Maxel Odesláno 7. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2019 (upraveno) Nebyla to ironie. Ty to máš dycky takový čistý, jednoduchý a přitom pěkný, a zároveň nenucený. Yop, MS Junior je mazec. Upraveno 7. dubna 2019 uživatelem Maxel
krutor Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Ma tady nekdo neco na sous vide? Zvazuju porizeni z Lidlu https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Sous-Vide-Stick-SSVS-1000-A1/p100247483 nebo https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Elektricky-hrnec-Sous-Vide-SVSV-550-B2/p100206758
KatkaB Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Dcera (10 a něco) to sleduje, vždycky musím s ní. Je z toho hrozně unešená, rozhodla se, že se naučí vařit.Včera udělala k snídani palačinky, tak 95% procesu bylo na ní, já jsem jí pomohla doladit hustotu směsi a zlikvidovat nádobí. .. no dik, ale to je zas nejaka ironije, ne?.. jinak, neska jsem nahodou pri listovani programy natrefil na masterchefa junior.. docela sila, co tam 11, 12 lety deti predvadi... masakr..
Pafelik Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Tohle je neskutečný vlákno. Já taky strašně rád vařím, ale bohužel neumím fotit, aby to bylo k pochlubení.
Tom4 Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Tady taky nejsme ve fotovlákně Jinak na ten Sprite bacha, dneska jsem vyhazoval láhev a ono už to není Sprite, ani nááááhodou.Je to "nízkoenergetická limonáda", cukr z toho zmizel, je tam gluk-fruk sirup z kukuřice, jasný, co cpeCC company v ČR do všeho místo cukru, ale je ho tam málo, až vůbec a zbytek sladidlo.Schválně mrkněte na krámě na etiketu, je to vlastně Sprite light.Jak to nekupuju tak je to pro mě nóvum, sorry jestli sem právě objevil ameriku. tam aspoň mají Sprite s cukrem a dobrejtakže při vaření tam dosypte cukr nebo použijte tu kombinaci s medem, stejně je lepší
Maxel Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Ma tady nekdo neco na sous vide? Zvazuju porizeni z Lidlu https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Sous-Vide-Stick-SSVS-1000-A1/p100247483 nebo https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Elektricky-hrnec-Sous-Vide-SVSV-550-B2/p100206758Mam todle od Anova:https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/ K tomu sem si upravil plastovou bednu z Ikea. Je to super, ale chce to čas, takže to nakonec nepoužívam zas tak často.
krutor Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Diky asi vezmu taky tu tyc. Kdyz tam dam cerstve hovezi, klidne na celou noc. Docilim toho ze bude medium a mekke? Nebo musim stejne pouzit starene maso?
Maxel Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Samozřejmě jako se všim ? čim lepší maso, tim lepší. Na druhou stranu i ?horší? maso se dá udělat tak, aby ses z toho posadil naprdel. Prodloužíš čas, podobně jako bys to natáhl při pomalém pečení. Dělal jsem takhle obyč zadní, nestařené, a nebe v hubě.
krutor Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 To jsem chtel slyset. :-D Uz se tesim az to dorazi domu.
Maxel Odesláno 8. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2019 Hlavně dycky nezapomeň, že nakonec je potřeba vesměs maso zprudka zatáhnout na barvu. Jinak by ses nedivil, že to vypadá jak šedivá hmota
krutor Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Jo uz jsem trochu studoval recepty. Myslim ze jen ryby hazeli z pytliku rovnou na talir.
hufnor Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Ma tady nekdo neco na sous vide? Zvazuju porizeni z Lidlu https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Sous-Vide-Stick-SSVS-1000-A1/p100247483 nebo https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Elektricky-hrnec-Sous-Vide-SVSV-550-B2/p100206758Mám jiný model toho lidláckého hrnce. Stál tuším 1299. Mám na něj jedinou stížnost - nepřesný termostat. Musel jsem si s pomocí dalších teploměrů vyrobit tabulku, která nastavená teplota na hrnci odpovídá které reálné teplotě lázně. Jinak se mi zdá, že ty hrnce budou o něco úspornější díky lepší odizolovanosti nádoby - menší tepelné ztráty při dlouhém vaření. Na druhou stranu ty tyčky mají tu výhodu, že fungujou v jakékoliv nádobě, tím pádem jsou mnohem lépe přenosné/převozné (na dovču) než hrnec a zvládnou udělat i něco většího, než co by se vešlo do nádoby hrnce.Jinak sous vide doporučuju. Supr je to třeba na vepřové, které dělávám cca na 58 - 60 stupňů a je pak krásně šťavnaté. (A než se do mě pustíte do kritiky růžového vepřového, tak si o tom něco prostudujte, jako jsem to udělal já a vzpomeňte si, jakou měla barvu ta krásně šťavnatá panenka, která vám tak chutnala tudle v restauraci - kde by si asi podávání zdravotně závadného masa dobře rozmysleli.) Předdělávám v tom i věci na gril, aby to pak bylo rychleji a s jistotou správného propečení, hamburgery (55 stupňů), kuřecí křídla a paličky (72 až 74 stupňů), vepřové a hlavně, vážení, ty steaky ... Taková kilová stařená picanha, která si v lázni leží už od rána a pak se k obědu hodí ovonět a zhnědnout na gril ... to je teprve nebe v hubě.Poslední tip k sous vide - používám ziplock sáčky z ikei místo zavakuovávání. Na youtube jsou návody. Je to menší plýtvání, protože sáček jde použít několikrát, jen ho po použití propláchnu a hodím hned do mrazáku, aby v něm nezačalo něco růst.
