Vit Odesláno pátek v 08:55 Nahlásit Odesláno pátek v 08:55 před 20 minutami, KFL napsal: Prcek se dostal na střední, kterou chtěl... po 6 měsících neustálejch bojů, konfliktů, přesvědčování a motivace kolem přípravy, doučování a učení se obecně (masivní puberta kombinovaná s jeho poměrně vysokou inteligencí a neuvěřitelnou leností zároveň) je konečně po všem. Na jednu stranu se divim, že to přežil bez úhony , na druhou pak výsledkům testů (90 bodů ze 100), protože v průběhu a ve zkouškách nanečisto měl naprosto podprůměrný výsledky . Podobné, pouze x2 (dva kluci, dvojčata) Výsledky nebyly takto oslnivé, ale jsme spokojení a já mám klid. Teď ještě ať zvládnou první pololetí (přechod na SŠ) a maturitu. 3 1
KFL Odesláno pátek v 09:08 Nahlásit Odesláno pátek v 09:08 Celej ten půlrok jsme řešili s exmanželkou, jestli jsme byli taky takový telata v jeho věku. Protože si oba pamatujeme, že když o něco fakt šlo, dokázali jsme se kousnout a zabrat i za cenu diskomfortu a vopruzu. On ne. Totální nezájem, nechuť, každý hodině učení předcházely dvě hodiny konfliktů, hádek, domlouvání, který samozřejmě příjemce absolutně nereflektoval. Naopak docházelo k častým výronům jeho životních postojů a mouder. Například: Pro úspěšnej život mi stačí umět chodit a mluvit. Je spousta úspěšnejch lidí, co mají jen základní školu. (Na otázku, ať vyjmenuje aspoň pět z nich, už odpověď dohromady nedal.) Nikdo se neučí tolik, co já, co je to za život? Je to jak ve vězení, jsi normálně jak Hitler. Je vaše povinnost se o mě starat, vy jste mě chtěli. Člověk se to snaží brát s humorem a pochopením, ale musím říct, že to byla fakt totální škola sebeovládání a zkouška psychický odolnosti. Hlavně teda pro ex, která to měla denně na talíři. Nejhorší na tom všem je, že jak je chytrej, člověka úplně bolí sledovat, jak mrhá potenciálem. Nakolik chápu jeho pubertu a rozumim, že rodiče jsou úplně nanic a největší tupci na světě, stejně nepřestanem s tim pošťuchováním dopředu, protože to jinak nejde. A třeba to jednou do budoucna ocení . 4 1
African Odesláno pátek v 09:12 Nahlásit Odesláno pátek v 09:12 (upraveno) 12 minutes ago, KFL said: Celej ten půlrok jsme řešili s exmanželkou, jestli jsme byli taky takový telata v jeho věku. Protože si oba pamatujeme, že když o něco fakt šlo, dokázali jsme se kousnout a zabrat i za cenu diskomfortu a vopruzu. On ne. Totální nezájem, nechuť, každý hodině učení předcházely dvě hodiny konfliktů, hádek, domlouvání, který samozřejmě příjemce absolutně nereflektoval. Naopak docházelo k častým výronům jeho životních postojů a mouder. Například: Pro úspěšnej život mi stačí umět chodit a mluvit. Je spousta úspěšnejch lidí, co mají jen základní školu. (Na otázku, ať vyjmenuje aspoň pět z nich, už odpověď dohromady nedal.) Nikdo se neučí tolik, co já, co je to za život? Je to jak ve vězení, jsi normálně jak Hitler. Je vaše povinnost se o mě starat, vy jste mě chtěli. Člověk se to snaží brát s humorem a pochopením, ale musím říct, že to byla fakt totální škola sebeovládání a zkouška psychický odolnosti. Hlavně teda pro ex, která to měla denně na talíři. Nejhorší na tom všem je, že jak je chytrej, člověka úplně bolí sledovat, jak mrhá potenciálem. Nakolik chápu jeho pubertu a rozumim, že rodiče jsou úplně nanic a největší tupci na světě, stejně nepřestanem s tim pošťuchováním dopředu, protože to jinak nejde. A třeba to jednou do budoucna ocení . Chápu, máme to všichni podobné Jinak s tou základní školou má kluk pravdu, mám ji taky jenom a na život si nestěžuji Samozřejmě zkouším ale klukovi vysvětlit že škola je fajn a s tou základní může tak maximálně zametat, to jako jo Upraveno pátek v 09:21 uživatelem African
