Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Tak skleněné protektory dorazily včera a hned jsem jeden lupnul na display iphone a je to pecka. Oproti folii je instalace uplne easy a na telefonu sedí perfektně, navíc nemá displey takový plastový "feeling" jak s folii. Nožem jsem to nepoškrábal a něco bude i o té oleofobní vrstvě jelikož se to vůbec nešpiní. Na iphone 5 sedí dobře. Potřeboval bych ještě ověřit jak sedí na iphone 5S - nemáte někdo a nechcete někdo otestovat - samo že s velkou slevou? Když tak SZ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

exBURN - mám G2, je to lákavá nabídka, určitě to může zabránit při pádu prasknutí displeje. Co se týká škrábanců, myslím, že při normálním nasazení se sklo moc neškrábe (i když náhoda je blbec), resp. nedegraduje škrábanci tak rychle, aby se telefon nedočkal konce morální životnosti, takže ideální do prašného prostředí nebo tam, kde se člověk nevyhne ovládání špinavýma rukama. Klidně bych to zkusil, problém je, že G2 má displej na okrajích zaoblený a pokud by ochranné sklo perfektně nepřiléhalo, dopadne to jako na fotce. Muselo by to být sklo s černými/resp. bílými (podle varianty telefonu) okraji, nikoliv čiré. A nebo by muselo být kombinováno s odolným pouzdrem, kde gumový horní lem okraj krycího skla přitlačí a utěsní, mám např. Ballistic, kde bylo přiloženo něco podobného, vypadalo to jako plexisklo, ale na displeji to nesedělo, byla tragická odezva na dotyk tak to nepoužívám. A nebo jsem nepochopil jak to tam dát...:-) 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Kdo uvažuje o TOP telefonu, doporučuji mrknout na připravovaný LG G3. Zatím jsou jen neoficiální informace (nicméně myslím, že takticky vypouštěné výrobcem), ale má být představen už brzy. G2, současná vlajková loď LG, je špičkový a jsou mu vytýkány vlastně jen 2 věci - lesklá plastová záda a absence paměťové karty, G3 řeší oboje. Barvy černá, bílá, zlatá, větší výkon, displej 5,5" (ale díky malým okrajům celkové menší rozměry než konkurence se stejným displejem), 2K rozlišení, výborný foťák s optickou stabilizací (G2 jsem jako první mobil vzal na milost pro nedůležité momentky místo kompaktu) a jestli bude výdrž tak skvělá jako u G2 (2-3 dny, občas mi vydrží i déle) a LG zvolí zase příznivou cenovou politiku, bude to bomba.

Odkaz ke komentáři

Hm.. .kdyby měl o 1,5" menší displej, bomba by to byla. Takhle si to alespoň já opět zařadím do kategorie "výkonný, nepoužitelný". Asi mi pořád uniká smysl těchto mamutích přístrojů - zavolám si i s 3,5-4" telefonem, email na něm přečtu/napíšu taky pohodlně, vyhledání infa na webu zvládne taky v celku bez obtíží. K čemu je mi tak velká úhlopříčka? Z rohu do rohu nedošáhnu, musím přehmatávat nebo pracovat obouruč, do kapsy se nevejde. Aby tak velký displej vypadal rozumě, musí mít velké rozlišení, aby to při takovém rozlišení jelo plynule, musí to mýt třicet jader a pak se v recenzích dočtu pochvalnou větu, že vydrží skoro až do večera bez nabíjení - no to je terno. 

Smutné je, že  pokud chce člověk v současné době rozumně velký telefon, má docela svázané ruce. Vtipné mi přijde označování zmenšených telefonů s úhlopříčkou 4,7" displejů jako MINI verze. 

