Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nebyla to ironie. Ty to máš dycky takový čistý, jednoduchý a přitom pěkný, a zároveň nenucený.

Yop, MS Junior je mazec.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Dcera (10 a něco) to sleduje, vždycky musím s ní. Je z toho hrozně unešená, rozhodla se, že se naučí vařit.

Včera udělala k snídani palačinky, tak 95% procesu bylo na ní, já jsem jí pomohla doladit hustotu směsi a zlikvidovat nádobí. 

 

.. no dik, ale to je zas nejaka ironije, ne?
.. jinak, neska jsem nahodou pri listovani programy natrefil na masterchefa junior.. docela sila, co tam 11, 12 lety deti predvadi... masakr..

Odesláno

Tohle je neskutečný vlákno. Já taky strašně rád vařím, ale bohužel neumím fotit, aby to bylo k pochlubení. 

Odesláno

Tady taky nejsme ve fotovlákně ;) 

Jinak na ten Sprite bacha, dneska jsem vyhazoval láhev a ono už to není Sprite, ani nááááhodou.
Je to "nízkoenergetická limonáda", cukr z toho zmizel, je tam gluk-fruk sirup z kukuřice, jasný, co cpe
CC company v ČR do všeho místo cukru, ale je ho tam málo, až vůbec a zbytek sladidlo.
Schválně mrkněte na krámě na etiketu, je to vlastně Sprite light.
Jak to nekupuju tak je to pro mě nóvum, sorry jestli sem právě objevil ameriku.

 

tam aspoň mají Sprite s cukrem a dobrej

takže při vaření tam dosypte cukr nebo použijte tu kombinaci s medem, stejně je lepší :) 

Odesláno

Mam todle od Anova:

https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/

 

K tomu sem si upravil plastovou bednu z Ikea.

Je to super, ale chce to čas, takže to nakonec nepoužívam zas tak často.

 

8c8a8b82d1d4609a8e93cc0eeff960c0.jpg

Odesláno

Diky asi vezmu taky tu tyc. Kdyz tam dam cerstve hovezi, klidne na celou noc. Docilim toho ze bude medium a mekke? Nebo musim stejne pouzit starene maso?

Odesláno

Samozřejmě jako se všim ? čim lepší maso, tim lepší. Na druhou stranu i ?horší? maso se dá udělat tak, aby ses z toho posadil naprdel. Prodloužíš čas, podobně jako bys to natáhl při pomalém pečení. Dělal jsem takhle obyč zadní, nestařené, a nebe v hubě.

Odesláno

Mám jiný model toho lidláckého hrnce. Stál tuším 1299. Mám na něj jedinou stížnost - nepřesný termostat. Musel jsem si s pomocí dalších teploměrů vyrobit tabulku, která nastavená teplota na hrnci odpovídá které reálné teplotě lázně. Jinak se mi zdá, že ty hrnce budou o něco úspornější díky lepší odizolovanosti nádoby - menší tepelné ztráty při dlouhém vaření. 

Na druhou stranu ty tyčky mají tu výhodu, že fungujou v jakékoliv nádobě, tím pádem jsou mnohem lépe přenosné/převozné (na dovču) než hrnec a zvládnou udělat i něco většího, než co by se vešlo do nádoby hrnce.

Jinak sous vide doporučuju. Supr je to třeba na vepřové, které dělávám cca na 58 - 60 stupňů a je pak krásně šťavnaté. (A než se do mě pustíte do kritiky růžového vepřového, tak si o tom něco prostudujte, jako jsem to udělal já a vzpomeňte si, jakou měla barvu ta krásně šťavnatá panenka, která vám tak chutnala tudle v restauraci - kde by si asi podávání zdravotně závadného masa dobře rozmysleli.) Předdělávám v tom i věci na gril, aby to pak bylo rychleji a s jistotou správného propečení, hamburgery (55 stupňů), kuřecí křídla a paličky (72 až 74 stupňů), vepřové a hlavně, vážení, ty steaky ... Taková kilová stařená picanha, která si v lázni leží už od rána a pak se k obědu hodí ovonět a zhnědnout na gril  ... to je teprve nebe v hubě.

Poslední tip k sous vide - používám ziplock sáčky z ikei místo zavakuovávání. Na youtube jsou návody. Je to menší plýtvání, protože sáček jde použít několikrát, jen ho po použití propláchnu a hodím hned do mrazáku, aby v něm nezačalo něco růst.

Odesláno

Kdyz delas treba ty veci na grill, je nutne abych to opekl hned po vyndani? Nebo to bude fungovat i kdyz si to prichystam den dopredu? :D Nerikam ze to chci delat cilene, ale nekdy by se to hodilo. :D

Odesláno

Kdyz delas treba ty veci na grill, je nutne abych to opekl hned po vyndani? Nebo to bude fungovat i kdyz si to prichystam den dopredu? :D Nerikam ze to chci delat cilene, ale nekdy by se to hodilo. :D

Jestli vládneš angličtinou, tak doporučuju juťubový kanál Sous Vide Everything, kde dělají super pokusy ve stylu steak a čerstvý, třený kupovaný nebo sušený česnek, co je lepší ... steak a máslo dávat, nedávat (nedávat, mimochodem), atd. Zkoušeli právě i udělat steak v sous vide, pak ho nechali v sáčku asi 5 dní v ledničce a srovnávali s čerstvým. Ten z ledničky nechali pak před ogrilováním v sous vide jenom "přihřát" asi půl hodiny. Rozdíl byl podle nich jenom v tom, že ten steak z ledničky byl líp prosolený a víc cítit pepřem a česnekem, který na to dávali. Šťavnatost a křehkost téměř stejná. Já jsem udělal podobnou zkušenost se stařenou veverkou. Takže na případnou nedělní grilovačku určitě jde maso vrazit do sous vide už v sobotu, nebo klidně v pátek, udělat to všechno a pak jenom před použitím přihřát v lázni. Výhoda je taky v tom, že všemu stačí vyloženě chvilička, protože nic se nepotřebuje "propékat", takže pokud se má nakrmit větší počet lidí jídlem z grilu, tak to je velké urychlení.

Návštěvník
Odesláno

Kluci sakra Vy mi dáváte, objednal jsem ten bazmek    :frusty: , jak říkal Pan Kuchař v luxusu na talíři, když najdete v kuchyni prkýnko, najdete taky přístroj na sous vide  :lol2:  A teď zásádní dotaz, jakou vakuovačku ? 

Odesláno
Odesláno

Já mám to https://anovaculinary.com/?adnet=g&gclid=CjwKCAjwhbHlBRAMEiwAoDA34wBoQKCg2vZWw3QAkWEfPedCwdCyZtiDvpSOfW6wGHEl6TpjyTJWzBoCAUgQAvD_BwE

 

Model wifi a jsem spokojen. Zasilka jde z Holandska, takze bez cla. Mam to asi 2 roky a vyuzivam hodne

A k tomu plastovku primo na to z ebay

2c4344ef0a2a3bf65e1296ad5e76b985.jpg

 

V akci:

 

73ebd9dc585a4b98af2eea66b56a0817.jpg

Odesláno

Ahoj, nahodite mi nekdo vas osvedceny recept na tartar z lososa. Na netu je spousta receptu a kazdy jiny. Diky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...