Radik Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 @mAra_ Hele mně se to i líbí. Většinou mě víc osloví tvorba někoho jinýho a se svejma matlaninama nejsem až tak spokojenej. @ragu S tou knihou jsi mě nahlodal. Asi ze zvědavosti pohledám, třeba mi to něco dá. @odjinud Tak se taky pochlub. Vidím to stejně tak, jako relax. Vždyť arteterapie je na tom založená. Ale jak píšeš, někdo rozčilování a stres - přesně tak se občas při tom cejtím. Pořád jakoby se staženym zadkem co z tý matlaniny vzejde, ale zatím teda musím říct, že jsem prakticky všechno do čeho jsem se pustil dotáhnul do nějakýho jakž takž koukatelnýho stavu a sám jsem se na konci divil, jak to pak vynikne. Člověk nesmí bejt úplně perfekcionista a chtít tam chytit každej detail- to dost dobře nejde. Ale je těžký se od tý snahy odpoutat. No až se večer dostanu k PC, tak sem ještě pár kousků šoupnu...
Gustaf Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 (upraveno) Taky jsem čmárával... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. prosince 2021 uživatelem Gustaf
Radik Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 Super, tak že by se to tu přece jen trochu rozjelo? Tak já sem vysypu ty svoje subjektivně povedenější... 1) Císařská studánka (hradecké lesy) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2) čistička ve Smiřicích Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3) tohle si nejsem jistej - Malešická spalovna (?) pohledem z jižní spojky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4) polňačka poblíž Petrovic (první pokus s temperama) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5) železniční přejezd u Lochenic Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 6) vodojem Kratonohy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A teď podle fotek z Wikipedie co se mně zalíbily a cejtil jsem, že bych to mohl zvládnout: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tom4 Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 Ciwe se to tady zvrhlo ve výstavku kreslících fotříků, a protože to máte docela pěkný a jsem rád že nejsem jediný kdo potřebuje někdy kreativní útěk od světa tak taky přihodím svoje malůvky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
vojt Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 (upraveno) Ten železniční přejezd a ten vodojem, to je Kamil Lhoták jak vyšitej, Radiku Upraveno 27. prosince 2021 uživatelem vojt
M109 Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 Před hodinou, Tom4 napsal: Ciwe se to tady zvrhlo ve výstavku kreslících fotříků, a protože to máte docela pěkný a jsem rád že nejsem jediný kdo potřebuje někdy kreativní útěk od světa tak taky přihodím svoje malůvky. Ty si ale lyrická osobnosť...aká je to technika, prosím?
redd Odesláno 27. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2021 (upraveno) Hodinky má, dle vkusu každého soudruha. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A tenhle má hodinky na ruce v kapse…. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. prosince 2021 uživatelem redd
azeppelin Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 Zrovna nedávno jsem čistil disky a našel nějaké nafocené staré patlaniny. Kolem třinácti až čtrnácti jsem se taky připravoval na talentovky. Tehdy se kreslilo nějaké podivné aranžmá "co dům dal" - zmačkaný papír, lahve a nějaké technické krámy. Pak portrét podle bust a modelů. Našel jsem dva vzorky rychloportrétů z dob, kdy jsem to ještě moc neuměl. Docela vtipné po x letech. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tom4 Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 (upraveno) před 8 hodinami, M109 napsal: Ty si ale lyrická osobnosť...aká je to technika, prosím? Tupování + štětec, akrylové barvy na mdf / hdf desce, velikost většinou cca 120x100cm Upraveno 28. prosince 2021 uživatelem Tom4
odjinud Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 Radik - cisticka, spalovna, zel. prejezd... koukam, ze kycovitym tematum se vyhybas, to je dobre znameni vkusu
Lamiczka Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 Všichni jste dakt borci, taky bych chtěl umět takto malovat, je to někde na wishlistu, ale na tohle člověk potřebuje fakt i buňky. Facinuje mě, kolik je tady multíků (multipotenciálních lidí) @Tom4 Tvl co ty ještě neumíš @azeppelin By mě zajímalo, jak to vypadalo, kdy jsi se to už naučil @Radik Ty vodovky jsou pecka a to jsem si myslel, že s nima nejde pořádně nic namalovat. Já maximálně vždycky rozpatlám papír
JoyStick Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 před 15 hodinami, Tom4 napsal: Ciwe se to tady zvrhlo ve výstavku kreslících fotříků, a protože to máte docela pěkný a jsem rád že nejsem jediný kdo potřebuje někdy kreativní útěk od světa tak taky přihodím svoje malůvky. Řek bych Ti drž se vařečky, ale tam mě svýma schopnostma taky deprimuješ. Tak snad jen “verynajsbjůtifl”.