Odkaz ke komentáři

dieegoo: "Xiaomi Hongmi  - čína, ale hodně chválená, kdo ví..."  - tyhle ciny se vubec neboj, osobne mam od podzima Xiaomi Mi2S, na muj popud si ho v okoli objednalo pet lidi a opet vsichni spokojeni. Dalsi kolega ma primo Hongmi a v pohode. Mrkni kdyztak na miui.cz, tam najdes spoustu informaci jak o HW, tak i o ROM, kterou v tom maj.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník jan333

a k čemu by tam byla?

tomu se rika "kontextova tlacitka" polovina z aplikaci co pouzivam /kupodivu i tech od apple/ neumoznuje  odskok z5 a kdyz tak je volba pro nej umistena vlevo nahore kam se ne moc dobre da dosahnout prstem. v kazde diskusi kde lidi kritizuji iphone se najde nekdo kdo argumentuje ze jsou to vykriky do tmy od zakomplexovanych  android uzivatelu kterí iphone nikdy ani nedrzely v ruce ...... takze asi tak : sem androidak  ktery si koupil  ip5s  a muze porovnavat . za me teda ip SUCK totalni zklamani    ip ma jen 2 vyhody  a to kompaktni rozmer + bezkonkurencni kameru  tim to konci vsechno ostatni  hruza /proti androidu/

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

tomu se rika "kontextova tlacitka" polovina z aplikaci co pouzivam /kupodivu i tech od apple/ neumoznuje  odskok z5 a kdyz tak je volba pro nej umistena vlevo nahore kam se ne moc dobre da dosahnout prstem. v kazde diskusi kde lidi kritizuji iphone se najde nekdo kdo argumentuje ze jsou to vykriky do tmy od zakomplexovanych  android uzivatelu kterí iphone nikdy ani nedrzely v ruce ...... takze asi tak : sem androidak  ktery si koupil  ip5s  a muze porovnavat . za me teda ip SUCK totalni zklamani    ip ma jen 2 vyhody  a to kompaktni rozmer + bezkonkurencni kameru  tim to konci vsechno ostatni  hruza /proti androidu/

tak to prodej a nestresuj se

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

jan333: za me suck android. mel jsem vsechno od samsungu S snad, i petku nexuse. vsechno sracky, papirove parametry kosmicky lode, prakticky zasirajici se a nedoladenej system v obří ohavný plastový placce. prechod na ip5s nebyl snadnej, krok z5 bych ale neudelal ani za nic. ip vede v tom, ze to dela firma od a do z (HW - SW) a nedela tisic druhu různejch klumpů.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník jan333

ted zrovna resim nejaky spravce souboru  rad bych  kdyz prijdu domu pripojil telefon k pocitaci a stahl do nej videa co sem ten den udelal /cca 15-20gb / zjistuju ze  to snad ani nejde:(

vyzkousel jsem snad vsechny tel do 4.5" bohuzel pres kameru ip "vlak nejede" jinak bych ten střep snad rozslap.  jinak kdo hleda maly tel s dobrym fotakem  muzu doporucit sony z1compact  to je urcite nej volba  

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

pripojim se kabelem k win7 pc a hned se me to pta, zda chci do pc importovat fotky a videa nebo si tam muzu rovnou otevrit slozku s videama a fotkama. co ti na tom jako nefunguje? hlasi se to stejne jako fotak.

a vis co, svihni s tim radsi o zem  :D

Upraveno uživatelem dlubix
Odkaz ke komentáři

Taky se s G2 normálně připojuji k PC, myslím ale, že záleží na tom, jestli to telefon podporuje, aplikace "Správce souborů" to nevyřeší. Co máš za telefon? V G2 mám v nastavení přímo položku "Připojení k PC", kde mohu zadat, jestli chci jen dobíjet, synchronizovat média apod. Pokud by to telefon nepodporoval, pak jestli má paměťovou kartu, tak přes ní a čtečku v PC, popř. pokud podporuje OTG, tak můžeš k telefonu připojit flesh, popř. čtečku karet.

Mimochodem, bezva je připojení k televizi, kde TV funguje jako externí monitor...:-)

Odkaz ke komentáři

Já se ho případně rád ujmu. S iP4 jsem teda maximálně spokojenej - dřív jsem byl taky androiďák a kontextová tlačítka mi fakt nechybí, skoro si kladu stejnou otázku jako někdo pár příspěvků předemnou - k čemu by byla?  Na iOSu se mi líbí, že to fakt funguje, nemám sebemenší potřebu tam něco ladit jako na androidu, kde to prostě byla téměř nutnost. Žádné restartování, vše jak po drátkách.

