Přejít na obsah

běhání

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...

Ahoj, běhá tu někdo v Altra Provision? Jsou v pohodě? Doteď jsem běhal v Asics Kayano a pomalými krůčky začínám běhat s dropem 0 - teď běhám kratší běhy s Altra Lone peak, neboť na chůzi již delší čas používám barefoot a vyhovuje mi to. Altra Provision se liší od ostatních modelů tím, že jsou navíc pronační, což bych na delší běhy uvítal. 

Určitě nemám v plánu přejít na běh v barefoot, ale Altra má veškeré parametry barefoot až na to, že jsou tlumené, což je pro mě ideální. 

altra-provision-6-running-shoes-2.jpg

altra-provision-6-running-shoes.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 59 minutami, Beet napsal:

Já nebudu. :) Běžel jsem ji 4x, ovšem naposledy v roce 2005. Pak jsem se odstěhoval z Prahy.

Ať se dáš do kupy.

díky ... přihlásila nás přítelkyně, jen mi to tehdy zapomněla říct, resp se zeptat ... ale prej rovnou i hospodu potom, tak jí zabiju až s plným žaludkem, no 🙂

Odkaz ke komentáři

V 5. 11. 2023 v 9:17, moco napsal:

Ahoj, běhá tu někdo v Altra Provision? Jsou v pohodě? Doteď jsem běhal v Asics Kayano a pomalými krůčky začínám běhat s dropem 0 - teď běhám kratší běhy s Altra Lone peak, neboť na chůzi již delší čas používám barefoot a vyhovuje mi to. Altra Provision se liší od ostatních modelů tím, že jsou navíc pronační, což bych na delší běhy uvítal. 

Určitě nemám v plánu přejít na běh v barefoot, ale Altra má veškeré parametry barefoot až na to, že jsou tlumené, což je pro mě ideální. 

altra-provision-6-running-shoes-2.jpg

altra-provision-6-running-shoes.jpg

Ti závidím, já ty Altra nedávám, každý běh mě bolí achylovka.... první kilometr paráda a pak jsem v prdeli. 😟

Odkaz ke komentáři

V 9. 11. 2023 v 3:02, guzmic napsal:

Ti závidím, já ty Altra nedávám, každý běh mě bolí achylovka.... první kilometr paráda a pak jsem v prdeli. 😟

Já začal pomalu, prakticky minulý rok jsem začal chodit v ponožkách Skinners do posilovny, letos před létem jsem si koupil barefoot gumové botky (místo crocs), ve kterých jsem strávil většinu léta (chození) no koncem léta jsem pořídil barefoot tenisky a na podzim Altra Lone peak a začal jsem v nich běhat. Je to rok a stále když jdu delší trasu po městě v barefoot, tak nohy - svaly - cítím. Prakticky, když jdu, tak mám pocit, že ty nohy stále procvičuju, kdežto v normálních botech mám pocit "mrtvé" nohy/chodidla v botě. 

Odkaz ke komentáři

Já od roku 2016 víceméně přešel na barefoot obuv kromě náročných aktivit (běh a vysokohorská turistika s báglem). Tam nedám dopustit na "konvenční" obuv. Můj názor je, že běh v barefootech vyžaduje hodně hodně času s nejasným výsledkem, ale vysokým rizikem. Taky většinu času člověk neběhá, ale chodí, a tudiž normální obuv na chůzi je důležitější.

Moje doporučení je: doma chodit bos, venku v barefootech (boty/sandály), běhat v dostatečně širokých botách, ale aspoň s nějakým tlumením (a klidně i s dropem).

Odkaz ke komentáři

před 39 minutami, Ajaj napsal:

hele a co přesně tím barefootem sledujete? Neberte to jako pruzení, ale nějak nechápu k čemu běhat v něčem, kde mám po 2km pocit, že mě mlátili tyčí přes achilovky.

No já v nich neběhám, ale chodím… Za ty roky se mi krásně srovnaly prsty, nohu pořád posiluješ (klenbu atd), celkově pecka… Na běhání za mě nesmysl.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, redd napsal:

Já od roku 2016 víceméně přešel na barefoot obuv kromě náročných aktivit (běh a vysokohorská turistika s báglem). Tam nedám dopustit na "konvenční" obuv. Můj názor je, že běh v barefootech vyžaduje hodně hodně času s nejasným výsledkem, ale vysokým rizikem. Taky většinu času člověk neběhá, ale chodí, a tudiž normální obuv na chůzi je důležitější.

Moje doporučení je: doma chodit bos, venku v barefootech (boty/sandály), běhat v dostatečně širokých botách, ale aspoň s nějakým tlumením (a klidně i s dropem).

Naprosto souhlasím, mám Barefoot sandály a dvoje boty na běžné nošení, to pohodlí je neskutečné, ale běhat v tom pořádně nemůžu.

Teď mám rozšířené Hoka  challenger 6 ale ještě o chlup širší bych zvládnul.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...