Návštěvník Odesláno 5. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2012 Přes víkend jsme byli doma, malá je nachcípaná takovou tou trojdenní letní virózkou a z přemíry času a nudy jsme blbnul. Sobota - v mrazáku byl kousek jehněčího a na zahradě hafo bylinek a ve sklepě chardonnay, tak jsem to smontoval dohromady Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dnes - zkusil jsem bramborové placky, pomaštěné husím sádlem a povidla Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. odpoledne při tenisu - chilli omáčka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. chilli, zázvor, česnek, rajský protlak, vinný ocet, kikkoman sojovka, cukr, gel fix, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 nemáte nějaký tip co udělat z rajčat? Ve fóliovníku toho na mě číhá asi tak kýbl. Z předchozí dávky jsme udělali domácí kečup. Něco sežeru za syrova, vcelku nebo v salátech ale když toho dozraje moc najednou tak to budu muset nějak zpracovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Lečo do sklenic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 Já miluju sušená rajčata v olivivém oleji + chilli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 V 7. 8. 2012 v 20:36, 'gandalf' napsal: Já miluju sušená rajčata v olivivém oleji + chilli. +česnek.... To je pochoutka pair excellance,ale chce to mít vícepatrovou sušičku,v troubě je to utrpení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 7. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2012 (upraveno) Jj - rajčata mám vlastní, chilli a česnek taky /jako břitva/. Trochu bazalky, dlouhý pepř .... Upraveno 7. srpna 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 10. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2012 Dnešní rychlogrilování-Kuřecí špízy a plněné žampióny Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2012 V 7. 8. 2012 v 20:36, gandalf napsal: Já miluju sušená rajčata v olivivém oleji + chilli. jaký na to máš recept? letos máme u tchána nadúrodu, tak by se nějaký prověřený recept šikl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2012 V 11. 8. 2012 v 8:03, Rudykopalsson napsal: jaký na to máš recept? letos máme u tchána nadúrodu, tak by se nějaký prověřený recept šiklOno je to celekm jednoduché, ale dlouho to schne. Rajčata nakrájíš na půlky, nebo čtvrtky /podle velikosti/, vybereš vnitřek, vyřízneš tu tvrdou část po stopce, mírně osolíš /to maso/ a sušíš. Ideální je slunce, ale v našich podmínkách se musíme spokojit se sušičkou. Okořenit podle vlastní chuti /česnek ..../. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2012 V 11. 8. 2012 v 10:59, gandalf napsal: Ono je to celekm jednoduché, ale dlouho to schne. Rajčata nakrájíš na půlky, nebo čtvrtky /podle velikosti/, vybereš vnitřek, vyřízneš tu tvrdou část po stopce, mírně osolíš /to maso/ a sušíš. Ideální je slunce, ale v našich podmínkách se musíme spokojit se sušičkou. Okořenit podle vlastní chuti /česnek ..../. Ok, a pak? nakládáš do oleje? Nebo necháš jen tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2012 Jj to koření namíchám do oleje a do toho to dám "dozrát". Ten olej se dá použít i opakovaně, já přidávám v podstatě jen chilli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 11. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2012 Sakra, to jsou chutě... asi budu muset opatřit sušičku, páč já rajčata rád, ale jen když jsou nějak upravená... Rajčata, česnek, cibule - prakticky jediná zelenina kterou pozřu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Naloženo jest, za týden budou hody. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 V 5. 8. 2012 v 15:41, Roman I. napsal: Přes víkend jsme byli doma, malá je nachcípaná takovou tou trojdenní letní virózkou a z přemíry času a nudy jsme blbnul. Dnes - zkusil jsem bramborové placky, pomaštěné husím sádlem a povidla Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. to mi kdysi, kdyz sem travil detstvi na morave, varila babicka- byla to velka dobrota asi si to budu muset nekdy zkusit udelat.kam se hrabou klasicke palacinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Nojo, přesňáky, to je žrádlo...moje babička do povidel míchá ještě mák, výborný jsou taky jako příloha k husacině, tak se to jí hlavně na Slovensku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek K Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Znám to jako lokše. Přesňáky ... to jsem ještě neslyšel. Ale dobrota je to stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 V 11. 8. 2012 v 16:51, gandalf napsal: Jj to koření namíchám do oleje a do toho to dám "dozrát". Ten olej se dá použít i opakovaně, já přidávám v podstatě jen chilli. děkuji za tip, první dvě skleničky hotový... jsem zvědav na výslednou chuť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 V 11. 8. 2012 v 8:03, Rudykopalsson napsal: jaký na to máš recept? letos máme u tchána nadúrodu, tak by se nějaký prověřený recept šiklPřidám paralelně s Gandalfem taky něco o rajčatech.Popíšu,jak to dělá moje máma.Předně chci říct,že nejvhodnější je odrůda San Marzano,a to z důvodu její"masitosti". http://m.rajcata.webnode.cz/bio-rajcata/rajcata-bez-chemie-pokus-2/tyckove-rajce-san-marzano/ Obyčejné rajče,které je plné vody bude po usušení placatá šlupka,ale proč to pro začátek nezkusit.Když není sušička,tak poslouží i trouba.Rajčata dle velikosti na půlky nebo čtvrtky,pokapat panenskýn olivovým olejem,potřít česnekem,posolit,něco oregana,pepře a do trouby.Na 80 stupňů se to dělá asi dva dny.Po usušení dej do skleniček,zalej extra virgin,nakrájej papričky a česnek-nejlépe český paličák.Skleničky jsou takto připraveny k uskladnění-nic už se nezavařuje!Kdysi jsem ten samý návod někomu dal a on to i přes upozornění převařil(škoda oleje)a ještě předtím pro"dobrý"šmak přidal maggi.Perly sviním.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Jezevcik: Nějaký tip, kde se dají sehnat v obchodě? docela bych si pár skleniček udělal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 12. srpna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2012 Tado,to nevím.Máma ty rajčata pěstuje.A ten česnek taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se