tmx Odesláno 13. července Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července Doma mi pomohlo vypnout na routeru podporu IPv6 a pro DNS preklad pouzit mistni CZ.NIC. Mam mnohem rychlejsi odezvu na vetsinu webovych stranek. https://www.nic.cz/odvr/ ==> 193.17.47.1 a 185.43.135.1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 14. července Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července Tak to nakonec bylo to jediný co jsem neudělal, ale vodinstaloval jsem a zase nainstaloval gůgl a bylo to vončo... Čekal jsem, že reset do továrního nastavení bude stačit a vono kulový. Tak příště budu zase chytřejší . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července (upraveno) Jen pro ujištění notebook Lenovo prakticky nový. Na minulém mě neustále nabízel jakousi službu Lenovo, která měla aktualizovat hardware a údajně urychlovat notebook a tisíce dalších fci. Když jsme to kliknul zavedlo mě to k aktualizaci BIOS ve které jsem se utopil, dlouze jsem hledat kód na jeho obnovení .Nyní nový mě to do něj cpe také, stane se něco, když ho budu ignorovat a aktualizovat jen Windows a kontrolovat Esetem? Upraveno 22. července uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července Nestane se nic, krom upozorňování, že je k dispozici update. Stejně je tu šance, že se tam ten BIOS sám nahraje skrzeva Windows update. V případě že se tak stane , je klíčové nesahat na nic během toho update. I když se může v tom procesu zdát, že se nic neděje (notebook má černou obrazovku) je dobré to hlavně násilně nevypínat a nechat klidně i 15 minut pracovat.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července Lenovo Vantage pouzivam x rokov a nikdy s updatom biosu nebol problem. Ako vravi kolega, hlavne to nevypinat ked pocas procesu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 10. září Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září Ahoj, prosím o radu. Mám v PC tuto pamět. Chtěl jsem koupid dalších 16 GB, ale už se nedá sehnat. Je možné k tomu dát jinou, ktereá bude kompatibilní? Děkuji https://www.alza.cz/hyperx-16gb-kit-ddr4-3000mhz-cl15-predator-series-d4300647.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sarka Farka Odesláno 11. září Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září před 16 hodinami, papun napsal: Ahoj, prosím o radu. Mám v PC tuto pamět. Chtěl jsem koupid dalších 16 GB, ale už se nedá sehnat. Je možné k tomu dát jinou, ktereá bude kompatibilní? Děkuji https://www.alza.cz/hyperx-16gb-kit-ddr4-3000mhz-cl15-predator-series-d4300647.htm dneska je mozny uplne vsechno ... https://www.mironet.cz/kingston-furyrenegade-rgb-16gb-2x-8gb-ddr4-3000mhz-cl15-dimm-135v-nonecc-unregistered+dp481750/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64Yhh8C8cE2f5RCDv6CTGiCNERrF4cXrmVroomTreYmIkWPgST29FEq8RoC5JQQAvD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 11. září Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září Jak píše kolega výše - důležitý je stejný takt (MHz) a časování (CL). Dál bych vybíral osvědčené značky (Kingston má vynikající kompatibilitu s deskami). U nabízeného modelu je možné riziko a to výška paměťových modulů, je tu šance, že ty sloty překrývá chladič, tak aby se pod něj paměti vešly. Pak ještě pozor při instalaci - dal bych určitě paměti vždy ve stejné dvojici do párových slotů (většinou označeny barevně stejně), které jsou často ob jedno. Neboli - 1,2,1,2 (manuál k desce poradí). Po instalaci dej při prvním zapnutí řadiči pamětí čas na nastavení časování klidně i 5 minut. Často lidi zapnou PC , černá obrazovka, nic se hned neděje, tak to vypnou a začnou se hrabat v pamětech. Přitom stačí chvíli počkat, PC se může i samo restartovat, než naběhne UEFI/BIOS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 11. září Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září Zdar. Mám prosbu k přihlašování sem na Chronomag v PC - na Firefoxu. Při každém otevření okna Chronomag se musím znova a znova přihlásit. Samozřejmě při tom zakliknu "zapamatovat si...", v nastavení - heslech mám "Vyplňovat automaticky ...", Chronomag nemám ve výjimkách. A stejně se to příště zeptá znova. Řekl bych, že to je po nějaký poslední aktualizaci, ale je to dost otravný a nějak jsem nedohledal co s tím.... Díkes za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 11. září Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září něco ti maže tu cookinu...čtu, že někomu to dělal CCleaner např. - pokud jsi nic neměnil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 11. září Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září (upraveno) CCleaner nemám. Teď koukám, že podobný je to i na Seznamu, kde musím vždy odklikat nějaký ty ne/souhlasy atd. Asi to bude nějaká blbina v nastavení, ale nevím co s tím. Edit: tak to vypadá, že snad vyřešeno. V hisstorii prohlížení bylo místo: Ukládat x Uklaádat podle vlastního nastavení. Nicméně nejsem si vědom, že bych to měnil. Upraveno 11. září uživatelem warann Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Perkele Odesláno 11. září Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září Přesně tak - pravděpodobně máš zatrženo v nastavení mazat po zavření Firefoxu historii, cookies hesla atp. Ale je to zvláštní, defaultně je nastaveno, že se samo nic nemaže.