Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Pouzivam dlouhodobě HomeBudget (with sync), ale mají tam trochu rozbité opakující se platby a nedají se nastavit na neomezené opakování, tak je potřeba myslet na obnovování. Jinak umí všechno na co si vzpomeneš.

Z toho důvodu jsem koukal po něčem jiném a vybírám (hlavně z důvodu lifetime licence, protože odmítám platit měsíčně za aplikace) mezi Money Mgr., Fin a MoneyCoach (bezkonkurenčně nejdražší, takže má nejmenší šanci). Jenže jsem líný si zvykat na něco jiného, tak vybírám už 2 roky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za doporučení, bude to asi boj. Zkusil jsem letmo ten HomeBudget - nenašel jsem tam moc nastavení. Vidím řadu pro příjmy a pak zvlášť pro výdaje, což mi moc nesedí. Dále u příjmů to vidím podle popisu, což je super, ale u výdajů ten popis v přehledu není, tam je to zobrazeno podle vybrané kategorie. 

Ale asi stejně nenajdu plnou náhradu, podle všech reakcí na webu aplikace anMoney předběhla značně dobu a kvalitní náhrada moc není. Bohužel vývoj už také několik let není, je stále složitější to udržovat "naživu". 

Zkusím ještě ty další doporučované, aspoň abych se co nejvíce přiblížil tomu současnému.

Odkaz ke komentáři

Zkusím se zde odborníků na Apple zeptat. Hledám nějakou aplikaci pro iOS na vedení evidence příjmů a výdajů - podobnou anMoney. 
Tedy žádné omalovánky, co nejvíce záznamů na obrazovku. Rozdělení účtů - bankovní, investiční a pod, evidence kategorií a podkategorií, nebo projektů. 
Jednoduché a rychlé ovládání - předvyplnění co nejvíce dat při zadávání transakce. 
Nechci načítat data z bank, vše zadávat jen ručně. 
Používáte někdo něco takového? 

anMoney neznam, ale dlouhodobe pouzivam Wallet od Budgetbakers. Primarne je to teda web aplikace, ale maji i apku na iOS.
Banky synchronizovat muzes, ale nemusis. Zadavani rucne, spousta kategorii, ktere si i muzes pridavat. Taky poskytuje jednoduche analyzy atd. Jak moc to jsou omalovanky musis posoudit sam.
Odkaz ke komentáři

Wallet od Budgetbakers - ta je i pro Android, tak ji mohu zkusit, nevypadá špatně. Díky. 

Dnes mám ve své aplikaci 34 otevřených účtů, takže fakt potřebuji jednoduché zadávání, různé měny, ale hlavně až bych řekl strohý vzhled pro maximální počet dat na jedné obrazovce. 

Odkaz ke komentáři

@Moty Majitel nejdřív musí Airpody označit jako ztracené, pak by se k nim při pokusu o spojení měly z iCloudu načíst a vyskočit kontaktní údaje a jemu poslední lokace do "Find My". Ideálně tu proceduru provést na obecním úřadě (ztráty a nálezy) - kde už pak bude vyzvednutí na něm, až je nechají chcípnout. 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Dodatek k měření kroků ve Zdraví na iPhone - když mám telefon na popruhu batohu nebo v ledvince, tak vzdálenost celkem sedí, ale jakmile mám mobil ve stehenní kapse, tak to ukazuje mnohem víc kroků a větší vzdálenost včetně kalorií. 

Odkaz ke komentáři

Nazdar, experimentuju s Macem. Mam 2nd handovy Air M1. Pri vytvareni apple ID hlaska "v tuto chvili nelze vytvorit appleID". Po restartu hlaska "Nelze vytvorit AppleID - Tento Mac byl pouzit k vytvoreni mnoha ID...kontaktujte podporu...vyzadejte si dalsi ID"

Je to z alzy, budu vracet, dostanu jiny, ale...

Da se u toho jinyho exemplare zjistit kolik jeste je mozno vystridat vlastniku, tj. zalozit IDs? Abych nemel s dalsim kusem cernyho petra.

Nebo da se to nejak jednoduse zresetovat samo-domo? Nebo s podporou je to bez problemu?

Tenhle exemplar se nejevi uplne spatne - vzhledove super. Baterka stav normalni, kapacita 87%, 336 cyklu - to neni tak zly ne?

Doporucite appku na kontrolu celyho macbooku?

Odkaz ke komentáři

AppleID nemusíš zakládat v nastavení použitého hw. Je tam myslím nějaký roční limit na počet aktivací. Místo toho jdi přímo na stránky Apple a tam si online založ nový účet https://appleid.apple.com/. Přihlášení ve starém hw by pak mělo být v pohodě.

Mac má zabudovanou samokontrolu, stačí držet při startu tlačítko TouchID a pak použít CMD+D.

https://support.apple.com/en-us/102550

Odkaz ke komentáři

Diky, na jednom foru stalo zkusit zalozit ID druhy den. Mam jen lokalni ucet a z nej jsem pres appstore zkusil znovu a posunul se dal, ale ne do uspesneho konce - overil jsem kod z telefonu, zadal kod z overovaciho emailu a pak jen nekorektne na zlomek vteriny probleskla nejaka hlaska "nelze..."

Prestoze teda mam overovaci kody pro foun i mail, prihlasit se s tim emailem a heslem nelze.

Tak jsem zkusil zalozit na webu z odkazu a vysledek je 

20240609_091539.thumb.jpg.b59d808db03963885ffa669f76b89812.jpg

diagnostika vyhodila prestoze jsem online

20240609_092612.thumb.jpg.e3c9128d2a8c381cd3b1b7f98affb873.jpg

a offline jen chyby na power portu, ze neni zapojeny. A nebyl:)

To uvitani do nakouslyho sveta nic moc

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, maama napsal:

Tak jsem zkusil zalozit na webu z odkazu a vysledek je 

Zkus zalozit ID z jineho pocitace a pouzij jiny email, resp. nepouzivej ten, ktery uz jsi behem tehle anabaze nekam zadaval.

Odkaz ke komentáři

No, vytvareni zkrizeneho uctu bych se radeji vyhnul. Snad neni prehnany ocekavani chtit od apple produktu zalozit apple ID. Jedu do iwantu a kdyz nic, do alzy, kde uz ceka kus na vymenu.

Jo, ze uz bude mail vyblokovany me napadlo. Myslis, ze i telefon?

Odkaz ke komentáři

Tak v iwant nevyresili nic. Mam v ruce drujej kus. Tvl co se deje😂 Neznama chyba hned na uvod.

Screenshot_20240609_125836_Gallery.jpg.bd1c1eddb859e01ac125f336efcdabc8.jpg

Po zalozeni lokalniho uctu pokus konci jeste driv nez na prvnim macu. Zkouseno na alza wifi i mym hotspotu pres mobil

Screenshot_20240609_125915_Gallery.jpg.3eb292d9d2920853ec22ad770a6f37c6.jpg

Nemuzou mit nejakej vypadek? Nevite kde hledat?

Upraveno uživatelem maama
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...