Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Michael Madsen

81fb47b60de6eb3179785501dcef4842.jpg

Sonny Black R.I.P.

Ve stinu gangu
Donnie Brasco
Kill Bill
Gauneri
a mnoho dalsich

Odesláno z mého SM-G990B2 pomocí Tapatalk

• Sad 5
Odesláno
před 2 hodinami, vzduch napsal:

R.I.P. Klára Kolouchová. Odešla při tom, co milovala.

Ach jo, znal jsem ji osobně, skoro vrstevnice :-((

Odesláno

R.I.P. Klára Kolouchová, Nangá Párbat, osudová hora mnohých horolezců.

Stejně, přijde mi to jako zásah osudu pod Huascaránem v roce 1970, Expedice Peru.... 

Odesláno

Uzasna Klara

Doporucuju pustit si film K2 vlastni cestou (treba na oneplay), i kdyz ted se na to diva hodne tezko.

Je videt, jak strasne to u nas maji i ty vyjimecne zenske. Kdyz vedle extremni fyzicke a mentalni zateze z hodnoceni/prijeti rizik dnes a denne celi jedne zatezi navic, ze okoli neprijima to, ze jde vlastni cestou

Odesláno
před 14 minutami, maama napsal:

Uzasna Klara

Doporucuju pustit si film K2 vlastni cestou (treba na oneplay), i kdyz ted se na to diva hodne tezko.

Je videt, jak strasne to u nas maji i ty vyjimecne zenske. Kdyz vedle extremni fyzicke a mentalni zateze z hodnoceni/prijeti rizik dnes a denne celi jedne zatezi navic, ze okoli neprijima to, ze jde vlastni cestou

Videl jsem, ale uprimne musim rict, ze sice jako dobre vykony a tak dale, ale na me pusobila velice egoisticky a sobecky. Nebo nevim jak to presne popsat. Kazdy takovy je trochu blazen, to je jasny. Nekteri mene, nekteri vice. Ale je to nekdy slozite to pobrat, kdyz se treba jedna o mamu od deti.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 11 hodinami, Zdenek1307 napsal:

Videl jsem, ale uprimne musim rict, ze sice jako dobre vykony a tak dale, ale na me pusobila velice egoisticky a sobecky. Nebo nevim jak to presne popsat. Kazdy takovy je trochu blazen, to je jasny. Nekteri mene, nekteri vice. Ale je to nekdy slozite to pobrat, kdyz se treba jedna o mamu od deti.

Z nějakého důvodu jsem nikdy nedokoukal žádný dokument s Klárou do konce, ani si nekoupil knížku, ani nebyl na besedě, asi to její ego jak píšeš. Má ho většina světových lezců, ale tady mi to nějak nesedlo. Na druhou stranu jsem ji hodně obdivoval, ženský to v horách nemají lehké a hrábnou si daleko víc jak chlapi řekl bych....R.I.P Kláro 🙏

• Like 1
Odesláno

Panove fejspalm. Vo tom jsem psal. I tady jsme schopny pobrat jen prvni plan mnohovrstevnyho pribehu a trousit zjednodusujici soudy?

Prave ten ranec z kombinace takovych soudu a otevrenych urazek vox populi, kterym u nas zeny celi, kdyz vykouknou z prumeru + jejiho jasne vyjadrenyho vedomi toho, ze jeji pripadna smrt dopadne na jeji nejblizsi a ne na ni, musel bejt hrozivej. Jeji schopnost tohle unest byla tou pridanou hodnotou, ne uspech, ne plac, ne tragicky dovetek z Nanga Parbat.

Nikdy nikdo nechlacholil brecici deti planymi sliby, ze jo. Na soucasny vystup egoisticky a sobecky odjeli oba rodice.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 2
Odesláno (upraveno)

To lezení do prdele zenskejm si tady na fóru snad muzeme odpustit ne? Nejsme v korporaci nebo v US firmě. Proste pišme názory bez obalu, některý jsou holt někdy nepříjemný no.

Upraveno uživatelem Frantik
  • Like 2
  • Dát hlas 4
Odesláno (upraveno)

To maama: Nevím jak to mají ostatní lidé na zeměkouli, ale zrovna do mě jsi se s tímto názorem moc netrefil 😆 Já obdivuji lezce po celém světě bez rozdílu na pohlaví, a vůbec se nestydím říct zda-li mě osobností sedli nebo nesedli, ale to je pouze můj osobní pohled, každopádně výkony všech jsou obdivuhodné a Klára byla samozřejmě také velká borka s tím co dokázala 👍 Jinak doporučuji film K2: Touching the Sky, pokud má někdo problém s tím že rodiče nechají děti doma a jedou si zalézt.

Upraveno uživatelem African
Odesláno (upraveno)

V tomto smeru to muzeme vzit tak nejak plosne, od podlahy, motorky, F1, lezeni, potapeni... a tak dale. Vsude ciha nebezpeci. Ja teda za sebe muzu rict, ze co se narodila dcera, tak jsem proste zvolnil. Delam stale co jsem delal, ale asi vic s rozumem a s vedomim, ze je tady porad nekdo, kdo me potrebuje. Ale i s vedomim, ze muze nastat cokoliv a kdykoliv... i doma na gauci. Asi mi prave chybi ten zasadni gen urcite sobeckosti a egoismu. Ale jak rikam, kazdymu tolik stesti, kolik unese. Klara fajn, sikovna zenska, ale mam tam ALE. To je vsechno. Otocime stranku...

Upraveno uživatelem Zdenek1307
  • Like 1
  • Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)

Tak jsem si přečetl sled několika soukromých zpráv, které se mi objevily ve schránce s ohledem na RIP paní Kolouchové a odpovim k tomu jen to, že stejně bych reagoval, kdyby to byl muž...s ohledem na děti (například Mackiewicz). Nemíním se nijak obhajovat ani rozdmýchávat nějaké vášně. Je to jen můj subjektivní názor na věc, která se stala. Nemá to nic společného s pohlavím, rasou nebo náboženským přesvědčením. Jak už jsem psal... každému tolik štěstí, kolik unese. 

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odesláno

Frederick Forsyth (25.8.1938-9.6.2025)

Jeden z mých oblíbených spisovatelů, všechny knihy jsem přečetl několikrát. A znal jsem některé lidi, které zmiňoval ve svém životopise, když navštívil Prahu jako tajný agent "britské inteligence".

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...