krutor Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Kdyz delas treba ty veci na grill, je nutne abych to opekl hned po vyndani? Nebo to bude fungovat i kdyz si to prichystam den dopredu? Nerikam ze to chci delat cilene, ale nekdy by se to hodilo.
hufnor Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Kdyz delas treba ty veci na grill, je nutne abych to opekl hned po vyndani? Nebo to bude fungovat i kdyz si to prichystam den dopredu? Nerikam ze to chci delat cilene, ale nekdy by se to hodilo. Jestli vládneš angličtinou, tak doporučuju juťubový kanál Sous Vide Everything, kde dělají super pokusy ve stylu steak a čerstvý, třený kupovaný nebo sušený česnek, co je lepší ... steak a máslo dávat, nedávat (nedávat, mimochodem), atd. Zkoušeli právě i udělat steak v sous vide, pak ho nechali v sáčku asi 5 dní v ledničce a srovnávali s čerstvým. Ten z ledničky nechali pak před ogrilováním v sous vide jenom "přihřát" asi půl hodiny. Rozdíl byl podle nich jenom v tom, že ten steak z ledničky byl líp prosolený a víc cítit pepřem a česnekem, který na to dávali. Šťavnatost a křehkost téměř stejná. Já jsem udělal podobnou zkušenost se stařenou veverkou. Takže na případnou nedělní grilovačku určitě jde maso vrazit do sous vide už v sobotu, nebo klidně v pátek, udělat to všechno a pak jenom před použitím přihřát v lázni. Výhoda je taky v tom, že všemu stačí vyloženě chvilička, protože nic se nepotřebuje "propékat", takže pokud se má nakrmit větší počet lidí jídlem z grilu, tak to je velké urychlení.
Bert Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 A co teprve zkombinovat sous vide s vakuovaním :-)
Návštěvník Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Kluci sakra Vy mi dáváte, objednal jsem ten bazmek , jak říkal Pan Kuchař v luxusu na talíři, když najdete v kuchyni prkýnko, najdete taky přístroj na sous vide A teď zásádní dotaz, jakou vakuovačku ?
Rici-Pici Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Ma tady nekdo neco na sous vide? Zvazuju porizeni z Lidlu https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Sous-Vide-Stick-SSVS-1000-A1/p100247483 nebo https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Elektricky-hrnec-Sous-Vide-SVSV-550-B2/p100206758Já mám to https://anovaculinary.com/?adnet=g&gclid=CjwKCAjwhbHlBRAMEiwAoDA34wBoQKCg2vZWw3QAkWEfPedCwdCyZtiDvpSOfW6wGHEl6TpjyTJWzBoCAUgQAvD_BwE Model wifi a jsem spokojen. Zasilka jde z Holandska, takze bez cla. Mam to asi 2 roky a vyuzivam hodne
Rici-Pici Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 Já mám to https://anovaculinary.com/?adnet=g&gclid=CjwKCAjwhbHlBRAMEiwAoDA34wBoQKCg2vZWw3QAkWEfPedCwdCyZtiDvpSOfW6wGHEl6TpjyTJWzBoCAUgQAvD_BwE Model wifi a jsem spokojen. Zasilka jde z Holandska, takze bez cla. Mam to asi 2 roky a vyuzivam hodneA k tomu plastovku primo na to z ebay V akci:
Maxel Odesláno 9. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2019 A co teprve zkombinovat sous vide s vakuovaním :-)Ciwe, tos mi připoměl, že mam vakuovačku u Bellse od loňskýho ledna Musim mu napsat.
hator Odesláno 12. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2019 Ahoj, nahodite mi nekdo vas osvedceny recept na tartar z lososa. Na netu je spousta receptu a kazdy jiny. Diky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se