JoyStick Odesláno 11. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2021 Na klar, danke. Mayo jasný, tu šikmovokou musim pořídit, dycky na to v krámě zapomenu. Lovim voloviny a pak nevemu 2 věci z 5, pro kerý sem tam šel. Cornichony klasiku, nebo máš nějakej vlastní recepis na nálef? Javor sem nečekal, to musim zkusit. Já tam právě dávám 1-2 stroužky naprudko osmahlýho a rozšmelcovanýho (zásadně nožem) česneku a i když sem si myslel, že ho tam dává v nějaký podobě každej, tak sem asi před rokem zjistil že nikolivěk, tož se teď ptám každýho kdo jí dělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2021 (upraveno) Cornichony upe normální kupovaný. Lidl myslim. Občas tam ten česnek (resp. pastu, na tý ujíždim) taky pošlu, ale přijde mi moc výraznej, přebije ostatní chuti a rozhodí sladko-kyselou vyváženost. Javora zkus. Nebo stejnou službu udělá golden sirup by M&S. Já to takle dělam od doby, cca 12-13 let, co jsme se ženou (tehdy ještě g-frendkou) prosti fondů občas chodili na jídlo do nedaleké čtyřky (písečáci budou znát plzeňku v družbě), a tam k řízku a smažáku právě takovou nasládlou tatarku dávali. Žena to milovala, taxem to ladil-ladil, až vyladil Kewpie je must-have. Určitě kup. Já sem obecně ulítlej na mayo, můžu to i na chleba. A tadle je fakt geniální. Upraveno 11. července 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 11. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2021 hele, taky to sleduju, je to teda vopruz se prokousat tou gastrocestinou, ale ta japonska majoneza, to se vyrabi doma, nebo kupuje? pripadne dik za konkretni znacku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2021 Kewpie je konkrétní značka. Kupuju na Rohlíku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 11. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2021 Jasnacka, spokojena zena, spokojenej zivot muhehePrave proto to smazim, kdyz chci trochu vic komplexity, tak to delam na mirnym vohni do meka a von se tam pak uplne ztrati, zustane jen naznak toho nasladlyho aroma prave, cerstvej je moc silnej, tak mozna zkus tepelne upravit. Ja cesnek miluju, cpu ho v zasade skoro vsude v naky forme.Japan picu na seznam (zase) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 11. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2021 (upraveno) Půl kila majonézy z batolete, to mi přijde celkem levné (sorry ale při pohledu na ten obrázek jsem neodolal) Upraveno 11. července 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 12. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2021 To je vůl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2021 Okurky dělám tak že dám koření a zeleninu do každé sklenice, a to víceméně od oka, na 0,7 sklenici: hořčičné semínko půl lžičky, pár kuliček černý pepř, trochu kopru, mrkev a cibule, bobkový list; k tomu volitelně pár kuliček nové koření a korinadr většinou dělám mix, jako že do pár sklenic korinadr dám a do dalších ne atd., nemusím mít 20 stejných nálev: počítej na 0,7 sklenici tři dcl, na litrovou s pákovým uzávěrem půl litru nálevu (koho by zajímalo jak získat tyhle hezký sklenice tak se v nich prodává Dijonská hořčice v Makru), nálev tedy vařím bez koření, to mám rovnoměrně ve skle 4 litry vody a 1 litr 8% obyčejného octa, 400 gr cukr a 200 gr soli zahřát až se cukr sůl rozpustí, nemusí vařit a ochutnat, každý má nějak naučenou chuť jinak, takže případně přisolit, dosladit, dolít ocet nebo vodu vyloženě podle chuti, množství je cca na 10kg okurek jinak klasika, okurky pořádně upěchovat, zalít vychladlým nálevem, steriluju na 80° čtvrt hodiny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 12. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2021 před 14 hodinami, Maxel napsal: Operation finale. Hodil jsem k tomu pečené grenaille, rajčatový salát s balzamikovou redukcí, domácí tatarku. ježiši.. to bych teď strašně snědl mmmm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2021 Knedlíci na doplnění kalorií po zahradničení Uvnitř meruňky, nahoře tvaroh, cukr, máslo a zbylý rozvařený meruňky s cukrem a troškou javorového sirupu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 13. