Přejít na obsah

Tak které byste brali...  

46 hlasů

1. 1. Tak jaké?

• Longines conquest GMT
    • Tutima Flieger

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Já teda nevím, ale ty Alpiny nejsou vůbec špatné hodinky. Zrovna nedávno jsem na ně viděl na Youtube recenzi od the Urban Gentry a zkrátka jsou dobré. Jasně, jsou sportovní, ostře řezané, velké, ale přesně takové být mají. Jasně, nebudou volbou pro konfirmního chlapíka pod svetr, ale pro aktivního člověka do přírody, na kolo, sportovně laděnou dovolenou, jsou skvělé. Jediné, co bych měl strach a co bych před koupí velice zvažoval, je ten atypický gumový pásek. 

Z výběru dvou za mě Longines. Jen asi potřeba je hodit na ruku a vyhodnotit si tu tloušťku, tuším 14,5 mm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Bral bych Longines. Prostě proto, že se mi líbí víc. Konkrétně korunka a ochrana korunky jsou pro mě zajímavé detaily. Čistý styl ciferníku, aplikované indexy na mě působí líp než indexy rozdělené červené micročísla u Tutima. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, kork74 napsal:

Bral bych Longines. Prostě proto, že se mi líbí víc. Konkrétně korunka a ochrana korunky jsou pro mě zajímavé detaily. Čistý styl ciferníku, aplikované indexy na mě působí líp než indexy rozdělené červené micročísla u Tutima. 

Díky za názor ;)

Odkaz ke komentáři

Mě se značka MIDO líbí, a jelikož si zmínil GMT komplikaci kterou miluji, tak proč ne něco od nich...Oceanstar je třeba fajn. Každopádně ať se rozhodneš pro jakékoliv GMT, must be thrue GMT viz devátá minuta, aby skákala hodinka, jinak to nemá smysl, ale to asi víš :cheers:

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři

V 14. 4. 2023 v 11:45, Chronopetr napsal:

Z výběru dvou za mě Longines. Jen asi potřeba je hodit na ruku a vyhodnotit si tu tloušťku, tuším 14,5 mm.

Naprostý souhlas. Tyto GMTcka má kolega v práci s modrým ciferníkem a vůbec mi nesedí poměr průměru hodinek k jejich výšce. Jsou pocitově relativně malé a dost vysoké. Klasické Conquesty 41mm mi přitom sedly naprosto perfektně a dlouho jsem je sám nosil.

Upraveno uživatelem petr4612
Odkaz ke komentáři

@African jasný... Já to GMT ale stejně nevyuziju, ale tuhle komplikaci sem ještě neměl :D

@petr4612 no zas mi to nepřijde tak dramatické...asi by to chtělo vidět live. Moje Ball roadmaster rescue mají tak 41mm a výšku 14,8 a je to cajk. Ale je fakt, že luneta je opticky zvětšuje.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, Gustaf napsal:

@African jasný... Já to GMT ale stejně nevyuziju, ale tuhle komplikaci sem ještě neměl :D

@petr4612 no zas mi to nepřijde tak dramatické...asi by to chtělo vidět live. Moje Ball roadmaster rescue mají tak 41mm a výšku 14,8 a je to cajk. Ale je fakt, že luneta je opticky zvětšuje.

Podle fotky bych vůbec netipnul, že ty Bally jsou jen 41mm. 😱 Ale zelene jsou parádní.👍

U těch Longinesu je to asi můj pocit, ale opravdu mi GMT nesedí kvůli výšce. Doporučuji zkusit.😉 Jinak přidávám hlas k těm Alpinam ty se mi líbí víc, než původní návrh.😁

Odkaz ke komentáři

Vy mě to vůbec neděláte lehký....a já sobě taky ne. Kromě dvou v anketě, Mido a alpina se mi ještě zamlouvají oris big crown propilot...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, Gustaf napsal:

Vy mě to vůbec neděláte lehký....a já sobě taky ne. Kromě dvou v anketě, Mido a alpina se mi ještě zamlouvají oris big crown propilot...

V žádném případě ti to ulehčovat nemíníme :-)))- tyhle jsem měl a jsou to hodně parádní hodinky. Ty bych ti z klidem doporučil ihned.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Chronopetr napsal:

Oris super, jen teda zase 45 mm bez lunety...opticky to budou hodně velké hodinky.

Jak píše pebe, tyhle jsou 41mm, 45 mají komplikaci day/date. Tyhle Orisky jsem taky chtěl, ale nakonec jsem se rozhodl pro Mido a to kvůli strojku. Po konzultaci s Rudou z Onyxu jsem naznal, že Sellitu, kterou tyto hodinky disponují, asi nechci. Dost mne od tohoto strojku zrazoval ohledně spolehlivosti, výdrže a i servisu. Tak jsem dal na jeho radu a obecně se Sellitě vyhýbám. Ale je už nějakou dobu na trhu a do hodinek ji místo ETY dává spousta renomovaných výrobců, takže možná to postupně vychytají.

Odkaz ke komentáři

Jo, pardon, tyhle pouze s datem jsou 41 mm. Častěji jsem ale narážel na day/date verze, kde i bez komplikací mají 45 mm, viz zde https://www.tovys.cz/panske-hodinky-oris-big-crown-propilot-01-752-7698-4164-07-5-22-15fc-p-208286/?gad=1&gclid=CjwKCAjwov6hBhBsEiwAvrvN6IUtUTIWuFRKQlv7vX2V7kZGWVRZKRrDxyTGroFYGvYpips_Fy3n6hoCpfsQAvD_BwE

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...