Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Lokše jsou chlapi super easy.

Finty jsou

brambory varný typ C, uvařit ve slupce, teplý oloupat a nastrouhat najemno, k tomu 1/4 kila hrubé mouky a jedno vajíčko, zpracovat těsto, vyválet placky a rozhodně tady přijde na plac deBuyerka, rozpálit a pečeme  (bez tuku), hotovo

klidně tu pánev dejte venku na gril, nezkoušejte to ta teflonce nebo jiném supernepřilnavém povrchu, železná nebo litinová pánev

jo, uvedené je na 1kg brambor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, Tom4 napsal:

Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal? 

Zkus neco jednoduchyho. Ja ted delal kvasene chilli. Kapie, chilli podle chuti, sul, zazvor a cesnek. V krouhaci na nudlicky, vsechno smichat a promackat, az to pusti stavu, nacpat do skenice. Namackat, dolit prevarenou vychladlou vodou, aby byla 2 cm nad tema tezitkama. Papirovou uterkou poradne utrit vnitrni steny sklenice a zavit, a zavrit na tyden. Tohle mi nikdy nechytlo plisen. 
zeli s koprem je dobry nebo cervena repa s fenyklem.

zkousel jsem cervenou repu jako kvas, ale dvakrat mi to zplesnivelo.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dopadlo to výborně, klidně do toho. Akorát já tedy klasicky maso prosolil a nechal naložené, potom předvařil v sousvide. 

Pokud nemáš nasoleno a naložené tak to nebude mít trvanlivost atd., tedy výsledek bude "zauzené" maso, ale myslím že to půjde. Pokud se teda bavíme o vepřovém. Kuře stačí naložit přes noc.

 

@Roman I. díky, prubnu. Paní se zhlédnula v kysaném zelí tak to snad dopadne, v baráku mám možnost to dát v různé teplotě tak vyzkouším

Upraveno uživatelem Tom4
typo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to normálně osol, očesnekuj, dej do sáčku a usousviduj (to je slovo :D ), doporučuju vyzkoušet další bylinky i koření, dělal jsem krkovici s rozmarýnem a ten kupodivu nebyl až tolik cítit v mase, ale máta na kotletě byla znát a příjemný zpestření.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 10. 2020 v 18:48, tikzot napsal:

Podzimní Kulajda, jak já to miluju!

FC540F3D-D033-4EA2-B2E5-A290FE8E52F4.jpeg

kulajda je u mě taky jedna z top! A to tvý provedení vypadá moooc dobře :)  asi ji na víkend taky udělám.. recept máš, nebo jedeš podle sebe...? dáváš si tam i ocet? :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já dávám citrónovou sťavu a trochu octa... vejce zastřené je a roztržené, akorát jsem ho trochu přetáhnul A důležitej je čerstvej kopr, ze zavařovanýho to nejni ono! 
Plný souhlas, takhle podobně se to u nás taky dělá
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 hodinami, Tom4 napsal:

Kdo máte tu kvasící nádobu, nějaké rady a tipy pro začátečníka co si chce udělat kimchi a nikdy ho nedělal? 

Nebo moje oblíbená kombinace: zelí a mrkev, trochu míň cibule a zázvoru, pár papriček dle tolerance. 6-7 dní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...