vzduch Odesláno pátek v 09:20 Nahlásit Odesláno pátek v 09:20 Holka se mi hlásila na sportovní gympl a tam se nedostala, i když její další spoluhráčky měly stejně bodů a ty tam jsou. Cítí nějakou křivdu, ale s tím nic nenadělám. Druhá škola vyšla, tak bude pilotem vrtulníku 2 3 1
Xenomorfus Odesláno pátek v 11:03 Nahlásit Odesláno pátek v 11:03 To sou pribehy.... Dcera je aktualne na "karlovce", nicmene nikdy s ni nebyl problem. Cca od nejakych 12-ti let sme ji hodne "pripravovali" na realny zivot, takze se ucila sama. Uz v 15-ti presne vedela, ze "umyvat hajz*ly na nadrazi" ani "jezdit s hovnocucem" rozhodne nechce. Takze "musim zaklepat", v tomhle uplne na pohodu. 1
abraka111 Odesláno pátek v 11:32 Nahlásit Odesláno pátek v 11:32 Ja se taky pridam. Dceru prijali na osmilety gympl. Co se tyka rozsahu uciva, tak osnovy ve skole absolutne nestacily k prijimackam. Ale toto zodpovedni rodice museli vedet predem.Ti pataci to maji asi nejslozitejsi. Taky jsme tomu venovali nejaky cas a usili. Ale zvladli jsme to. Teda, predevsim, zvladla to samozrejme ona. Je to jeji uspech a moc nas to potesilo. 2 2
African Odesláno pátek v 12:02 Nahlásit Odesláno pátek v 12:02 Přišla mi brusná tužka na poškrábané broušené plochy na starší kousky co tady mám, věnoval jsem tomu přesně dvě minuty a ono to funguje Až bude víc času, vezmu do ruky pravítko a budu se tomu trochu věnovat, věřím že se dá docílit dobrých výsledků. Doporučují to i na Rolexky prej, ale na to už musí mít člověk koule jak se říká Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Paw Odesláno pátek v 12:08 Nahlásit Odesláno pátek v 12:08 před 25 minutami, abraka111 napsal: Co se tyka rozsahu uciva, tak osnovy ve skole absolutne nestacily k prijimackam. Ale toto zodpovedni rodice museli vedet predem.Ti pataci to maji asi nejslozitejsi. Budu lehce OT, ale určitě mě potěší, když mně někdo vysvětlí, jak to vlastně je: Včera jsme se ženou vedli diskuzi o tom, proč se ty přijímačky tak řešej (hlavně doučování atd.). Pomíjím stres a psychickou náročnost, jde mě čistě o znalosti. Můj názor je ten, že podle náročnosti přípravy dětí musej přijímačky obsahovat věci, který se ve škole neučej. Přitom by snad mělo platit, že na konci pátý třídy uměj všechny děti to samý. Názor ženy je ten, že tam jsou věci, který ty děti znaj (učily se je), jen je to zadaný jinak než se to učily ve škole. Je tedy potřeba doučit se hlavně chápání textu, různý fígly v zadáních atd. Že to vlastně spojený s testem studijních předpokladů, kdy je tedy mj. pochopit zadání a neztratit se v tom. Že přece kdyby to zadání bylo napsaný jednoduše, tak to udělaj všichni a nebude podle čeho rozřazovat. Můžete o tom někdo s čerstvou zkušeností napsat něco blizšího, jak to teda vlastně je? Klidně do PM, ať to tady neplevelíme.