Tom4 Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 (upraveno) Hehe, já se té vařečky snažím držet a @Lamiczka dohromady vlastně umím jenom vařit. Gastro a hotel jsou poslední dva roky dost divočina, tak občas sáhnu na štětec. I když, vlastně poslední dobou jsem ten poslední kdo by měl ohledně práce fňukat. Každopádně velmi děkuji, jsem rád že se líbí. Upraveno 28. prosince 2021 uživatelem Tom4
M109 Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 před 9 hodinami, Tom4 napsal: Tupování + štětec, akrylové barvy na mdf / hdf desce, velikost většinou cca 120x100cm Dakujem, akryl ma nejako minul, ako vidim k mojej skode
Radik Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 před 20 hodinami, vojt napsal: Ten železniční přejezd a ten vodojem, to je Kamil Lhoták jak vyšitej, Radiku To je fakt náhodný. Řečeno slovy začínajícího: "zatím se stále hledám" před 7 hodinami, odjinud napsal: Radik - cisticka, spalovna, zel. prejezd... koukam, ze kycovitym tematum se vyhybas, to je dobre znameni vkusu No nevím nevím Zatím je to stylem "deset dní hledám, čtyři dny tvořím". Většinou lovím z momentek, co jsem si porůznu sám nafotil. @Lamiczka Taky mě to překvapilo a to papír na kterej to teď maluju na vodovky rozhodně není určenej. Taky se to notně kroutí. Ale tak už jsem ty skicáky koupil, tak je musím nějak naplnit. Každopádně myslím, že vodovky jsou nejjednodušší na míchání, barevný přechody, a tak. Akryl/olej nemám zkušenost a zatím nechci bezhlevě zkoušet. No jinak i ostatní to máte super. Myslím, že kdo se tomu nějak věnuje, tak si vytvoří vlastní "rukopis", někdo abstrakce, někdo poloreallitu z fantazie a já zásadně podle předlohy (jen tak z hlavy bohužel nemám šanci). Jsem rád, že se to tu trochu rozjelo.
odjinud Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 (upraveno) Hodím sem svoje poznatky: Po létech uvažování, že bych se konečně mohl naučit malovat do té míry, kdy by mi to přinášelo radost, jsem se k tomu konečně rozhoupal loni na jaře, když začal lock-down a home-office. Po létech všelijakého experimentování jsem rovnou rozhodl jít do oleje, což doporučuju - je to velmi tolerantní technika, na rozdíl od tempery neřkuli vodovek a současně je to mistrovská technika, kdy většina top děl je malována právě tím, takže se nelze vymlouvat, že to není rukama Na YT je řada tutoriálů jak začít. Docela oceňuju ak. malíře Jiřího Housku, který tam má řadu fajn videí pro začátečníky. Následně jsem s těžkým srdcem vysolil asi 2kkč za základní sadu (tuby) barev, ředidla, štětce a další a pustil se do díla. Začal jsem učení tupými kopiemi toho, co se dalo lehce kopírovat a současně se mi líbilo. První obětí byl J. Čapek (bratr spisovatele K. Čapka). Vybraný obraz jsem vytiskl na A3, přesně rozměřil a přenesl na sololit velikosti originálu (lze nechat za pár korun říznout třeba v OBI). Následovala v podstatě omalovánka s hodně vztekáním se, protože člověk nutně přemýšlel, jak to tam dotyčný plácal, a způsobem pokus-omyl to zkoušel. Cílem je každý kousek stůj co stůj dotáhnout do podoby, kdy by se to dalo někde doma pověsit (bez ohledu, jestli neskončí někde u popelnice). Zde je první dílko - Předměstské zahradnictví I. (olej na sololitu, 43 x 51 cm) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. prosince 2021 uživatelem odjinud
