Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Mně taky přišla od EONu nabídka na dvouletej fix, ale nějak k tomu nemám důvěru. Obvzlášť s kolísáním ceny energií v poslední době. Podezřívám je, že čekají pokles ceny a tudíž se chtějí zafixovat na stávající úrovni :D. Proč by mi někdo posílal něco výhodnějšího sám od sebe, že...

Change my mind.. :D 

P.S. - Přiznávám, že se v těch ceníkách nevyznám a po 2 minutách překlikávání mezi X tabulkama to mentálně vzdávám...

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dabelM

Minulej rok v srpnu mě končila u plynu fixace, tak jsem šel do dvouleté fixace, kdy aktuální cena byla výhodnější při úpisu na 24 měsíců než bez fixace anebo s postupným snižováním ceny při úpisu na 3 roky.

Příští roku už budu koukat jen na roční fixaci. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, B_a_r_a_ napsal:

Nám teď CEZ nabízí cenu 3 080,- /MWh, máje tarif D45d s fixací na 12 měsíců, a cenu 2 980,- s fixací na 24 měsíců, ale asi zkusíme ještě smlouvat.

Určitě si nechám cenu fixovat, když přišla válka na Ukrajině byla jsem ráda, že máme cenu fixovanou.

Dokud ČEZ neuvidí, že odcházíš, lepší cenu nenabídne. Z vlastní zkušenosti. Já už se ani neptám a rovnou odcházím. Po odchodu tě zavolají a nabídnou lepší cenu. Pak se teprve vracím. Dělal jsem tak s elektrikou i plynem.

I když tyhle ceny nejsou špatný.

Upraveno uživatelem Geodet
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se v tom teď hodinu usilovně vrtal a porovnával stávající plyn tarif s tím nabízeným. Rozdíl je -14 Kč na obchodní ceně za MWh s tím, že stávající/dražší tarif nemá fix ceny, zatímco ten "výhodnější" má fix dvouletej (+ kontrola kotle a jednorázová "odměna" 3 tácy).

Navíc pokud to chápu správně, tak nefixovanej tarif může jít s cenou dolů podle vývoje trhu (nebo nahoru, samozřejmě), zatímco fixovanej zlevňovat nemůže (pokud to nemá stanovený v podmínkách a já to tam nevidím).

Vzhledem k dlouhodobýmu vývoji cen plynu mi teď fixace na dva roky nedává úplně smysl, spíš naopak. Ovšem to je čirá spekulace, že... Smlouvu mám od začátku března beztak, tak holt zkusím ten rok vydržet na tom, co mám.

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, KFL napsal:

Tak jsem se v tom teď hodinu usilovně vrtal a porovnával stávající plyn tarif s tím nabízeným. Rozdíl je -14 Kč na obchodní ceně za MWh s tím, že stávající/dražší tarif nemá fix ceny, zatímco ten "výhodnější" má fix dvouletej (+ kontrola kotle a jednorázová "odměna" 3 tácy).

Navíc pokud to chápu správně, tak nefixovanej tarif může jít s cenou dolů podle vývoje trhu (nebo nahoru, samozřejmě), zatímco fixovanej zlevňovat nemůže (pokud to nemá stanovený v podmínkách a já to tam nevidím).

Vzhledem k dlouhodobýmu vývoji cen plynu mi teď fixace na dva roky nedává úplně smysl, spíš naopak. Ovšem to je čirá spekulace, že... Smlouvu mám od začátku března beztak, tak holt zkusím ten rok vydržet na tom, co mám.

Tak třeba Innogy i EON při výrazném poklesu cen jsou schopni fixovaný tarif snížit, ale člověk se musí stále starat a vyhrožovat 😅 Je tady novinka, mě při výpovědi smlouvy EON během týdne nabídl stejný tarif jako Innogy, kam přecházím a prý ať si ušetřím starosti s přepisem (žádné neregistruji 😆), takže jsem na jejich novou nabídku nereagoval. A dnes tři dny defakto před přechodem od EON úplně bezkonkurenčí nabídka o 150 KČ/MWH nižší než už tak velmi výhodné Innogy...no a to už se asi dá podepsat. Takže tedy zase zůstávám a doporučuji se držet vždy zuby nehty až do poslední chvíle 😂 Good Luck 🙏

Odkaz ke komentáři

Potíž je, že já mám tu smlouvu novou, tj. na 12 měsíců, až do března 2025. Přepisovalo se místo z mámy na mě.

Takže přejít stejně teď nemůžu, platil bych penále (aspoň pokud chápu ujednání správně). Takže mi jde jen o to, jesti mám podepsat fix ceny na 2 roky, kterej je o 14 kč nižší na MWh, anebo vydržet rok a před expirací hledat jinýho dodavatele. Reálně s mojí spotřebou je ten rozdíl zanedbatelnej.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

před 46 minutami, KFL napsal:

Potíž je, že já mám tu smlouvu novou, tj. na 12 měsíců, až do března 2025. Přepisovalo se místo z mámy na mě.

Takže přejít stejně teď nemůžu, platil bych penále (aspoň pokud chápu ujednání správně). Takže mi jde jen o to, jesti mám podepsat fix ceny na 2 roky, kterej je o 14 kč nižší na MWh, anebo vydržet rok a před expirací hledat jinýho dodavatele. Reálně s mojí spotřebou je ten rozdíl zanedbatelnej.