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září Mám batoh s usb A a chtěl bych ho využívat na dobíjení, lze použít redukcu z USB-A na USB-C? a eventuálně jakou? Něco takovýho Je lepší brát USB A 3 nebo tady to nehraje roli, když jde o elektřinu a ne data? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září (upraveno) @Moty pouzivam s viacerymi zariadeniami (aj na data) a vsetko ok. Kupujem na alikovi a doporucujem verziu USB 3.1. Nie ze by si to potreboval, ale proste bude lepsie spravene. A ci zaplatis 2E alebo 4E je sumafuk. Ja mam konkretne vyskusanu znacku Baseus Upraveno 24. září uživatelem zacik typo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září Před hodinou, zacik napsal: @Moty pouzivam s viacerymi zariadeniami (aj na data) a vsetko ok. Kupujem na alikovi a doporucujem verziu USB 3.1. Nie ze by si to potreboval, ale proste bude lepsie spravene. A ci zaplatis 2E alebo 4E je sumafuk. Ja mam konkretne vyskusanu znacku Baseus Díky, vzal sem tohle https://www.alza.cz/vention-usb-2-0-m-to-usb-c-f-otg-adapter-black-pvc-type-d6532335.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října Přítelkyně by ráda nějaký tablet s připojitelnou klávesnicí "hlavně na maily". Ty se na mobilu ve větším píšou blbě, notebook je zas těžký na tahání. Máte někdo nějakou dobrou zkušenost? Případně hlavně nasměrovat, jestli pro tento use case je vhodné brát "tablet s klávesnicí" https://www.alza.cz/tablety-s-klavesnici/18866618.htm#f&cst=0,2,3,1&cud=0&pg=1&prod=&par316=266.7--278.13&par253=0.54--1&sc=2701 nebo stačí vzít solo tablet, který vychází i do 5 tis. Kč a nějakou klávesnici si k němu dokoupit a připojovat i přes BT. Obávám se, jestli připojování nenativní klávesnice nebude opruz nebo nějak problematické. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října před 1 minutou, Zmrzlinar napsal: Přítelkyně by ráda nějaký tablet s připojitelnou klávesnicí "hlavně na maily". Ty se na mobilu ve větším píšou blbě, notebook je zas těžký na tahání. Máte někdo nějakou dobrou zkušenost? Případně hlavně nasměrovat, jestli pro tento use case je vhodné brát "tablet s klávesnicí" https://www.alza.cz/tablety-s-klavesnici/18866618.htm#f&cst=0,2,3,1&cud=0&pg=1&prod=&par316=266.7--278.13&par253=0.54--1&sc=2701 nebo stačí vzít solo tablet, který vychází i do 5 tis. Kč a nějakou klávesnici si k němu dokoupit a připojovat i přes BT. Obávám se, jestli připojování nenativní klávesnice nebude opruz nebo nějak problematické. Měl jsem oboje s Androidem a nebylo to ono. Tablet ASUS Eee Pad s připojitelnou klávesnicí měl limity operačního systému a proprietální nabíjecí kabel, který jsem po "užvýkání" vodiče už nikde nesehnal. A u jiného tabletu/mobilu a samostatné BT klávesnice se mi nepodařilo napořád změnit originál Qwerty na Qwertz s českými znaky na klávesnici. Ale dnes už to možná bude jinak. Nakonec jsem už letitým spokojeným uživatelem Chromebooku (a vězněm Google ). U Apple to bude s tablety asi jiná písnička, ale taky za jiné peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října Před hodinou, Zmrzlinar napsal: Přítelkyně by ráda nějaký tablet s připojitelnou klávesnicí "hlavně na maily". Ty se na mobilu ve větším píšou blbě, notebook je zas těžký na tahání. Pořizovali jsme teď synovi do začátků misto NTB. Low cost BT klávesnice a myš fungujou s Androidem v pohodě, dokonce fungujou i zkratky z klávesnice na zvýšení hlasitosti. Jen by asi byl problém s přenášením, přecejen to jsou 3ks vybavení, navíc každej jinak velkej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října Pokud tablet, doporučuji s BT klávesnicí, co je součástí pouzdra. Lehce přenosné, skladné, tablet je stejně ideální dát do nějaké pouzdra pro jeho ochranu. Osobně jsem hledal něco na jednání - zápisky, pošta, kalendář, ... Ale nechtěl jsem 10 palců , takže jsem šel do iPad Mini a pouzdra s BT klávesnicí. Naprostá spokojenost, lehké, skladné, plně funkční. Ale v 10 palcích je dost androidích tabletů, já bych preferoval Samsung, ale je to asi jedno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října (upraveno) Osobní zkušenost (naštěstí ne za vlastni prachy) mizerná, ve finále je ten vachrlatej kepl těžší a hamatnější než macbook/ultrabook a práce reálně nezvládne ani čtvrtinu, maily nevyjímaje (stačí blbé přetažení přílohy/obrázku - oproti desktopu s prominutím neskutečný oser, bezohledu na platformu). Tablet zůstává tabletem a na roubování per a klávesnic reálně vydělá hlavně jejich výrobce Upraveno 2. října uživatelem Radek124 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se