Je pravda, že některé věci jsou možná složitější (kamarádit s iTunes se mi nějak nepovedlo, je to takovej zbytečnejch moloch), ale k Androidu bych se dobrovolně nevracel. Nedobrovolně budu muset - jabko bojkotuje dual sim a mě už nebaví tahat po kapsách dva telefony  :death:

Odkaz ke komentáři

To je věčný souboj operačních systémů. Kdysi jsem měl windows, někdo na něj nedá dopustit a koneckonců, proč ne. iPhone jsem neměl, ale přítelkyně ho před časem vyměnila za Android (nehodlala utrácet za předraženou placku, co ji stejně dřív nebo později spadne do záchodu) a dnes by nešla zpět. Já přešel k Androidu po velkém váhání (myslel jsem, že je to nestabilní hračka pro děti) a také bych neměnil, už kvůli seznamování s novým systémem, navíc skvěle funguje, neznám restart, zamrznutí či zásek, netuším, do jaké míry se na tom podílí výkonný telefon či poslední OS KitKat. 

K velikosti - před pár lety byl 4.3" displej standard (měl jsem HTC HD2), dnes jsou to verze mini. Ale myslím, že na větší si člověk zvykne rychleji než na menší, argumenty typu "pádlo co se nevejde do kapsy" jsem s oblibou používal, než jsem k tomu taky dospěl a nijak mne to neomezuje. Jsem na 5,2", kolegyně má 6" s velkými okraji, no hrůza, dostala to a byl jsem přesvědčen, že do týdne ho dá dceři, co po něm slintala. Má ho stále a je nadšená... 

Odkaz ke komentáři

Věřím, že pro někoho je velký displej výhoda. Ale jak jsem řekl - veškerou korespondenci si pohodlně přečtu i na "dětské" 3.5 palcu velké úhlopříčce a spíše ocením pohodlný úchop, kdy dokážu bez přehmatu ovládat jak spodní tak horní lištu. Zkoušel jsem Alcatel OT Idol s 4.7" displejem, který je aktuálně řazen mezi "mini" telefony a prostě bez přehmatu na horní část nedosáhnu. Je to malý rozdíl, na pohodlnost používání má ale zásadní vliv. Byl jsem rozhodnutý jít do Samsung Galaxy S4 mini duos s 4.3" displejem a velmi příjemnými rozměry - ten se k nám bohužel oficiálně nevozí a zaměstnavatel mě s šedivkou poslal do háje.

Ale platí - každý dle gusta, nikomu jeho preference rozhodně neberu :) 

Odkaz ke komentáři

Nečtu často tyhle diskuze, nemají většinou konec, protože každému sedne něco jiného a to je dobře, že je na výběr.

Vždy mě ale zaráží jedna věc. Jak je možné, že někomu ten samý telefon (konkrétně nahoře jmenovaný Nexus 5) nefunguje atd a já od února co ho mám, nezaznamenal náznak zaváhání. Co je restart a nebo zatuhnutí nevím vůbec. To si ani kvůli práci nemůžu dovolit. A stejně tak jsem to měl i se čtyřkou.

Pokud budu srovnávat napříč OS a za Android nominuji nějaký Samsung za 3,200,- tak to asi potom ano, ale tady byla řeč o srovnatelné lize.

Uniká mi, v čem je ten rozdíl. Pominu li fanatiky co musí zbylé platformy špinit, je to tedy o kusové variabilitě, nebo o tom, odkud beru aplikace a jaké?

Velikost a design je druhá věc. To, jestli je telefon velký a nebo se mi zdá ohavný většinou posuzuji než ho koupím a proto mě to pak nepřekvapuje. Čeho se bojím, to je spíš trend zvětšování. Prostě abych třeba za dva-tři roky sehnal top telefon velikosti - do dnešní Nexus 5. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...