Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Já dnes žebírko s hříbkovým brambůrkem a jako dezert jsem upekl dvě nohavice závinu se zelím, škvarky a domácí klobásou ze Vsetína. Asi to dopadne žlučníkovou kolikou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už je to tady samá husička, přidám jednu do zlatova dvanáct hodin pečenou.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po návratu z "pracovní" cesty do Itálie (sezona lisování olivového oleje, vino nuovo a další lákadla) jsem vlez do skleníku a tam překvapení: živé krásné chilli původem od gandalfa a s původním jménem Petrovo peni_s. Tak dnes kulinární večer - nejdřív zadělaný kakánek neboli ku_nda (pivní sýr, pivo, cibule, kmín):

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Pak očištěny chilli, následně budou lehce upečeny v oleji a naplněny směsí ušlehaného balkánu a modrého francouzského plísňáku a zality olejem. Pokud by byl zájem, cca 40 kousků paprik v zelené barvě (to jsou ty v košíku) a velikosti cca kovové padekačky můžu usušit a případnému zájemci za poštovné a bublinatou obálku poslat.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pečem kuře,  mobilfotka nic moc ale chtěl jsem tam nacpat odraz hodinek.  :cheff:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem udělal rodině radost uvařil jsem maso se sladkokyselou omáčkou, je to recept z Čínské kuchařky z roku 1983, doplněný závěrečným rozmixováním, je to tak mnohem lepší

 

Je to cca na 400g masa

smíchat 1 vejce, 50g mouky a lžička solamylu, sůl,  možno pro lepší vláčnost přidat trochu mléka, mělo by to být tak akorát husté, aby to dobře přilnulo k masu

po vymíchání do hladka přidat kousky masa (např. kuře, krůta, prase) zamíchat a nechat, klidně na stole

 

nakrájet (není nutné na jemno, bude se na závěr mixovat) 2x větší cibuli, 2x stroužek česneku, zázvor dle chuti. ale aspoň velikost půl palce, na oleji nechat zpěnit, 2. pol. lžíce octa, promíchat a zalít cca 0,5-0,75 l vývaru

přivézt k varu, přidat 2 pol. lžíce cukru, 6 pol lžic bílého vína, 4 pol. lžíce sojovky, po 15 min vaření zahustit "rozpuštěným" solamylem ve vode a vařit dalších 10 minut, na závěr rozmixovat do hladka

 

Na této omáčce je úžasné to, že vyjde v podstatě pokaždé trochu jinak, podle velikosti cibulí, síle zázvoru, typu vína i sojovky (Kikkoman je mnohem tmavší než Vitana)

 

V průběhu vaření je dobré si usmažit maso, viz obrázek, smažit jednotlivě a obracet kleštěma, jako příloha basmati rýže.

 

Dobrou chuť

 

 

 

 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rychly dotaz na mistni profiky. Chystam se pect husu (uplne obycejne: sul, kmin, dovnitr rozkrojeny jabko) a nevim jestli nasolit vecer dopredu nebo az rano pred pecenim. Co doporucite nebo preferujete? Diky 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes usmiřující nedělní oběd :) . Manželka mi udělala mé velmi oblíbené plněné domácí bramborové knedlíky s čerstvou uzenou krkovicí, kyselým zelím a zlatavou cibulkou. Teď se ale nemůžu hýbat :D .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...