Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dneska telecí burger s pančetou, parmazánem, sušenými rajčaty, rukolou v ciabatte, luxusní žraso;-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Byla řeč o lososu :-) Když já to dřív sežeru než vyfotím :-(

Odesláno

Dnes poprvé japonské knedlíčky Gyozu. A podařilo se, chutnalo všem :)

Odesláno

Lava cake, akorát chtěl o minutu dřív ven, aby víc tekl, ale volal šéf, stejně sem je vytahoval s trouby i formy s telefonem na uchu

Odesláno

To bude nerovné srovnání.

Kalkulace na 15 rohlíků:

500 g hladké mouky 6,-

1/2 kostky čerstvého droždí (tj. 21 g) 2,-

300 ml vlažného mléka 4,-

1/2 lžičky cukru

5 g soli

60 g oleje, případně másla nebo sádla 2,- až 8,-

hrubá sůl nebo mák na posypání

tedy 14 až 22 korun, od 0,90 po dejme tomu 1,50 Kč za kus jsou suroviny

počítáno na standardní rohlík 43gr a průměrné ceny suroviny

ALE k tomu je nutné nacenit čas / práci a ostatní náklady v tom nejsou,

od mytí nádobí po pořízení trouby a účtu za energie . . .

Odesláno (upraveno)

Vy co pečete vlastní rohlíky/housky. Zajímalo by mě, na kolik vyjde jeden kousek. V Praze u Sparty je obchod Chleba&Máslo, dělají tam zatím nejlepší rohlíky, co jsem jedl. Podmáslový rohlík 8 Kč.

Je jasny, ze je spousta sikovnejch pekaru, ktery delaj vyborny a "poctivy" pecivo. Ale upect si chleba nebo rohlik doma, je proste (nej)vic. Pro nekoho :)

Spocitat cenu neumim, pac neznam ceny vstupu, syn taky ne a zenu s tim votravovat nebudu.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Safranove rissoto a sous-vide panenka. :-) Ty knedlicky musim vyzkouset hned po dalsim nakupu. :D

To je paradicka, porad sbiram odvahu koupit tuto masinku domu. A obhajit to pred zenou jako podle ni dalsi zbytecnost co vicekrat nepouziju.

Odesláno

To je paradicka, porad sbiram odvahu koupit tuto masinku domu. A obhajit to pred zenou jako podle ni dalsi zbytecnost co vicekrat nepouziju.

Za mě je to bomba. Používám to fakt často. Já mám Anovu, ale kamarád má tady tu z aliexpressu a funguje naprosto dobře: https://www.aliexpress.com/item/32869232621.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e6747ac9N8mxa&algo_pvid=c0104315-bbfe-4b3e-aa32-064f9807806a&algo_expid=c0104315-bbfe-4b3e-aa32-064f9807806a-1&btsid=0ab6fb8815856984107656589edcdc&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

A tady máš rovnou vakuovačku za pár kč, funguje skvěle. Mám já a několik lidí co jsem jim to doporučil. Sáčky do toho sedí třeba ty maxxo: https://www.aliexpress.com/item/32614020998.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.326c38aefbBlR4&algo_pvid=f60ad9f9-bfc1-4516-b205-e730f99d8aee&algo_expid=f60ad9f9-bfc1-4516-b205-e730f99d8aee-1&btsid=0ab6f81e15856984747543645e325f&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...