Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V 28. 3. 2021 v 21:12, mAra_ napsal:

Já zahušťuju nastrouhanou bramborou...

Také...

V 28. 3. 2021 v 22:19, Zmizík napsal:

No to je podle toho, jak hodně uděláš cibuli. Já sem teda vegan ale jeden známej u guláše pracuje v každý fázi na hranici připálení.

Dělám to s cibulí stejně, jen v poslední fázi je třeba ohlídat ...

V 28. 3. 2021 v 22:39, Roman I. napsal:

Hodně tmavá cibulka, nešetřit paprikou a rajský protlak dělají dohromady tu tmavou barvu

Protlak jsem kdysi dával, ale už ne, dělám většinou tak ze 3/4 kg kližky (cibule objemově stejně), celý sáček papriky a cca 1/4 sáčku uzený papriky, pak cca 1,5 deci piva, a hovězí vývar kterej mám vždy napytlíkovanej v mrazáku, maso jen taktak potopený, v normálním hrnci cca 4 hoďky jen vlnit hladinu. O víkendu budu dělat, tak pokud nezapomenu hodím nějaké foto ... jo a samozřejmě na sádle ...

Upraveno uživatelem Lynx12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 3. 2021 v 12:51, ričko napsal:

Klasika, krkovička, 2,1% rychlosůl, trochu cukru. Ja dělal dvě, takže jedna sušený česnek a pepř . Druhá provensal, sekany bobkový list, pepř a jalovec.  K tom dvě piva. Každá krkovička vážená zvlášť. Obalit ve směsi. Vakuvačku nemám tak do folie a nechat v lednici cca 10 dní. Pak umýt, dobře osušit a zabalit do obvazu (gáza). K tomu dvě piva. Potom dát na půdu a zapomenout  na to. Po měsíci je to k jídlu. Prvni šla česneková. Myslim, že se povedla. Druhou mám  nachystanou na svátky. Pivem určitě nešetřit. Kvalita a množství se projeví ve výsledku. Pivem nepoldlévat, nemarinovat... to se musí pít...

Díky za tip. Krkna už podstupuje kryokúru ve vakuu. 
Pivem sem neprokládal, neb sem spíš na víno. 

335BA47E-3C9F-49F5-A0F8-DFF59FFF9F95.jpeg

E39B08F4-FB5D-4F70-AEB7-9FCB558D2E87.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Todle bude tuti-fruti lososový wknd. 
Gravlax naloženej. 
Filety na zítra ready. S holandskou, hráškovými lusky a grenaille. 
Kousky na krémovou polívku je must-have, jinak by semnou děcka nemluvily. 
Něco málo zamraženo. 
A dnes tataráček. 
  
Každopádně zítra ještě podniknu frontální útok na lososí farmu v Lidlu. 
 

5BCD0F77-9D89-4EF2-A30E-78F4EF38C85D.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem na téma seafood viděl dost šokující dokument. Vřele doporučuju. Je tam krom těch největších témat zmíněno i jakým způsobem se získává barva u chovných lososů. Myslim že hodně silně přehodnotim konzumaci všeho z moře.

https://www.netflix.com/watch/81014008?trackId=14170045&tctx=3%2C1%2C64fbb659-7f7b-4ac8-a4a8-e823eb0b72a2-253869669%2Cd0d1ae67-7605-4030-9e65-2165c347a5d5_36235901X6XX1617440050830%2C%2C

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, JoyStick napsal:

Včera jsem na téma seafood viděl dost šokující dokument. Vřele doporučuju. Je tam krom těch největších témat zmíněno i jakým způsobem se získává barva u chovných lososů. Myslim že hodně silně přehodnotim konzumaci všeho z moře.

https://www.netflix.com/watch/81014008?trackId=14170045&tctx=3%2C1%2C64fbb659-7f7b-4ac8-a4a8-e823eb0b72a2-253869669%2Cd0d1ae67-7605-4030-9e65-2165c347a5d5_36235901X6XX1617440050830%2C%2C

Je to masakr dokument, byl jsem z toho regulérně rozhozenej.. Japan je sračka hrozná..hnus. 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, tikzot napsal:

Je to masakr dokument, byl jsem z toho regulérně rozhozenej.. Japan je sračka hrozná..hnus. 
 

Bohužel to neni jen o Japonsku. A to ani zdaleka. Když firmy jako Unilever kasírujou za labely nezávadnosti a udržitelnosti, přičemž zároveň vlastní a podporujou rybářský flotily.

A otroctví na moři např v tom Thajsku je taky mazec. 6, 8, 10 let na moři v plechovym boxu, s pistolí u hlavy, často s mrtvolama za zády...

Jak řikám, velmi silně přehodnotim veškerý maso. Jakej problém(y) vytváří průmyslovej chov skotu asi nemusim zmiňovat, ale že je to moře takhle vodporný, to jsem doteď netušil.

Asi vemu nějaký prachy a investuju do BeyondMeat a podobnejch firem. To je, zdá se mi, budoucnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...