Maxel Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna Butter chicken curry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna Hmmm tak to bych si dal, akorat misto pzitky bych dal koriandr. Ja jsem griloval vic druhu masa a na konec kure abych vyuzil tepla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna Jo, pažit byl náhrada, koriandr jsem zrovna nikde neschrastil. Grilovačka super, chystam se zítra. A to s tim zbytkovym teplem používam taky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 28. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna Filet mignon s maldonem, fazolky na slanině, pečené grenaille a majda s demi glace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 28. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna Tak jsem vcera poucoval a nakonec jsem taky nesehnal koriandr... (petrzel na okrasu) Kachna s pomerancovou hoisin omackou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 28. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna U nas bylo pěkně, tak slow and sear kuřecí křídla. Naloženy na sucho, směs koření jsem si tentokrát namíchal sám. 3 hodiny v udírně na dřevěný uhlí (něco jako weber smoking tower), poslednich 30 minut pomazlit směsí medu a BBQ omáčky. Musel jsem zahnat ruce na fotku, většinou za 10 minut neni co fotit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 29. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna (upraveno) Poprvé, wagyu... Žloutek, trochu sojovky a sůl. Upraveno 29. dubna uživatelem fijo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 29. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna To bych měl strach i rozbalit, že to nějak zkazím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 11 hodinami, fijo napsal: Poprvé, wagyu... Žloutek, trochu sojovky a sůl. To vypadá opravdu luxusně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna před 11 hodinami, fijo napsal: Poprvé, wagyu... Žloutek, trochu sojovky a sůl. Jako tatarák nebo jak se to jí? Loni jsem to měl na Filipínách jako stejk v sushi restauraci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 30. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna (upraveno) nenapadlo mě to vyfotit, ale vypadalo to plus mínus nějak takhle... foto z netu maso jsem dal na pánev, pár vteřin z obou stran a hotovo, radši jsem se do ničeho jinýho nepouštěl ale určitě se dá jíst jako tatarák, zkusim příště Upraveno 30. dubna uživatelem fijo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semi001 Odesláno 2. května Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května (upraveno) V 26. 4. 2024 v 18:13, krutor napsal: Abych se priznal kotletu jsem delsi dobu nedelal, ale videl bych to kolem 60*C. Mas uz to na platky? Ma byt hezky, hod to dopect na ohen. V 26. 4. 2024 v 19:20, Maxel napsal: 60-62st. myslim značka ideál. Dvě hoďky by měly stačit. Díky kluci, dal jsem 62st. a necelé dvě hoďky . Hodil jsem na gril a pecka.. Jednu jsem zkusil na grilu bez súví a rozdíl byl znatelný, byla dobrá, ale ten rozdíl tam jasně byl Jinak placička měla cca 2cm na výšku, a to tukové krytí je sakra dobrý Upraveno 2. května uživatelem semi001 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 3. května Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května Manželky první domácí pho (z vývaru z pečených kostí). Moc moc dobrý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května (upraveno) Dneska nevařim. Dvoje velký hrany v bistru na zámku Ctěnice, k tomu slaninéza-kečup-chipotle, drahá švetskový koláč, na zapití domácí malinovka, a máme všichni na celej den vystaráno; ufff. Kdo jste z okolí, doporučuju. Pecka dlabanec! Upraveno 4. května uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května Kluci doporučte nějakou Wok pánev , něco slušného, raději většího,díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května Mé letité zkušenosti s wok pánví: úplně ma houby všechny hi-tech s nepřilnavým povrchem, a já nevím, co ještě. Nejlepší, a u toho jsem zůstal, obyčejná ocelovka ale hlavně: s pořádným hořákem, aspoň 4 kW, kterej pošle plamen po stěnách nahoru, a Ty můžeš vařit jako opravdový wok kuchař, a né něco šmrdlat dole u dna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasB Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května Já bych se k téhle diskuzi rovnou připojil s dotazem celkově na pánve, s čím jste spokojeni? Budu muset koupit novou nějakou klasiku asi 28cm a nějakou malou 20cm na vajíčka a tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 4. května Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května @ThomasB Když pominu wok (od kterého jsem se před lety kajícně vrátil k velké ploché hlubší pánvi, protože na současnou přípravu 4 stále větších porcí už by u nás ten "asiat" musel mít aspoň půl metru v průměru), je taky otázka jestli se má v té pánvi klohnit oldschool nad plamenem, na indukci (feromagnetické dno) a nebo i zapíkat (oddělitelná rukojeť). Vzpomínám že se tady svého času vychvaloval profesionální hardware "De Buyer" (kterým se masitá strava dá na úvod procesu i utlouct), ale kromě hvězdičkami ověnčeného velmistra @Tom4 tu asi nebude moc srdcařů co by na tuhle těžkou kuchařskou robotu měli morál. Klidně přiznám že hliníko-teflonové a jinak "nepřilnavé" pánve mi pro amatéra co se s jídlem nechce mordovat přijdou pohodlnější, akorát kvůli relativně rychlému opotřebení povrchu se musí bez nostalgie brát jako spotřebák - a určitě je dobré mít (na rozdíl od ťamana s jediným plechovým wokem na všecko) na výběr víc než jednu velikost, pro ty co nemají kde klidně i včetně "grilovací". U nás se třeba poslední dobou hodně věcí zapíká - a než furt něco přesypávat z pánve do pekáče (a pak to po sobě všecko umejvat), jsem aktuálně docela rád i za kousky z řady SmartClick z Tescomy na rohu. Odborníky na hoch kuchyni prosím brát výše uvedené jenom jako levný tip na "rychlou výměnu staré za novou a trochu praktičtější" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. května Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května Na téma pánviček jsem tu předloni dával takové menší shrnutí. A platí vlastně i dnes. Tak s dovolením linkuji: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasB Odesláno 6. května Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května @Maxel diky! Litinu mam od Fabini a ta mi asi vydrzi uz naporad ten sendvic z lidlu vypada fajn, ale koukam, ze uz ji v nabidce nemaj. Kazdopadne asi pujdu taky cestou nejakych cenove dostupnejsich a pohodlnejsich kusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se