Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

U nas bylo pěkně, tak slow and sear kuřecí křídla. Naloženy na sucho, směs koření jsem si tentokrát namíchal sám. 3 hodiny v udírně na dřevěný uhlí (něco jako weber smoking tower), poslednich 30 minut pomazlit směsí medu a BBQ omáčky. Musel jsem zahnat ruce na fotku, většinou za 10 minut neni co fotit :D

20240428_163527~2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, fijo napsal:

Poprvé, wagyu... Žloutek, trochu sojovky a sůl.

IMG_20240429_190756.jpg

To vypadá opravdu luxusně 👍 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, fijo napsal:

Poprvé, wagyu... Žloutek, trochu sojovky a sůl.

Jako tatarák nebo jak se to jí? Loni jsem to měl na Filipínách jako stejk v sushi restauraci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nenapadlo mě to vyfotit, ale vypadalo to plus mínus nějak takhle... foto z netu
maso jsem dal na pánev, pár vteřin z obou stran a hotovo, radši jsem se do ničeho jinýho nepouštěl
ale určitě se dá jíst jako tatarák, zkusim příště

Torched Wagyu Donburi (with Yuzu Sansho Sukiyaki sauce and Quail Egg) –  Dear Juneberry…

Upraveno uživatelem fijo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 4. 2024 v 18:13, krutor napsal:

Abych se priznal kotletu jsem delsi dobu nedelal, ale videl bych to kolem 60*C. Mas uz to na platky? Ma byt hezky, hod to dopect na ohen. 🙂

 

V 26. 4. 2024 v 19:20, Maxel napsal:

60-62st. myslim značka ideál. Dvě hoďky by měly stačit.  
 

Díky kluci, dal jsem 62st. a necelé dvě hoďky . Hodil jsem na gril a pecka.. 

Jednu jsem zkusil na grilu bez súví a rozdíl byl znatelný, byla dobrá, ale ten rozdíl tam jasně byl :) 

Jinak placička měla cca 2cm na výšku, a to tukové krytí je sakra dobrý :) 

 

Upraveno uživatelem semi001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska nevařim. Dvoje velký hrany v bistru na zámku Ctěnice, k tomu slaninéza-kečup-chipotle, drahá švetskový koláč, na zapití domácí malinovka, a máme všichni na celej den vystaráno; ufff.

Kdo jste z okolí, doporučuju. Pecka dlabanec!

IMG_2539.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mé letité zkušenosti s wok pánví: úplně ma houby všechny hi-tech s nepřilnavým povrchem, a já nevím, co ještě. Nejlepší, a u toho jsem zůstal, obyčejná ocelovka ale hlavně: s pořádným hořákem, aspoň 4 kW, kterej pošle plamen po stěnách nahoru, a Ty můžeš vařit jako opravdový wok kuchař, a né něco šmrdlat dole u dna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ThomasB Když pominu wok (od kterého jsem se před lety kajícně vrátil k velké ploché hlubší pánvi, protože na současnou přípravu 4 stále větších porcí už by u nás ten "asiat" musel mít aspoň půl metru v průměru), je taky otázka jestli se má v té pánvi klohnit oldschool nad plamenem, na indukci (feromagnetické dno) a nebo i zapíkat (oddělitelná rukojeť). Vzpomínám že se tady svého času vychvaloval profesionální hardware "De Buyer" (kterým se masitá strava dá na úvod procesu i utlouct), ale kromě hvězdičkami ověnčeného velmistra @Tom4 tu asi nebude moc srdcařů co by na tuhle těžkou kuchařskou robotu měli morál. Klidně přiznám že hliníko-teflonové a jinak "nepřilnavé" pánve mi pro amatéra co se s jídlem nechce mordovat přijdou pohodlnější, akorát kvůli relativně rychlému opotřebení povrchu se musí bez nostalgie brát jako spotřebák - a určitě je dobré mít (na rozdíl od ťamana s jediným plechovým wokem na všecko) na výběr víc než jednu velikost, pro ty co nemají kde klidně i včetně "grilovací". U nás se třeba poslední dobou hodně věcí zapíká - a než furt něco přesypávat z pánve do pekáče (a pak to po sobě všecko umejvat), jsem aktuálně docela rád i za kousky z řady SmartClick z Tescomy na rohu. Odborníky na hoch kuchyni prosím brát výše uvedené jenom jako levný tip na "rychlou výměnu staré za novou a trochu praktičtější" :speak_cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...