Tak jestli máš malou spotřebu a rozdíl zanedbatelnej, tak není co řešit. Dodavatelé dnes po delším ukecávání dávají už pod 1.000,-Kč/MWH bez DPH + 80Kč měsíční plat, tak si to můžeš spočítat. Já při odběru 30MWH už musím trochu kličkovat, ale jsem happy....letos vracejí a na příští 2 roky jsem na tom ještě o poznání lépe s tarifem.

Odkaz ke komentáři

Just now, African said:

Tak jestli máš malou spotřebu a rozdíl zanedbatelnej, tak není co řešit. Dodavatelé dnes po delším ukecávání dávají už pod 1.000,-Kč/MWH bez DPH + 80Kč měsíční plat, tak si to můžeš spočítat. Já při odběru 30MWH už musím trochu kličkovat, ale jsem happy....letos vracejí a na příští 2 roky jsem na tom ještě o poznání lépe s tarifem.

Mám 32 MWh spotřebu plynu :D.

Odkaz ke komentáři

pozdě jsem editoval... sorry za double

Stávající cenu mám 2035 za MWh sakumprásk. Z toho ovšem ta obchodní (variabilní) složka, kterou EON přímo ovlivňuje, je 1930 Kč a nabízený fix variantě pak 1905 Kč. OK, rozdíl 25 Kč na MWh (ne 14, jak jsem psal). Což mi na 32 MWh za rok udělá 800 korun úspory, pokud dobře počítám. A za to mi ten fix na 2 roky asi nestojí.

Pokud to počítám dobře, samozřejmě.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, KFL napsal:

Tak pak ten rozdíl může být klidně i deseti tisícový, ale i tak to pro tebe samozřejmě může být zanedbatelné 😆 Já z původní nabídky EON jako věrnému zákazníkovi 😆 1430,-/Mwh, Innogy 1400,-, při přechodu 1140,- a teď opět EON co jsem podepsal jsem pod tisícovkou/MWH, takže to není úplně málo oproti první nabídce od Eon. Ještě dali tisícovku bonus na účet a 80,- měsíční platba oproti původí 130,-Kč. Je to cirkus neskutečných rozměrů a člověk se prostě nesmí chovat jak cvičená opice a musí holt při tom všem bordelu těm energiím obětovat trochu času navíc.

Odkaz ke komentáři

Jj, tomu rozumim. Jen jak říkám, teď přecházet nemůžu, protože mám smlouvu až do března 2025. Takže mi šlo čistě o tu nabídku výhodnějšího tarifu s fixem.

Zrovna jsem volal na EON, kde mi paní potvrdila úsporu 800 Kč ročně v případě fixu (+3K bonus a službu kontroly kotle a komína) a zároveň řekla, že fixovaný ceníky neklesají v případě zlevnění plynu. A stejně tak nestoupají při zdražení. Kdežto ten můj nefixovanej se může hejbat nahoru i dolů (což mi bylo jasný).

Tak si budu držet palce, že cena v příštích měsících ještě lehce naklesá :D.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

před 37 minutami, KFL napsal:

Jj, tomu rozumim. Jen jak říkám, teď přecházet nemůžu, protože mám smlouvu až do března 2025. Takže mi šlo čistě o tu nabídku výhodnějšího tarifu s fixem.

Zrovna jsem volal na EON, kde mi paní potvrdila úsporu 800 Kč ročně v případě fixu (+3K bonus a službu kontroly kotle a komína) a zároveň řekla, že fixovaný ceníky neklesají v případě zlevnění plynu. A stejně tak nestoupají při zdražení. Kdežto ten můj nefixovanej se může hejbat nahoru i dolů (což mi bylo jasný).

Tak si budu držet palce, že cena v příštích měsících ještě lehce naklesá :D.

Já nevím, taky tomu nerozumím, ale zdá se mi že jsem možná skoro na poloviční ceně co ty za MWH a to už se kolikrát vyplatí i porušit fix, ale nevím no....to by jsi se musel optat.

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, African napsal:

Tak třeba Innogy i EON při výrazném poklesu cen jsou schopni fixovaný tarif snížit, ale člověk se musí stále starat a vyhrožovat 😅 Je tady novinka, mě při výpovědi smlouvy EON během týdne nabídl stejný tarif jako Innogy, kam přecházím a prý ať si ušetřím starosti s přepisem (žádné neregistruji 😆), takže jsem na jejich novou nabídku nereagoval. A dnes tři dny defakto před přechodem od EON úplně bezkonkurenčí nabídka o 150 KČ/MWH nižší než už tak velmi výhodné Innogy...no a to už se asi dá podepsat. Takže tedy zase zůstávám a doporučuji se držet vždy zuby nehty až do poslední chvíle 😂 Good Luck 🙏

A výpověď už jsi měl podanou? Je tam nějaká lhůta, takže nějakých 14 dnů pojedeš u nového dodavatele a pak šup zpátky...

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Gustaf napsal:

A výpověď už jsi měl podanou? Je tam nějaká lhůta, takže nějakých 14 dnů pojedeš u nového dodavatele a pak šup zpátky...

Ano, výpověď podaná. Upřímně nemám ponětí co bude teď, v návrhu nové smlouvy je tato hláška a já podepsal dnes... teď čekám na EON a pak juknu do aplikace.

4.Nový ceník Vám začne platit, jakmile spolu novou smlouvu podepíšeme.

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...