Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Strop uz jsem daaavno posunul,ted jsem cca na 3 svych mesicnich platech- tolik chci dat do hodinek. Vim ale,ze pujdu o "neco" vys,az to prijde.

Odesláno

Myslím si, že to všechno není jen o penězích. Nebo že to naopak je o penězích. Nemám problém koupit si hodinky ve výši svého měsíčního platu. I dvou. Ale líbí se mi hodinky levnější k běžnému nošení (kolem 20tis.), u kterých nebrečím, když je třeba v šalině klepnu o dveře.. No a pak některé dražší ve výši už mého ročního či dvouletého platu, které si asi stejně nikdy nekoupím.. Nepotřebuji investovat do hodinek. Chci si jimi dělat jen radost :-)

Odesláno

no, ja to nemam primo v hodinkach, ale v chronomanii jako takove - tenhle konicek mi sezral za posledni rok 100% meho mesicniho platu (za studia, literaturu, naradi atd.) a stale to nekonci... :-( Jinak na ruce mam ve skutecnosti pouze 5% platu...

Odesláno

Ono by se to správně mělo asi počítat ne z čistého, ale z toho co člověku zbyde po zaplacení těch základních věcí (nájem, jídlo, leasing). Protože nakonec i když to vypada že hodinky jsou za 1 plat může to znamenat že na to jeden šetří 2 roky :)

Odesláno

Ono to má ale víc aspektů. Samozřejmě je třeba mít nějaký elementární finance, ale nikde není řečeno, že to nemůže bejt z úspor a ne (jen) z průběžnýho příjmu. A tady je na místě zmínit moji zkušenost, že zatímco u levnějších hodinek jsem vždy na následným prodeji prodělal, u dražších hodinek zatím nidky. Takže je otázka, zda pro lidi - zvlášť s nižším příjmem - je lepší točit lacinější hodinky a průběžně prodělávat, nebo si jednou za čas koupit něco lepšího a netratit.

Odesláno

To ale jen v případě, že ty dražší jsi koupil už použitý a následně prodal za pořizovací cenu, resp. plus případný servis, ne?

Několikrát jo, ale kdybych teď chtěl prodat moony koupený před týdnem a měl tu "drzost", tak je v klidu prodám dráž, než jsem je koupil.

Odesláno

100% čistého mes. platu za 1 hodiny mi príde fakt dosť. Dal som cca 25% ...co sa tu na pomery zda malo ale mam aj iné hobby, 2 decka ...možno ked sa žena chyti v práci tak posuniem limit a kúpim nieco "viac hodnotné"

Odesláno

Nejvýš jsem šel na 200% čistého platu a to je pro mě asi strop. Jsem ochoten na hodinky, který opravdu chci, relativně dlouho šetřit, ale pak mi není líto za ně ty peníze dát.

Odesláno

Nejlepsi je 100 % platu, ne, jen 60 %, ne ne ne, idealni je 200 % a sen ve vysi 300 %, ale taky existuje 1000 %, ale to je v hrubym, v cistym to je 700 % a ja mam 25 %, protože na vic nemam a nechapu, jak někdo muze mit 33 %, to uz je moc, ale nejvic nejlepší je idealnich 50 % :lol2:

Odesláno

Možná by se to mělo převést do nějakého vzorečku :D

Jinak za mě: hodinky na nošení by měl mít

- chlap nechronomagor v ceně jednoho čistého

- chlap chronomagor ženatý v ceně dvou čistých

- chlap chronomagor svobodný v ceně čtyř čistých

:)

Odesláno

Ono je taky otázka toho platu. Když někdo bere třeba 100.000 Kč čistého, tak už za půlku jsou solidní hodinky. Kdo bere 20.000 čistého, u toho jsou to 2,5 platu, tj. tak půr roku šetření...

Odesláno

To ale záleží ještě na jiných faktorech. Někdo má 20 čistého, ale nemá děti, rodinu a bydlí v 'mamahotelu', druhý 100 000, splácí hypo na dům, který chce mít brzy splacený, takže ma dost velky mesicni splatky, do toho splací auták, má děti, manželku co má rádá kabelky, alimenty atd atd. Takže nakonec ve finále ten s tím 20tis platem na to našetří dřív...

Ono je taky otázka toho platu. Když někdo bere třeba 100.000 Kč čistého, tak už za půlku jsou solidní hodinky. Kdo bere 20.000 čistého, u toho jsou to 2,5 platu, tj. tak půr roku šetření...

Odesláno

Pro mě je to o tom, jestli by mě bolelo a kolik by to bolelo, kdybych o ty hodinky přišel.

Stává se mi, že nechávám Rolexy ve skříňce ve fitku, na bazénu (pokud tam není bezp. schránka) a když to trochu přeženu, těch sto litrů by mě mrzelo, ale přežil bych to.

Kukačky za půl míče bych nenosil a asi bych se s nimi bál vylézt z bytu.

Návštěvník Mitak
Odesláno

ja by som sa na percenta vysral a rovno by sme to tu mali pisat v ceskych korunach, alebo v slovenskych eurach. Jak platy, tak ceny hodiniek, plus fotky a aktualny stav. 

Správně. Tak já začnu. Mám minimální mzdu, tzn. cca 10000 Kč, mám dvě děti, náročnou manželku, hypotéku ani jiné dluhy nemám a hodinky mám v celkové výši aktuálně za cca 24x násobek mého platu :-) Ale už jsou na cestě další, takže to bude asi 30ti násobek.

Odesláno

Možná by se to mělo převést do nějakého vzorečku :D

Jinak za mě: hodinky na nošení by měl mít

- chlap nechronomagor v ceně jednoho čistého

- chlap chronomagor ženatý v ceně dvou čistých

- chlap chronomagor svobodný v ceně čtyř čistých

:)

A je to "za jedny", nebo totál?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...