sheepeck Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 Chystám se na degustaci dárku z Japonska - několikero druhů miso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 Už dlouho, to jest asi dva týdny, jsem nedělal chilli con carne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 29. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. července 2023 Dneska na to yebu. Prasíme @ bistro na zámku Ctěnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 30. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2023 Vepřová roláda s nádivkou z pancetty, šalotky, česneku, parmazánu a petrželky. K tomu br.kaše a majda s demi glace a chilli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 V neděli proběhl první pokus se sous vide. Koupl jsem tyčku Lauben Sous Vide Stick SV01. Dělal jem 3 ks hovězího a 1 ks vepřové krkovice. Trefil jsem to někam k medium well, protože žena a prcek nemají rádi krvavé maso. Dělal jsem to 1,5 hodiny na 65°C. Doděláno na grilu. Dělal jsem i mrkev na zkoušku, ale ta byla sice chuťově dobrá, ale pořád ještě relativně tvrdá. Maso super. Budu zkoušet další postupy. Mám ale 2 dotazy. 1) Jak hodně dopředu dáváte maso do vakuových sáčků? Myslím, že @Bert tady psal, že to dává den dopředu? 2) Dělal jsem to v 10l hrnci a bylo to tak tak. Jaké používáte nádoby na sous vide? Našel jsem na Alze 12 l nádobu a v podstatě všude jinde to samé. Nějaké tipy? Foto pouze z přípravy, neb jsme to sežrali strašně rychle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 (upraveno) Do vakua den/dva dopředu. Víc imo nemá smysl, stejně je proces marinování spíš kosmetika. Větší efekt má, že s tím co je v pytlíku se pak maso dělá, což tomu dá chuťově nejvíc. Mam plastovou bednu by Ikea už několik let. Zatim sem neměl problém se vlézt. U otevřeného hrnce máš navíc velké ztráty tepla, proto lepší cokoliv s víkem/krytem. https://www.ikea.com/cz/cs/p/sockerbit-krabice-s-vikem-bila-40316069/ Upraveno 31. července 2023 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 @Maxel díky za info. Ikea mě napadla hned, ale měl jsem strach, že se to bude kroutit při těch 65°C. Drží to tvar? Napadl mě ještě takový zlepšovák. Koupit 2 ks krabice z Ikea a na dno dát cca 2 cm polystyren a boky zafoukat pěnou. To by drželo teplotu ještě líp. No uvidíme, asi vyzkouším tu tvoji krabici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 a ještě vezmu tenhle stojan na poklice do té krabice na sous vide. To by mohlo fungovat. https://www.ikea.com/cz/cs/p/variera-stojan-na-poklicky-nerezavejici-ocel-70154800/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 Dneska se chystám na grill malých loupaných krevet s chimichurry salsou, tak jsem zvědav Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 5. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2023 Nevim jak je to možný, ale jitrnice/jelito mi 9 z 10 při opejkání rupne. Anyway. Dneska takhle, když je venku hnusně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Koukám, že tady už se jede vyšší dívčí, paráda! Musím to pořádně prolistovat. Dnes to nebude těžké uhádnout, uvidíme, co vzejde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Jestli’s to ještě zalil červenym, tak to bude lábuž U nás dneska ladíme směr Thajsko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 (upraveno) @Maxel Zatracenej pokušiteli, když ty jitrnici se zelím tak já sous-vide káču... Upraveno 6. srpna 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Pěkně. A lokše… Operation finale. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Mňam, ty lokše jsou parádní ! A vůně Thajska? M-Ň-A-M Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Koukam děláš hustou jako moje drahá Jen je cosi světlejší. Zatahuješ kořenovku na karamelu? Každopádně pěknej talíř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Když je čas, ideálně dělám dvoudenní, kdy maso s kořenovým základem zatáhnu - lžička třtinového cukru, a pár kapek Worcesteru, hezky zkaramelizuje, na nízkou teplotu provařím s vývarem a bylinkami, a nechám přes noc odpočívat - vše v jednom, maso má pak úplně jinou, intenzivní chuť, a druhý den už ho dojedu jen v troubě na nízkou teplotu. Dneska jsem vzal rychlometodu, naložené maso s bylinkami zatáhnout v kastrolu s kopcem kořenové zeleniny, postupně produsil a 2 hod á 160°C dodělal v troubě. Každopádně barva mě také překvapila, ale hádám, že to bude nový cheat - převaha mrkve, cibulová slupka a větvička čerstvého kari ze zahrádky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 6. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2023 Jsem se rozepsal jak na román každopádně děkuji ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 8. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2023 Minulej víkend měli v masně ledviny, tak si říkám, ty mi naposledy dělala máma tak před 7 lety, když ještě žila, tak sem se do toho pustil, od nákupu až na talíř to trvalo přes 4 hodiny, sraní jak na kostele a je to to jídlo, jak si ho člověk pamatuje z dětství, že to bylo úžasný a teď jako nic moc, neurazí nenadchne a za 4 hodiny sraní to fakt nestojí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se