Spongebob Odesláno pátek v 14:24 Nahlásit Odesláno pátek v 14:24 Taky se přidám dneska se starší dcera dostala na střední školu Sokolskou v Brně - ekonomické lyceum. Jsme všichni šťastní že je to konečně za náma 1 1
hopa26 Odesláno pátek v 16:12 Nahlásit Odesláno pátek v 16:12 @Paw U nas jela priprava na prijmacky skoro rok. Syn vedel na jakou skolu chce, ale bylo jasne, ze na ni nema. Co mu panbuh nekde pridal, tak mu jinde-matika a cestina ubral. S manzelkou se skutecne cilene pripravoval a dřel, ne nejak tak trochu, ale makal skutecne intezivne na nekolika frontach- domaci doucovani, individualni pristup ciziho pedagoga, pripravny kurz, testy na necisto, strategie..... Z puvodne beznadejne nemozneho potrebneho bodoveho ohodnoceni po malych kuccich stoupal k vytouzene metě... I tak to nevypadalo buh vi jak nadejne. Chleba se zacal lamat kdyz v lednu psal se tridou prijmacky na necisto, kde to holcicky s culikama a do te doby mistryne sveta level 1001 byly v pici , zatimco on do te doby tridni otloukanek poprve v zivote zazival opojne ovoce uspechu a nevericneho obdivu. Neumi se na veci vykvajznout, je perfekcionista, poctivak svedomite nastaveny s kombinaci, ze je strasne hodny a poslusny, ma same jednicky coz na zkladce samozrejme potesi, ovsem taky to lautr hovno znamena, protoze je tam latka proklate nizko. Nepolevil a pokracovalo se dal. Zlepsoval se, kazdy bod navic byl vykoupen hodinami prace a opakovanim-zaroven prispival k urcitemu zkroceni nervozity. Od nas mel plnou podporu, lehke popostrkovani, obcasne motivacni odmeny, dodavani odvahy... Dnes rano, kdyz jste tady na chrinomagu vsichni chrapali jsem se v 2hod,45 minut v Ceskem Brode na nadrazi prihlasoval na Dipsy a doufal ze to klapne. Nejen ze se to povedlo, ale je nekde v pulce tridy, coz znaci ze neproklouz tesne a nahodou. Dobry dostal se, skvele, bude moct studovat co ho bavi a ta matika ani čj na skole neni to, co ho bude trapit... Pro mne osobne je daleko vetsi radost nez prijeti ta samotna zkusenost co ziskal. Ze proste snaha a obetovani dokaze z puvodne beznadejne situace vykouzlit pohadku. Sam sem to v zivote zazil nekolikrat a sel naprosto stejnou cestou. Jen umanuta zaryta vztekle buldoci zamereni na cil a potom po velke dobe pro nekoho jineho trebas smesna odmena. Tohle nastaveni se mu snazim nejak neumele predavat, v 15 letech mu stejne nic lepsiho dat nedokazu. Ze si to ted vyzkousel na vlastni kuzi je proste skvele. Jinak, je pro mne poucne, videt rozdil mezi nim a dcerou, ktera je do zivota vybavena darem ze, na co sahne, to ji vsechno jde a k tomu se nemusi ucit, protoze ma dar vynikajici pameti a spokojenosti. Proplouva vsim s lehkosti a lstivosti, ktera mne uchvacuje. Zaver: kdybych mel testy nechat na zakladni skole, byl by jednoznacne v haji. nedal by to ani boha. Coz se ukazalo i u jinych, protoze z jejich tridy tam dnes bylo pomerne dost smutku-nerealne ambice, podceneni a take pubertacka lenost ..... Jsem prave ted dosportoval. Sedim v garazi. Mam z vesla na rukou mozoly jak 2koruny, divam se na ne, nevypadaj hezky ale je mi to u prdele. Jsem nejak zvlastne stastnej-unava z nocni, sportu, stresu nema sanci vyhrat nad radosti. Mozna proto tak dlouhej text. Sdilim pocity. 7 2 1
