Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak se to nepovedlo. Udělal jsem asi trochu víc vajíčka a špatně odhadl tloušťku masa, takže chuťově bez připomínek, ale wow efekt nad krémovým žloutkem se nekonal. [emoji45]

5515c9323d20097162e62834f13ed543.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Ja uz to zkoušel asi pětkrát a nikdy kuwa :-) Tak zase na ne zajdu do Maso&Kobliha a tam to trefí vždycky :-)

To je v Petrske a patri to tomu chlapkovi co ma v Petrske 25 Sansho ?

Upraveno uživatelem honza71
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Hele nechtělo by to ty vajíčka udělat úplně hrozně naměkko, jen aby to drželo formu, potom je zmrazit a tak to pýct? U toho Daye to je úplnej zázrak...

Odesláno

No, ted jsem dojedl rybickovou pomazanku s chlebem, vecer mam v planu delat gulas a dat si k tomu Plzen, ale najednou me prsla chut na ten gulas a dal bych si radsi tlacenku s octem, hmm.

Odesláno

No já ji dělám taky pokaždé podle nálady :)

Úplně mě dostalo že mladej tady má nějaký kamarády na přespání,

první až 4. třída. Půlka neví co to je žemlovka, čuměj na to jak

na zlomky :) ve škole jim to nevaří, jede tam pohanka, červená řepa

a co není celozrnný je fuj . . . :D

to je ale hloupá doba ve smyslu že JÁ jsem si udělal žemlovku

a smradi, který ji v tomhle věku mají nenávidět; mi ji právě sežrali ;)

Tahle byla klasika, rohlíky lehce namočené v mléce s vejci na spodní vrstvu do vymazaného pekáčku, na to strouhané jablka (vymačkám šťávu jako do štrůdlu), osladit, skořici a ořechy (zrovna loupeme první letošní várku tak jsem je tam dal).

Pak vyšlehaný tvaroh s cukrem, do něj rozinky, to dám na jablka a nahoru opět vrstvu rohlíků. Nahoru plátky másla, trouba 160 na 45 minut a pocukrovat :)

Většinou ale dělám rohlíky - jablka - rohlíky - jablka - rohlíky, hezky na vysoko a pak na závěr oslazený bílkový sníh. Ale nebylo dost rohlíků a přebýval tvaroh tak dopadla takto.

Jo a rozinky zakápnu rumem nebo metaxou a zaliju vroucí vodou, aspoň pár minut, před přidáním do jídla je jen zmáčknu a je to.

Odesláno

Pecka, ja na ni obcas dostanu taky mega chut a pak si ji uziju na plny kule. Davam nahoru jeste navic jako posledni vrstvu slehanyho snehu, kterej se nahore krasne zagratinuje a to je moc dobry;-)

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem varil ja :)

Knedla kupovana, bo manzelka vedela/tusila, ze budou slavit volebni vitezstvi a nebude mit naladu/silu delat se s domacim !

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem honza71
  • Dát hlas 1
Odesláno

No tak jistě že vánočka rules, to mám rád. Asi si za pár dní udělám novou z vánočky. Jinak doporučím vánočku značky ölz (mají i v Kauflandu verzi s a bez rozinek), jsou to rakušáci a na to že se jedná o balený výrobek, tak tato s velkým přehledem strčí do kapsy produkty místního velkouzenáře a pekaře.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...