Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

EvD - budiž mu země lehká, ale ty sračky, to se fakt číst nedalo. Změř nějaký rozměr pyramidy, vyděl ho číslem, které sis vymyslel, a strašně se div, že Ti vyšla magická hodnota. Tohle Ti vystačí tak na půlku knížky, a zbytek už vycpeš senem ....

• Dát hlas 1
Odesláno
V 7. 1. 2026 v 19:01, geometr napsal:

Jiří Witzany, bývalý rektor ČVUT a děkan Fakulty stavební ČVUT.

Odpočívejte v pokoji pane profesore.

před víc jak čtvrtstoletím nám přednášel "kápíčko" - konstrukce pozemních staveb. dobrej chlap. 

Odesláno

Ad EvD: s odstupem času ho beru jako úspěšného spisovatele, který přišel se specifickou formou žánru science-fiction, jakou lidi ve své době (coby moderně znějící novinku) doslova hltali. Jasně že spousta věcí v tom vždycky stála na vodě - ale nebylo to podáváno jako dogma, soudný čtenář si mohl rozšířit obzory o témata o kterých do té doby ani netušil a závěr si mohl udělat sám. Po 50 letech je to bohužel dávno překryté inflací balastu od profesionálních "záhadologů" (třeba na Discovery už je jeden pozná podle potrhlého kukuče, protože je recyklují všude kde se dá), kteří budou klidně tvrdit že je země placatá, zlé nanoboty ve vakcín vyrobili emzáci a že nás ochrání Savo s octem - ale taková je dnešní "lajkovací" mediální realita, která už s původním "sci-fi étosem" nemá nic společného. -_-

Odesláno

RIP, četl jsem od něj všechny knížky. Jeho podcasty jsem čas od času koukal a minulý měsíc už sdílel z nemocnice a nevypadalo to s nim dobře. Tak trochu jsem to čekal. 😕

Odesláno

Ota Zaremba! Když jsme byli malí , tak jsme zvedali kdeco( nejvíc polena )  nad hlavu a říkali jsme “ jsem jak Zaremba “  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...