Návštěvník Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Na foie gras je to malo nazloutly, na hrebenatky moc velky, ja to u ty fotky nedam
Hasňa Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 (upraveno) Hrebenatka? Edit: Aha, to uz Roman vyloucil. Upraveno 14. prosince 2013 uživatelem Hasňa
SCIFI Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Mořský ďas?jako vážně myslíš tohle hezký zvířátko?
tommas4 Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Sice vypadá jako já když lezu z hospody, ale maso má moc dobrý a filety vypadají podobně jako to co je na tom prkýnku, i když bez řezu skrz jsem v pasti, čumím na to deset minut a nic jinýho mě nenapadá.
SCIFI Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Mořský ďas?je to tak. fakt teda smekám. jsou to líčka z mořskýho ďase. je to opravdu zvláštní ryba a strukturou masa to je spíš kuře nebo humr. máš u mě pivo ;-)
tommas4 Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Líčka a ne filety! Tak to je jasný proč mi to nelezlo do palice, poznám, ale nemoh jsem to identifikovat přesně . . . sobota v práci u compu, tak už mi hlava vynechává :-)Pivo beru, jak pojedu přes Prahu tak se ozvu, případně když budeš mít cestu na sever Moravy tak dej vědět.
Bob Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Ja dnes jednoduse - tunakova pomazanka :-)
montemar Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 gandalfe, voni to az sem ... filo, ten nuz je mi nakej povedomej hiromoto saku hocho?
filo-boxer Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 Hotovo :-)Nadhera! gandalfe, voni to az sem ... filo, ten nuz je mi nakej povedomej hiromoto saku hocho? Jojo, muj nejoblibenejsi nuz.
JDenver Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 Jojo, muj nejoblibenejsi nuz. Můj také. Zdá se, že je docela rozšířený.
filo-boxer Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 Neni divu. Je za dobre penize, super sedi v ruce, ostry jako britva.
Kapo Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 Mám jej od pátku, na zátěž v kuchyni ještě čeká.
Viktor Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Dělal jsem o víkendu boršč. Dělám ho tak jednou za dva měsíce, je s tím docela práce. Musím na to dostat chuť. Když jsem v pátek nakupoval suroviny - červenou řepu, mrkev, petržel, celer, cibuli, kus předního hovězího - tak ukrajinská pokladní v Tesku radostně poznamenala: "A pan bude boršč varžit". Tak, tak, divčina. Pracuju podle moldavskýho receptu, který jsem už ztratil. Vím, že se to podle receptu mělo odehrávat ve třech hrncích, já to zjednodušil a jedu jen ve dvou. Nedávám tam zelí, patřím do užší skupiny borščologů, který zelí v boršči odmítaj. Taky nezahušťuju, to je podle mýho velký hřích většiny borščů v restauracích. Hlavním znakem mýho postupu je nastrouhání většiny červený řepy najemno, k tomu nastrouhám i jednu mrkev a petržel, pak to zastříknu citronem a na cibulce mučím na pánvi, na závěr do toho šoupnu rajčatovej protlak a trochu cukru nebo marmelády. Dávno předtím ve velkým hrnci vařím maso a kořenovou zeleninu, bobkáč a nový koření. Vařím přední hovězí a na poslední hodinku tam šoupnu kus krůtích prsou. Moje děti hovězí nejedí, takže tam mám jen na kousky nakrájený vařený krůtí, hovězí si dám jako svačinku společně s pejskem, což je fajnová chvilka tak ve dvou třetinách vaření. Taky vyhodím většinu vyvařený zeleniny, jen uvařený kusy řepy a mrkve nakrájím na drobno a na závěr s krůtím vrátím do hrnce. Předtím tam vmíchám podušenou strouhanou řepu. Lehce dokyselím octem. Chvilku ještě vařím a ochutnávám. Někdy tam šoupnu kelímek gelovýho vývaru, když se mi to zdá slabý. Většinou při vaření popíjím plzeňský nebo cider, tentokrát jsem měl doma nějaký divný estonský namíchaný mojito ve třetinkách. Bylo to hodně sladký, na etiketě jsem se dočet něco o jablečným víně a řadě příchutí. Manželce to nechutnalo, tak jsem si z toho dělal takovou long variaci na margaritu. Hodně ledu, tequila, trochu divnýho mojita, citronová šťáva a sodovka do velký sklenice, výborný to bylo. Velkej hrnec Už do skoro uvařenýho boršče jsem šoupnul kousky řapíkatýho celeru. V pánvi kejda ze strouhaný řepy Chef ochutnává Finito Se zakysanou smetanou na talíři Celá rodina můj boršč miluje, dáváme si ho třikrát po sobě, s čerstvým chlebem, dokud ho fšechen nesníme.
Tomas_2002 Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Vypadá moc dobře. Úplně jsi mě naladil. U nás v ukrajinský restauraci dělají nejlepší boršč co jsem kdy jedl, tak se tam po cestě z práce zastavím :-) Hned budu mít hezčí odpoledne ! :-)
Moty Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 S Hiromoto Saku Hocho jste mě namlsali natolik, že krom Santoku jsem objednal i Usubu :-)
Ondrej71 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Chystám se koupit litinový hrnec, zatím jsem zádný nemel. Jakou značku doporučujete a kde koupit?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se