Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Už si nevzpomenu, která část krávy to byla, ale stejček s houbovým demi glace a toustíkem, pustil jsem tam toho dost, nadívaný křepelčí vejce, quesadillu, burgr....

a byl to šutr s kytkou, pak kytku hodili do koše, šutr do lavóru a šup dalšímu zájemci, ale moc jich tam nebylo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono ty šutry (hlavně břidlice) byly před několika málo lety docela hit. Není to trend, spíše moderní výstřelek

poplatný době. Už se to okoukalo a pomalu vytrácí z top restaurací, ale mezitím se docela rozšířily do restaurací

běžných, nedávno jsem dostal něco na břidlici v Lobster v obchoďáku v Olomouci.

Zrovna tedy omáčku na plochý šutr nevím, ale jako zpestření ty šutry nejsou až tak špatná věc. 

Odkaz ke komentáři

Ach jo, kolik století naši předkové zdokonalovali výrobu kameniny, keramiky, skla a porcelánu, aby nám teď novodobí frikulíni začali jako "hit" tlačit žrádlo servírované na prochcaném šutru, vydlabaném korýtku a nebo promaštěných novinách? Sorry, ale i to "prkýnko s okapem" beru na milost jedině v případech, kdy si na něm strávník musí relativně suchou flákotu a nebo pečivo sám krájet ostrým nožem, cokoliv jiného při hromadném stravování (viz onen lavór s kamením) IMHO svědčí spíš o absenci základních hygienických návyků...

Odkaz ke komentáři

No.. ne zrovna otrávit, ale řekněme že trvalo pár století různých nemocí a epidemií, než si evropské civilizace stran zpracování a servírování jídla vypěstovaly určité bezpečné hygienické návyky. Beru že "dobré prase všecko spase", jenže tyhle vidlácké výstřelky typu opakovaného servírování na neomyvatelných věcech a žraní holýma rukama už mi přijdou jako zbytečné čůrání proti větru...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

Ona ta tajemná "gastronomie" má několik směrů, a každá se sune jiným směrem.
Food plating je snad už skoro samostatná kategorie :)
Někde kde je obyčejný talíř skvělá volba, tak jinde sází třeba - na plechovku od sardinek :D

někdo použije sklo a trne hrůzou aby ho obsluha nezapatlala cestou ke stolu  . . .

jinde se vůbec s jídlem neobtěžují na talíř :)

jsou restaurace které nad tím přemýšlí a ladí talíře k jídlu

nebo snad jídlo k talířům?

pak jsou ti kteří koupí cool talíře, které umývači nádobí ze srdce nenávidí :D

a pořád jede klasicky sklo

a keramika . . .

To je tak zhruba letecky proběhnuto přes takové ty lepší světové restaurace. Hodně namátkově teda.

Odkaz ke komentáři

Doma nedam dopustit na klasickej bílej (max zelenej, že :) ) talíř. Na čem mi to nandá kuchař venku, to je na něm. Na mně je si udělat názor, zda tam zavítám znovu, ale zdařilé experimenty mi rozhodně nevadí.

Dneska zas klohnim doma, resp. u našich. Hot Koko Hadog = brioška podle Koko, náplň vobšlehnutá podle Hadog Philadelphia.

http://www.menudomu.cz/hot-koko-dog/

http://www.hadog.cz/burgery-hotdogy/

post-37766-0-81758500-1472383811_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...