Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na foie gras je to malo nazloutly, na hrebenatky moc velky, ja to u ty fotky nedam :(

Odesláno

Sice vypadá jako já když lezu z hospody, ale maso má moc dobrý a filety vypadají podobně jako to co je na tom prkýnku, i když bez řezu skrz jsem v pasti, čumím na to deset minut a nic jinýho mě nenapadá.

Odesláno

Mořský ďas?

je to tak. fakt teda smekám. jsou to líčka z mořskýho ďase. je to opravdu zvláštní ryba a strukturou masa to je spíš kuře nebo humr. máš u mě pivo ;-)

Odesláno

Líčka a ne filety! Tak to je jasný proč mi to nelezlo do palice, poznám, ale nemoh jsem to identifikovat přesně . . . sobota v práci u compu, tak už mi hlava vynechává :-)

Pivo beru, jak pojedu přes Prahu tak se ozvu, případně když budeš mít cestu na sever Moravy tak dej vědět.

Odesláno

Dělal jsem o víkendu boršč. Dělám ho tak jednou za dva měsíce, je s tím docela práce. Musím na to dostat chuť.

Když jsem v pátek nakupoval suroviny - červenou řepu, mrkev, petržel, celer, cibuli, kus předního hovězího - tak ukrajinská pokladní v Tesku radostně poznamenala: "A pan bude boršč varžit". Tak, tak, divčina.

Pracuju podle moldavskýho receptu, který jsem už ztratil. Vím, že se to podle receptu mělo odehrávat ve třech hrncích, já to zjednodušil a jedu jen ve dvou. Nedávám tam zelí, patřím do užší skupiny borščologů, který zelí v boršči odmítaj. Taky nezahušťuju, to je podle mýho velký hřích většiny borščů v restauracích. Hlavním znakem mýho postupu je nastrouhání většiny červený řepy najemno, k tomu nastrouhám i jednu mrkev a petržel, pak to zastříknu citronem a na cibulce mučím na pánvi, na závěr do toho šoupnu rajčatovej protlak a trochu cukru nebo marmelády. Dávno předtím ve velkým hrnci vařím maso a kořenovou zeleninu, bobkáč a nový koření. Vařím přední hovězí a na poslední hodinku tam šoupnu kus krůtích prsou. Moje děti hovězí nejedí, takže tam mám jen na kousky nakrájený vařený krůtí, hovězí si dám jako svačinku společně s pejskem, což je fajnová chvilka tak ve dvou třetinách vaření. Taky vyhodím většinu vyvařený zeleniny, jen uvařený kusy řepy a mrkve nakrájím na drobno a na závěr s krůtím vrátím do hrnce. Předtím tam vmíchám podušenou strouhanou řepu. Lehce dokyselím octem. Chvilku ještě vařím a ochutnávám. Někdy tam šoupnu kelímek gelovýho vývaru, když se mi to zdá slabý.

Většinou při vaření popíjím plzeňský nebo cider, tentokrát jsem měl doma nějaký divný estonský namíchaný mojito ve třetinkách. Bylo to hodně sladký, na etiketě jsem se dočet něco o jablečným víně a řadě příchutí. Manželce to nechutnalo, tak jsem si z toho dělal takovou long variaci na margaritu. Hodně ledu, tequila, trochu divnýho mojita, citronová šťáva a sodovka do velký sklenice, výborný to bylo.

Velkej hrnec

post-59-0-73570000-1387184932_thumb.jpg

Už do skoro uvařenýho boršče jsem šoupnul kousky řapíkatýho celeru. V pánvi kejda ze strouhaný řepy

post-59-0-87967300-1387184941_thumb.jpg

Chef ochutnává

post-59-0-40610200-1387184957_thumb.jpg

Finito

post-59-0-69001800-1387184949_thumb.jpg

Se zakysanou smetanou na talíři

post-59-0-22920400-1387184966_thumb.jpg

Celá rodina můj boršč miluje, dáváme si ho třikrát po sobě, s čerstvým chlebem, dokud ho fšechen nesníme.

Odesláno

Vypadá moc dobře. Úplně jsi mě naladil. U nás v ukrajinský restauraci dělají nejlepší boršč co jsem kdy jedl, tak se tam po cestě z práce zastavím :-) Hned budu mít hezčí odpoledne ! :-)

Odesláno

S Hiromoto Saku Hocho jste mě namlsali natolik, že krom Santoku jsem objednal i Usubu :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...