Karki Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 My taky doma vaříme bigus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Neni bigos druh vojaka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Neni bigos druh vojaka?Jo ,bigoš je označení pro vojáka ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Polske, kdyz je dobre udelane, tak skvele, jidlo je bigos s "o" a bez hacku nad "s", tedy zadny vojak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 no to je hezký! Na půl stránky dohadování jestli bigos nebo bigus nebo dokonce bigoš ale abyste taky napsali jak to děláte to né! Pokud vím tak to je něco ze zelí a předpokládám že recept bude nejspíš trošku odlišný v různých regionech, jak už to tak u lidových jídel bývá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 no to je hezký! Na půl stránky dohadování jestli bigos nebo bigus nebo dokonce bigoš ale abyste taky napsali jak to děláte to né! Pokud vím tak to je něco ze zelí a předpokládám že recept bude nejspíš trošku odlišný v různých regionech, jak už to tak u lidových jídel bývá.Ted jsi to trefil na hlavičku.Věřím,že každý recept bude trošku odlíšný.Daleko víc,než název. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 furt pindáte, zkusím popsat pokus česko - vietnamského přátelství . Do teplé vody nech namočit houby shitake a Jidášovo ucho. Do misky vsyp škrob, dolej vodu a vhoď kuřecí prsa nakrájená na proužky. cca 2 h. před vařbou Vezmi wok. Na sezamovém oleji orestuj česnek a na drobno nakrájený galangal (takovej zázvor), přes sítko sceď kuřecí maso a mrskni do woku, orestuj, přidej stonky pok choi (asijský zelí) když se redukuje voda dvě lžíce sojové omáčky a lžička rybí. Přidej houby, bambusové výhonky, stonek citronové trávy (pak ho vyhodíš, je tuhý), perilu, šalotku a koriandr nadrobno a dus. Mezitím uvař rýžové nudle. Když jsou uvařené, smis s masem ve woku. Vedle toho na kraj talíře trochu bobků již koupené sweet and sour omáčky z rýžového octa, karamelu, zázvoru, pomerančové kůry a hřebíčku. Nakonec posyp listy pok choi (chutnají jako mladá kedlubna) a sežrat. Důležité, nesolit, udělá to za vás sójová omáčkaBylo to poprvé, co jsem zkusil tuhle Ázii z defacto čerstvých věcí (jen ta sweet and sour doputovala z Thajska hotová). V puse chuť bylinková, hodně voňavá, jídlo lehký, kupodivu i konzervativní děcka vymetla talíře komplet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Me bys pohostil o tom zadna. Tuhle kuchyni mam rad. Casto na ni chodim, ale doma to nedelam, nemam na to ingredience ano nou hau. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Galgant, veit. ri?ng /předloni jsem si ho nechal posat z Vietnamu do chilli omajdy/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Me bys pohostil o tom zadna. Tuhle kuchyni mam rad. Casto na ni chodim, ale doma to nedelam, nemam na to ingredience ano nou hau. Ježíšek mi předloni dovezl tepanej ocelovej wok, který jsem u kamaráda nechal promaštěný prohnat výhní, potom v něm asi 30x rozpálil arašídový olej a vytřel papírovou utěrkou, dokud nepřestal černat, od první vařby neviděl při mytí saponát, pokaždý ho vytřu do sucha a natřu olejem, prostě se o něj starám příkladně, tak by byl hřích neatakovat aijskou kuchyni, zvlášť když u toho zasereš minimum nádobí, je to rychlý a strávnicky vděčný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Galgant, veit. ri?ng /předloni jsem si ho nechal posat z Vietnamu do chilli omajdy/ V tý SAPě stojí pořádnej štakl asi 30 korun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Já ho nemohl /na jihu/ sehnat, tak jsem to řešil takhle. Za 10 dní byl v Budějcích. On to bude spíš takovej Vitnamskej puškvorec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Roman I.: Jasny, vim to uz leta, nejlip vari konickari. Kamos ze Zlina prodava piskovaci komory, ale lepsi jehneci, nez od nej jsem nejedl. K tomu zajeti nadobi, na presne stejny postup mi ceka ve skrini velky tezky norsky hrnec z sede litiny. Koupil jsem ho na stejky a pecene kure na zeli a cibuli, ale nezaolejoval jsem ho dostatecne a poctive a opakovane, jako ty, a porad mi cerna a nechava v mase mirnou pachut. Musim na to vlitnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 Od jakziva bigos. Vsichni v mem okoli rikaji bigos, dve tretiny tridy na gymplu, co byly z gorolie, rikaly bigos, polaci rikaji bigos i ta Wiki rika bigos. Uz asi fakt kufierkor. Bigus, ja se posseru,..urcite rikas i żurok, gełąbki a bioła kiełbosa. :-)Moje etymologická teorie byla mým domácím lingvistou označena za nepravděpodobnou, nejspíše se dříve používalo "uo", no a polaci (a kuwiňoci) si nechali "o" a my progresivnější slezané "u" češč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2013 (upraveno) :-) No, je to sice blbost, ale je to vtipne. :-) Btw., k receptu, musim priznat, ze ten neznam. Nikdy jsem to doma nedelal, uzival jsem si ho vzdy jen v Polsku. Ale tam vzdy s chuti. Jo a jeste vyborny delaji na chate pod Kamenitym. Upraveno 18. srpna 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2013 dnes byla kočka na česneku, s rozmarýnem a žampiony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2013 Moje etymologická teorie byla mým domácím lingvistou označena za nepravděpodobnou, nejspíše se dříve používalo "uo", no a polaci (a kuwiňoci) si nechali "o" a my progresivnější slezané "u" češč.Bigos ani bigus :-) jsem jeste dělat doma nezkoušel, ale Žurek už několikrát, skvělá polévka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2013 (upraveno) dnes byla kočka na česneku, s rozmarýnem a žampionychudák mourek ty woe Upraveno 20. srpna 2013 uživatelem El Nano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Odesláno 21. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2013 Recept na bigus:Uzené koleno,uvařit do měka(tlakač),Vytahnout,dát kyselé zelí,nejlépe domací.Když začne zelí bublat,nasypat na kostky nakrajené(syrové)brambory.Až brambory změknou,nakrájené koleno vložit zpět.Zasmažka,probublat a sežrat.Dle chuti okořenit,já davám feferonky,bobkový list(na začátku,pochopitelně).Toto je recept,kterému,u nás doma,se odjakživa,říká Bigus.Možná,že originální,nebo původni recept na Bigos,nebo Bigus,je úpně jiný,ale,tak to znám a vařím ja.A je to fakt dobré.Omlouvám se za pravopis.Karki P.S.Co vím,tak polsky bibus,je podstatně hustší a více ingrediencí,např klobása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 21. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2013 Recept na bigus:Uzené koleno,uvařit do měka(tlakač),Vytahnout,dát kyselé zelí,nejlépe domací.Když začne zelí bublat,nasypat na kostky nakrajené(syrové)brambory.Až brambory změknou,nakrájené koleno vložit zpět.Zasmažka,probublat a sežrat.Dle chuti okořenit,já davám feferonky,bobkový list(na začátku,pochopitelně).Toto je recept,kterému,u nás doma,se odjakživa,říká Bigus.Možná,že originální,nebo původni recept na Bigos,nebo Bigus,je úpně jiný,ale,tak to znám a vařím ja.A je to fakt dobré.Omlouvám se za pravopis.Karki P.S.Co vím,tak polsky bibus,je podstatně hustší a více ingrediencí,např klobásaKoukám,že je skoro jak segeďák,jen se to nezahuštuje smetanou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se