KFL Odesláno pátek v 16:56 Nahlásit Odesláno pátek v 16:56 4 hours ago, Paw said: Budu lehce OT, ale určitě mě potěší, když mně někdo vysvětlí, jak to vlastně je: Včera jsme se ženou vedli diskuzi o tom, proč se ty přijímačky tak řešej (hlavně doučování atd.). Pomíjím stres a psychickou náročnost, jde mě čistě o znalosti. Můj názor je ten, že podle náročnosti přípravy dětí musej přijímačky obsahovat věci, který se ve škole neučej. Přitom by snad mělo platit, že na konci pátý třídy uměj všechny děti to samý. Názor ženy je ten, že tam jsou věci, který ty děti znaj (učily se je), jen je to zadaný jinak než se to učily ve škole. Je tedy potřeba doučit se hlavně chápání textu, různý fígly v zadáních atd. Že to vlastně spojený s testem studijních předpokladů, kdy je tedy mj. pochopit zadání a neztratit se v tom. Že přece kdyby to zadání bylo napsaný jednoduše, tak to udělaj všichni a nebude podle čeho rozřazovat. Můžete o tom někdo s čerstvou zkušeností napsat něco blizšího, jak to teda vlastně je? Klidně do PM, ať to tady neplevelíme. Za nás můžu říct, že to bude podle základky. Prostě podle školy. Prcek je na tý jeho absolutní hvězda, samá pochvala, samý jedničky, aniž by se jakkoli snažil. Ta škola má ovšem neuvěřitelně nízko nastavený nároky. Napíše v osmičce diktát se 4 hrubkama a dostane jedničku... Píše úvahu (v rámci češtiny!) z voleje na nějaký téma - text je lehce plovoucí a je vidět, že vůbec nečte, protože nedokáže udržet myšlenkovej tok a strašně klouže po povrchu a ani jednou se nezamyslí aspoň o kousek dál. Plus tam naseká dalších 8 chyb (interpunkce). A zase jednička. Matika v zásadě totéž. Nevím, jestli jsou osnovy/nároky školy určený sociální nebo "inteligenční" skupinou, ale přijde mi to fakt tristní. Kolikrát jsem se chytal za hlavu a říkal jsem si, k čemu je tohleto dobrý.. Snažili jsme se mu vtloukat do hlavy už od pátý třídy, kdy dělal první přijímačky na gympl, že jeho hvězdnej status na škole funguje jen tam. A že jakmile dojde na nějakou jinou školu, ať už lepší nebo horší, jeho známej svět se naprosto rozpadne a bude muset zabrat. A že tady sice prochází každym rokem bez kapky potu nebo jakýhokoli stresu, ale svět je mnohem větší a náročnější než zrovna tahle škola. Ale zpátky k dotazu - jistěže látku z testů probírali. Ale po povrchu, ne do hloubky, ve víc variantách, s jinýma stylama zadání atd. Plus se moc neopakuje. Takže on kolikrát nebyl s to rozklíčovat, typicky u matiky, kterou z pouček/pravidel nebo jakej princip má kde použít. Jinými slovy - nedokázal poznat, kterej šuplik má na kterou úlohu otevřít. Jakmile ho člověk postrčil, už si vzpomněl. A pak samozřejmě tvrdil, že to věděl celou dobu. Ex s ním drtila matiku i češtinu denně (já čj o víkendech, na matiku nemám buňky), do toho starej a osvědčenej Běloun a další knihy a cvičebnice. K tomu měl říjen-duben 1:1 doučování 2x týdně (online, za asi 70 táců) a od ledna jezdil co víkend na testy nanečisto (asi za desítku). Troufnu si tvrdit, že kdyby šel čistě ze základky bez jakýhokoli procvičování doma nebo s doučováním, tak shoří jak papír. Ne proto, že by to ve škole historicky neprobírali, ale že neprocvičovali praktický použití a v různejch scénářích, s různým zadáním atd. Plus to slabší opakování. A zrovna on není ten typ, co by se proaktivně hrabal v materiálech a snažil se věcem přijít na kloub. Nota bene u matiky/čj, který ho absolutně nebaví. Ani jedno . Vím ale z okolí o pár dětech, který sice neměly doučování, ale zato oplývaly absolutním tahem na branku a samovolně trávily 2-3 hodiny denně v učení, aby prostě měly čistý svědomí v tom, že tomu daly, co bylo potřeba a dokázaly testem projít bez zaváhání. A dostaly se všechny. 2 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se