Lamiczka Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 To je fakt dobrý. Já bych chtěl podpořit dceru, maluje moc ráda, ale zatím hlavně pastelky, fixy, vodovky,.... dokáže být ale dost kreativní v tom co vytváří, ne pouze obrázky, ale i různý 3D věci. Budu ji muset ukázat nějaký videa. Máte někdo doporučení kde a jaký barvičky a co všechno koupit? Nebo jestli tempera? Nevím co je pro děcko nejlepší. Chodí i do ZUŠ do výtvarky asi třetí rok a dost ji to baví, tak jen ať se zlepšuje
bohus76 Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 před 52 minutami, odjinud napsal: Hodím sem svoje poznatky: Po létech uvažování, že bych se konečně mohl naučit malovat do té míry, kdy by mi to přinášelo radost, jsem se k tomu konečně rozhoupal loni na jaře, když začal lock-down a home-office. Po létech všelijakého experimentování jsem rovnou rozhodl jít do oleje, což doporučuju - je to velmi tolerantní technika, na rozdíl od tempery neřkuli vodovek a současně je to mistrovská technika, kdy většina top děl je malována právě tím, takže se nelze vymlouvat, že to není rukama Na YT je řada tutoriálů jak začít. Docela oceňuju ak. malíře Jiřího Housku, který tam má řadu fajn videí pro začátečníky. Následně jsem s těžkým srdcem vysolil asi 2kkč za základní sadu (tuby) barev, ředidla, štětce a další a pustil se do díla. Začal jsem učení tupými kopiemi toho, co se dalo lehce kopírovat a současně se mi líbilo. První obětí byl J. Čapek (bratr spisovatele K. Čapka). Vybraný obraz jsem vytiskl na A3, přesně rozměřil a přenesl na sololit velikosti originálu (lze nechat za pár korun říznout třeba v OBI). Následovala v podstatě omalovánka s hodně vztekáním se, protože člověk nutně přemýšlel, jak to tam dotyčný plácal, a způsobem pokus-omyl to zkoušel. Cílem je každý kousek stůj co stůj dotáhnout do podoby, kdy by se to dalo někde doma pověsit (bez ohledu, jestli neskončí někde u popelnice). Zde je první dílko - Předměstské zahradnictví I. (olej na sololitu, 43 x 51 cm) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chválím,vidím i UH to je můj domovský přístav,ale asi žádný takový podnik u nás není
Radik Odesláno 28. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2021 (upraveno) @odjinud Super, vidím, žes do toho šel po hlavě. Mě zatím olej (i z důvodu nutnosti používat ředidlo). Nějak se na tohle médium vnitřně necejtím, nebo nevím jak to popsat... min. teda zatím. Že je to ale médium mistrů je samozřejmě pravda. Já jsem začal vlastně pastelkama. Opakovaně jsem tu v souvislosti s hodinkama psal, že mám rád barvičky a od toho pastelky přece jsou. Jsem schopnej brouzdat po netu a koukat jaký mají kde sady a působí to na mě podobně jako hodinky. I když jsem toho s nima moc nenakreslil, koupil jsem v nejbližší trafice i ty vodovky a ty mi zatím vyhovujou asi nejvíc. Ty pastelky občas použiju k dostínování / finalizaci. Je dobrý, že to jde občas kombinovat. Jinak nesčetný tutoriály na YT mě k tomu vlastně víc postrčily, abych to zkusil. Fascinujou mě dvě věci: - jak lze vodovkama po prvotních matlanicích vlastně postupným doplňováním detailů vytvořit opravdu pěkný dílo (i všedních věcí) - jak lze prakticky i nedbalým skicováním a dobarvením vytvořit opět zdánlivě sice jakoby načmáraný, ale ve skutečnosti pěkný dílo, na kterým je na první pohled poznat co to je (typicky tzv. urban sketching). A v tom zatím vidím svůj problém. Jsem až moc velkej puntičkář. Edit: pak sem teda ještě hodím svoje vyloženě první pokusy Upraveno 28. prosince 2021 uživatelem Radik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se