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2021 má někdo zkušenost s uzením ryb? Teď o víkendu jsme s tchánem chytli sumečka a tuhle sobotu 17.8 kamarád rozpaluje udírnu.. Dostal jsem tedy výslužku...dva kusy, počítám 500-1000g celkem. Nevěděl jsem hned co s tím, tak jsem hned zamrazil. Poradí někdo kdy rozmrazit a do čeho naložit? Díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snusmumrik Odesláno 14. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2021 No máš problém. Pri zmrazení mäsa dôjde k roztrhnutiu bunečného obalu a mäso ti pri udení stečie. Preto sa údi zásadne nemrazené mäso. Ináč za sucha zasypať soľou a nechať 1,5 hod odpočívať - opláchnuť a zaúdiť. Za mokra, na kg ryby dať 1,5 l vody a na l vody 50 - 70 g soli, nechať cez noc, opláchnuť a zaúdiť. Do nsolenia sa nepridávajú koreniny, nakoľko by prehlušili chuť ryby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 před 18 hodinami, snusmumrik napsal: No máš problém. Pri zmrazení mäsa dôjde k roztrhnutiu bunečného obalu a mäso ti pri udení stečie. Preto sa údi zásadne nemrazené mäso. Ináč za sucha zasypať soľou a nechať 1,5 hod odpočívať - opláchnuť a zaúdiť. Za mokra, na kg ryby dať 1,5 l vody a na l vody 50 - 70 g soli, nechať cez noc, opláchnuť a zaúdiť. Do nsolenia sa nepridávajú koreniny, nakoľko by prehlušili chuť ryby. díky moc za info! Co už no, člověk se pořád učí asi to i tak zkusím a budu to sledovat... případně to vytáhnem a hodíme na gril no.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 truffle pasta česnek, máslo, olivovej olej, sůl, vývar, parmezan, špagety, černej lanýž můžu to jist i k snídani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 Na černý lanýže se chystam. Zatim jedna z mála delikates, co jsem manželku nenaučil, a tak mi sobecky zbejvá pro sebe. Znáte někdo todle? 30-35g ždibek vyjde kolem 6 stovek. https://www.lanyze.shop/product-page/čerstvý-lanýž-černý?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_content=Products&utm_campaign=23847416026500781&platform=fb&placement=Facebook_Mobile_Feed&fbclid=IwAR1MTgGEoXKx7IzIoY0Uqcyahjig_xZi6x9eSu56V6hJPXvbq4gD9CqV7sQ_aem_AZ1HNx1dgjphraBRW8ZmPSAsVjuqk6vtryKApB7J2DK67jt5Q1AtOacyvzkHq1Pm_iFbyrb6FEwiBpd57lU809yb6G1KNfrZ4JCuLVBFfXXDebBJw_5nw75JFRCI-IhqRIo Jinak sem po 10 dnech křápnul utopence. Povedly se. Ale za další týden budou lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 @fijoSouhlas, tohle i lopatou. V jednoduchosti je krása, stačí kvalitní suroviny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 truffle pasta česnek, máslo, olivovej olej, sůl, vývar, parmezan, špagety, černej lanýž můžu to jist i k snídani Uf. Mňááám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 před 3 hodinami, JoyStick napsal: @fijoSouhlas, tohle i lopatou. V jednoduchosti je krása, stačí kvalitní suroviny Já to dneska vodfláknul, ale neměl jsem doma dvounulku abych udělal těstoviny a místo lanýžovýho másla je tam obyčejný... A musím říct, že čerstvý tagliatele to posunou ještě daleko vejš @Maxel beru od houbařů z tržnice v lipencích 22g kuličky, jedna vychází cca na dvě porce. Asi každej podle chuti... Cena 8000,- za kilo, takže o půlku levnějc než na lanýžšopu. Až budu brát příště, můžu ti tam vzít. Mám pocit že seš z Prahy, možná dokonce ze Žižkova jako já... Nebo když budeš mít cestu kolem - jmenují se Holoubek a pravnuci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 Mrknu na to. Díky. Jinak jsem v Práglu, ale na devítce (Čako). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 15. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2021 @fijo Tož to je jasný, nejni nad “předdvacetiminutamaudělanýdomácínudle” pantáto. Jináč tedy se na dvounulku vyser, v Makru maj už aj ech italiano a poměrně slušnej výběr vod chleba přes pizzu až po různý nudle. Byl sem tam tejden zpátky a docela sem čuměl jak tam italskej a asijskej kout voživili. Je teda fakt, že sem tam nebyl víc jak 2 roky, takže to klidně může bejt stará věc, ale pro mě novinka a chystám se tam v nedělu zas. Kluci jestli do těch Lipencoj pojedete, vemte mi taky, já sem taky na 9, za Radkem se můžu stavit cestou z/do kanclu, jináč přebejvám na severu, už sem se z Práglu vypakoval po 20 letech a Lipence v otevírací dobu nedám ani smykem Mysim že by mohlo na prubíruňg stačit tak 10 deka. Chcechtáci klidně pošlu předem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se