Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

Plyn jsem po pár tanečcích podepsal zas u Innogy. Lehce pod 11 stovek za MWh bez DPH. Spotřeba kolem 6.5 MWh/rok. 
Elektřinu přesouvám k E-ONu, 2.790kč za MWh bez DPH a distribuce. Sazba D02D a roční spotřeba cca 3.5 mega. Čekam ještě last call z retence ČEZ; tak jako loni :)
Oboje jsem dal na dva roky, už mě ty každoroční tanečky nebaví. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teď řešil ele matce. Byla u innogy, podepsal jsem eon, innogy snížilo cenu ele pod eon  + snížilo cenu plynu o 500 ktery ma taky u nich  (rok pred koncem fixace) + pokazky do kauflandu za 3000 (to tady jeste nikdo nema ;))))

Upraveno uživatelem mamenec
Odkaz ke komentáři

Trocha dalšího smlouvání plynu pro dědka, tak jen pro informaci aby jste věděli kam se dnes dá dojít  ;) Innogy a opět až po finálním přechodu k Eonu, myslím že solidní.

Dobrý den

veřejná cena  je 1395 kč pro 22 měsíců a 1445 Kč pro 12b měsíců bez DPH.Vy máte z těchto částek 30% slevu .Tedy cena za odebranou MWh bez DPH je 977Kč pro smlouvu na 22 měsíců a 1011Kč pro 12 měsíců. Stálý plat je 130Kč bez DPH.

Odkaz ke komentáři

Tohle jsem dnes dostal od retenčního z Eonu -plyn

Obrázek

A tohle u ČEZu - elektřina D25d

Elektřina – obchodní část 

 2680 Kč (3 242,8,4 Kč s DPH) = individuální cena/cena na míru za 1 MWh 

 128 Kč (154,88 Kč s DPH) = stálá měsíční platba 

 2 000 Kč = bonus pro Vás 

 1 rok = délka fixace 

Odkaz ke komentáři

Právě teď, Dez123 napsal:

Tohle jsem dnes dostal od retenčního z Eonu -plyn

Obrázek

A tohle u ČEZu - elektřina D25d

Elektřina – obchodní část 

 2680 Kč (3 242,8,4 Kč s DPH) = individuální cena/cena na míru za 1 MWh 

 128 Kč (154,88 Kč s DPH) = stálá měsíční platba 

 2 000 Kč = bonus pro Vás 

 1 rok = délka fixace 

Stejná nabídka jako nám já....

Odkaz ke komentáři

Zdar kluci, dokončil jsem stavbu domu. Vytápím to 8 kW tepelným čerpadlem. Jaký tarif elektřiny si mám dát? Mám fixovat nebo ne? Vůbec se v těch hausnumerech nevyznám 😞

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Pavel87 napsal:

Zdar kluci, dokončil jsem stavbu domu. Vytápím to 8 kW tepelným čerpadlem. Jaký tarif elektřiny si mám dát? Mám fixovat nebo ne? Vůbec se v těch hausnumerech nevyznám 😞

Sazbu budeš mít D57D. Jestli máš novostavbu, tak určitě fixni alespoň na 1 rok, ať víš jakou reálnou spotřebu budeš mít a projdeš si v klidu celý rok. Doporučuju si psát spotřebu co 14 dní nebo alespoň co měsíc, ať máš nějaké relevantní data, když budeš chtít jít na spot nebo něco řešit jinak.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Kotlick napsal:

Sazbu budeš mít D57D. Jestli máš novostavbu, tak určitě fixni alespoň na 1 rok, ať víš jakou reálnou spotřebu budeš mít a projdeš si v klidu celý rok. Doporučuju si psát spotřebu co 14 dní nebo alespoň co měsíc, ať máš nějaké relevantní data, když budeš chtít jít na spot nebo něco řešit jinak.

Ok díky za radu. Chlápek, co mi dělal rekuperaci říkal něco o tom, že se teoreticky vyplatí dát sazbu D02, že se tam neplatí nějaký poplatek za jistič pro to tepelko 1000,- měsíčně. Je na tom vůbec něco pravda? 

S tou fixací? Jakože si během roku zjistím reálnou spotřebu a potom se kdyžtak rozhodnu, kam dál? 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Pavel87 napsal:

Ok díky za radu. Chlápek, co mi dělal rekuperaci říkal něco o tom, že se teoreticky vyplatí dát sazbu D02, že se tam neplatí nějaký poplatek za jistič pro to tepelko 1000,- měsíčně. Je na tom vůbec něco pravda? 

S tou fixací? Jakože si během roku zjistím reálnou spotřebu a potom se kdyžtak rozhodnu, kam dál? 

Ještě můžes mít sazbu D56D mají to teď nějak jinak rozdělené. 

Za jistič platíš u všech sazeb podle reálného jističe. Jsou tam rozdíly, ale u D01D a D02D myslím nedostaneš nízký tarif. Asi bych si radši dal to co máš mít, oni to na spotřebě poznají, že to nemáš jen na svícení a vaření.

JJ fixace jak píšeš. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 15. 7. 2024 v 21:45, Gustaf napsal:

Tak jsem ČEZu podepsal na rok toto 

bdobí 2024 VT 3242.80 (2680.00) Kč/MWh; stálý plat 154.88 (128.00) Kč/měsíc

Období 2025 VT 3242.80 (2680.00) Kč/MWh; stálý plat 154.88 (128.00) Kč/měsíc

Plus 2tis na účet za upsani....

Ahoj, prosím, to byla retenční nabídka nebo nabídka při přechodu od jiného dodavatele? A jaká distribuční sazba? Díky! 

Odkaz ke komentáři

@Vili

Končil mne fix, ČEZ poslal nějaký nabídky na novou smlouvu, ale nic moc. Nejvýhodněji vycházelo PRE, tak sem jim podepsal. Po tom, co poslali výpovědi ČEZu , tak se ozvali sami s touto nabídkou. Sazba d10d....

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Tak už to řeším znovu, tentorkát u mamky 🙄 vypadá to na změnu. To je kolotoč, uvidíme kdo z něj vyletí.

Teď nabídka el. Eon 2.797,- a plyn 1.090,- Čez, oba fix 2 roky. Ale spíš hodně řeším jakou dobu fixu.

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...