídnul mi v první odpovědi termín ještě tenhle týden, že pojede okolo a mohlo by to vyjít.

Neříkám hop, ale potěšil mě :D.

Odkaz ke komentáři

V 1. 4. 2025 v 15:08, kuncák7 napsal:

Takže, balíček vybalen a mam chuť vzít si dovolenou, zavrtat se do postele a nonstop číst. Ale budu muset počkat na víkend, manzelka plánuje shopovat a nebude me potřebovat ani jako řidiče. Snad nevymysli nějakou zábavu pro mě a na doma :-(.

20250401_170345.jpg

Rozšířit  

Nezapomeň napsat čím vším jsi byl pověřen zatím co lepší polovička shopovala 🤣

Odkaz ke komentáři

Není sledován standardně, jen si s manželkou instalovali nějakou apku, tak se chlubil kde je a večer jsme to zapli, aby jsme viděli 😄

Větší legrace byla, že je v Kanadě, do USA " zabloudil " s navigací v autě z půjčovny, na mostě už se nemohl otočit a za mostem ho vzali - takže emigrační, pokuta, eskorta na kanadskou stranu mostu - no taky zážitek 😄

• Haha 2
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...